به گزارش ایرنا، دکنر علی فاتحینیا روز سهشنبه در نشست با امام جمعه مهریز افزود: تمامی کشتارگاهها به خصوص در مهریز در روز عید قربان از ساعت هفت صبح الی ۱۳ برای ذبح رایگان در خدمت مردم است.
وی ادامه داد: در تمامی شهرستانها با نظارت و پیگیری دامپزشکی و همکاری سایر دستگاهها و همراهی مردم، کار ذبح دامها به صورت بهداشتی در راستای خدمت به شهروندان بنحو مناسب انجام میشود.
این مسوول اظهار کرد: برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در ذبح دام در طول سال و عید قربان همه مردم باید طبق مقررات و نظارت عالیه دامپزشکی کار خود را انجام دهند تا از هر بیماری پیشگیری شود.
فاتحینیا به اهمیت همکاری مردم با مسوولان و دامپزشکی به خصوص در شرایط خاص کنونی و بیماری کرونا در استان اشاره کرد و تداوم همراهی همگان را برای تامین سلامتی شهروندان خواستار شد.
بر ذبح دام نظارت شود
همچنین امام جمعه مهریز با قدردانی از فعالیت دامپزشکی گفت: رعایت مقررات توسط مردم و پیگیری و نظارت برای ذبح دام توسط مسوولان به خصوص اداره دامپزشکی موضوع مهمی است که به سلامتی مردم مربوط میشود و باید جدی اقدام کرد.
عبدالرضا محیالدینی افزود: تمامی مراحل ذبح دام در طول سال به خصوص عید قربان و محرم باید در چارچوب مقررات صورت گیرد تا بیش از گذشته به خصوص در شرایط خاص کرونا از شیوع بیماریها جلوگیری شود.
امام جمعه مهریز اظهار کرد: برخی افراد به رغم تمامی توصیهها و فعالیتهای فرهنگی که قبلا صورت گرفته بدون توجه به مقررات نسبت به ذبح دام در سطح معابر و منازل اقدام میکنند که سلامتی شهروندان را به جد به خطر انداخته است.
محیالدینی افزود: این عمل به خصوص در عید قربان و محرم بیشتر مشاهده میشود و باید برای جلوگیری از گسترش آن که علاوه بر خدشه زدن به سلامتی موجب سوء استفاده دشمنان نیز میشود فکر اساسی کرد.
رییس شورای فرهنگ عمومی مهریز خاطر نشان کرد: افزایش نظارت بر نحوه ذبح دام در منطقه و پیگیری موضوع بر اساس مقررات با همکاری سایر بخشها در پیشگیری از بیماریها بسیار موثر است.
محیالدینی به نگهداری دام در برخی محلات و منازل اشاره کرد که موجب نارضایتی و به خطر افتادن سلامتی شهروندان است اشاره کرد و نظارت دامپزشکی و سایر دستگاههای مسوول را خواستار شد.
امام جمعه مهریز اظهار کرد: راهاندازی کامل مجتمع دامداری شهرستان با ایجاد بستر مناسب و امکانات مورد نیاز راهکار اصلی و مناسبی حل مشکل وجود دامداریهای خرد محلهای است که باید نظارت و پیگیری شود.
محیالدینی همچنین به اهمیت نظارت و رعایت عدالت در اختصاص نهادههای دامی توسط مسولان مرتبط استان تاکید کرد و پیگیری آن را توسط دامپزشکی با همکاری جهاد کشاورزی خواستار شد.
هم اکنون ۱۶ هزار دام سنگین و ۷۰ هزار دام سبک در مهریز وجود دارد و افزون بر سه هزار نیرو به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی دام و طیور منطقه فعالیت دارند.
با توجه به شیوع بیماری کرونا و همچنین رعایت پروتکل های بهداشتی در خصوص طرح نظارت بهداشتی ویژه عیدقربان ۱۵ گروه سیار و بقیه گروه های ثابت و نیروهای مرتبط با دامپزشکی فعالیت دارند.
در این طرح ۱۵ ناظر ذبح شرعی در کشتارگاه های صنعتی ، سنتی استان و ۲ قربانگاه موقت دام در شهر یزد حضور دارند.
دهم مرداد ماه جاری برابر با دهم ذی الحجه، عید قربان است که یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان است، بنابر روایات اسلامی، در این روز خدا به ابراهیم خلیل (ع) فرمان داد تا فرزندش اسماعیل (ع) را قربانی کند، او اسماعیل را به قربانگاه برد ولی جبرئیل همراه با «قوچی» نازل شد و ابراهیم آن را به جای اسماعیل قربانی کرد.
سنّت قربانی در روز عید قربان در سرزمین منا به یاد آن رخداد است و مسلمانانی که برای حج، به زیارت خانه خدا میروند، طبق شروطی وظیفه دارند در منا قربانی کنند و پس از آن نیز بسیاری از حاجیان، هر ساله به پاس بزرگداشت حضور در سرزمین وحی و انجام حج تمتع، قربانی می کنند.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.