دکتر افشین محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: با توجه به نیاز جدی بیمارستانها به پلاسما یکی از اولویتهای انتقال خون دریافت پلاسما روزانه از سه تا چهار بیمار بهبود یافته از ویروس کرونا است.
وی اضافه کرد: هر بیمار بهبود یافته از کرونا یک تا ۲ نوبت میتواند نسبت به اهدای پلاسما اقدام کند چرا که با گذشت بیش از سه ماه از بهبودی، میزان آنتیبادی موجود در خون کاهش مییابد بنابراین به علت کاهش سطح آنتیبادی با گذر زمان، بهبود یافتگان از کرونا همچنان در برابر ویروس آسیبپذیر هستند.
مدیرکل انتقال خون همدان گفت: اهدا کنندگان پلاسما باید بین ۱۸ تا ۶۰ سال سن داشته باشند بنابراین با توجه به اینکه افراد بالای ۶۰ سال سهم بالایی در ابتلا به کرونا دارند در صورت بهبود نمی توانند پلاسما اهدا کنند.
محمدی ادامه داد: بخشی از بهبود یافتگان کرونا بانوان هستند که شرایط پیش بینی شده برای دریافت پلاسما از این افراد بسیار سختگیرانه است همچنین افراد دارای بیماری زمینهای نمی توانند پلاسما اهدا کنند.
وی اظهار داشت: به منظور ایمنسازی مرکز انتقال خون برای کارکنان و مراجعهکنندگان، سطوح به طور مستمر ضدعفونی شده همچنین رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک برای کارکنان و اهداکنندگان خون الزامی است.
محمدی ادامه داد: انتقال ویروس کرونا از طریق خون شایعهای بیاساس است چرا که این ویروس تنها از طریق تنفس و ترشحات قابل انتقال بوده بنابراین خطری اهداکنندگان و گیرندگان خون را تهدید نمیکند.
وی گفت: با وجود اینکه میزان اهدای خون نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشته است اما خون مورد نیاز بیمارستانهای این استان تامین شده و جای هیچگونه نگرانی نیست.
مدیرکل انتقال خون همدان با بیان اینکه حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد خون از همدان به تهران ارسال شده است ابراز امیدواری کرد: با مشارکت اهداکنندگان مستمر بتوان نیاز استان به گروه های خونی و پلاکت خون را تامین کرد.
به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ششم مرداد امسال ۲۹۳ هزار و ۶۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و شمار جانباختگان کرونا به ۱۵ هزار و ۹۱۲ نفر رسیده است.