"مرتضی حیدری" روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: پس از شناسایی نخستین مورد ابتلا به کرونا، جلسه هماهنگی برای مقابله با این ویروس را در ساعتهای اولیه با حضور مسئولان استانی برگزار کرد.
وی به شرایط ایجادشده به علت شیوع ویروس کرونا در استان اشاره کرد و اظهار داشت: پنج ماه است که قم و کشور تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرارگرفته و روال طبیعی زندگی را این بیماری دچار مشکل کرده است.
فرماندار قم با اشاره به فعالیتهای فرمانداری را از زمان شیوع ویروس کرونا ابراز کرد: در روزهای نخست جو ترس و وحشت زیادی در جامعه حاکم بود و مسئولان در شرایط سختی از فضاهای آلوده بازدید میکردند، و حتی در بازدیدی از بیمارستان فرقانی اجازه پخش عکس هم نداشتیم.
وی بازدید از بیمارستان فرقانی را از نخستین اقدامات تشریح و ادامه داد: گزارش لازم از بیمارستان و نیازمندی آن با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی، سازمان مدیریت برنامهریزی و دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم تهیه شد.
حیدری تبدیل تهدید به فرصت را از نخستین و مهمترین استراتژی استان در ساعتهای اولیه خواند و ابراز کرد: با این زاویه دید بهترین فرصتها، تکمیل بیمارستان امیرالمؤمنین(ع)، تکمیل فاضلاب بیمارستان فرقانی و ساماندهی تهویه بیمارستان کامکار بود.
وی ویژگی شرایط بحران در ایران را هماهنگی بین همه دستگاهها و ارگانها عنوان و اظهار داشت: در زمان بحران، به علت این هماهنگی صد در صدی میتوان بسیاری از کارهایی که در شرایط معمولی با اتلاف وقت انجام میشود را پیش برد و این نیازمند مدیریت و درایت کافی بوده که خوشبختانه استان قم از این مهم در شرایط بحران برخوردار بود.
فرماندار قم اقدامات انجامشده را با محوریت دانشگاه علوم پزشکی معرفی و خاطرنشان کرد: ستاد بسیج ملی مبارزه با کرونا بعد از۱۰ روز از اعلام رسمی ویروس کرونا آغاز به کارکرده و بلافاصله اعضای ستاد را فراخوانده و پنج کمیته در ذیل این ستاد تعریف شد و دستورالعمل ابلاغی آن اجرایی شد.
وی نخستین کمیته را کمیته درمان و مراقبت عنوان و مطرح کرد: کمیته بهداشت محیط، کمیته نظارت بازرسی و انتظامی، کمیته فنآوری و عادیسازی، کمیته غربالگری پنج کمیتهای بود که در روزهای ابتدایی کار خود را آغاز کردند.
حیدری ادامه داد: سپس مسئولیت رسیدگی به بخشها و روستاها نیز بر عهده فرمانداری گذاشته شد و بخشها نیز متناظر با کمیتهها، زیر نظر بسیج ملی مبارزه با کرونا کار خود را آغاز کردند.
ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی ب هداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند./