اصفهان- ایرنا- تفاهم‌نامه همکاری‌های سه جانبه علمی،‌ پژوهشی و آموزشی روز سه شنبه بین دانشگاه اصفهان، سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان نظام مهندسی معدن استان اصفهان امضا شد.  

به گزارش ایرنا، این تفاهم نامه به منظور مشارکت، تبادل و بهره‌مندی از خدمات، تخصص‌های علمی، پژوهشی و فنی متقابل و توانایی‌های بالقوه طرفین در حفظ و افزایش بهره‌وری منابع معدنی، ایجاد زمینه رشد و اعتلای دانش فنی در بخش معدن و صنایع معدنی، رویکرد فن‌آورانه و ایجاد اشتغال پایدار بین نهادهای یادشده امضا شد.

این تفاهم نامه با هدف بهره‌گیری مطلوب از توانمندی‌ها، تجارب و ظرفیت‌های پژوهشی و علمی در جهت پیشبرد و تقویت پژوهش‌های کاربردی در زمینه‌ی زمین‌شناسی، معدنی و صنایع معدنی در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی و توسعه ارتباطات علمی، پژوهشی و آموزشی و همچنین تبادل اطلاعات، ارتقاء فعالیت‌های جاری و پرداختن به اولویت‌های پژوهشی مورد نیاز معادن و صنایع معدنی به ویژه استان اصفهان می باشد.

رییس دانشگاه اصفهان در این جلسه که به میزبانی این دانشگاه برگزار شد، اظهارداشت: دانشگاه اصفهان با  قدمتی بیش از ۷۰ سال و  برخورداری از رشته های علوم انسانی، علوم پایه و فنی و مهندسی، ظرفیت بسیار بالایی در امور پژوهشی داشته و بازتاب های مثبت این مهم، در عرصه های ملی و بین المللی، خود گواهی بر عملکرد خوب پژوهشگران این مرکز علمی است.

هوشنگ طالبی بر لزوم اثرگذاری دانشگاه بر جامعه و صنعت تاکید و یادآور شد: این دانشگاه در امر پژوهش و ابداع روش های نوآورانه و فناورانه همواره پیشگام بوده است و.یکی از اقدامات موثر و کاربردی دانشگاه در این راستا،  افتتاح "ناحیه نوآوری و فناوری دانشگاه اصفهان "با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در اسفند ۹۸  بود که ظرفیت فوق العاده ای را برای تحقق اهداف نوآورانه  این دانشگاه فراهم کرده است.

وی افزود: با ورود به عرصه دانشگاه های نسل چهارم در می یابیم که صنعت باید در کنار دانشگاه قرار گیرد تا در بخش مسئولیت های اجتماعی بازخوردهای بهتر و مطلوب تری داشته باشد.

طالبی با اشاره به نقش و اهمیت تعامل دانشگاه و صنعت در توسعه ملی خاطرنشان کرد: دانشگاه و جامعه به عنوان دو نهاد کلیدی محسوب می شوند که باید در رفع نیازهای یکدیگر تلاش نمایند و این مهم مقوله ارتباط دانشگاه و صنعت را به همراه دارد. همکاری دانشگاه و صنعت به منظور دستیابی به توان علمی دانشگاه و تجربه های صنعت برای رفع نیازهای اساسی جامعه، بسیار مهم و ضروری است.

وی تصریح کرد: گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان اعلام آمادگی کرده است که با حمایت و همکاری سازمان صمت و همکاران ایشان، گروه آموزشی گوهر شناسی و سنگ های قیمتی را راه اندازی نمایند.

وی ابراز امیدواری کرد که با امضا و اجرای مفاد این تفاهم نامه، بستری برای تعامل مستمر دانشگاه و صنعت فراهم شود تا در قالب طرح‌های مشترک تحقیقاتی و در راستای تحقق اهداف علمی و پژوهشی کشور گام های موثر و کارآمدی بردارند.

رییس دانشگاه اصفهان بر اجرای فرصت مطالعاتی استادان در صنعت تاکید و تصریح کرد: دانشگاه اصفهان به عنوان یکی از دانشگاه‌های مهم و جامع کشور با تنوع رشته‌ها و گرایش‌های مختلف اجرای فرصت مطالعاتی صنعتی را برای اساتید شروع کرده است و هر استاد قادر است از ۶ ماه فرصت صنعتی برخوردار باشد و دوره‌های مربوطه را به بهترین نحو بگذراند.  

همچنین در این مراسم راه اندازی دفتر همکاری‌های مشترک برای مطالعات زمین شناسی استان و راه اندازی بازارچه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی به طور مشترک بین دانشگاه اصفهان و سازمان صنعت معدن و تجارت از سوی مدیر گروه زمین شناسی مطرح و مورد تایید جمع حاضر قرار گرفت.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان با تاکید بر اهمیت هم افزایی صنعت و دانشگاه اصفهان اظهارداشت : عملکرد دانشگاه اصفهان در کشور را زبانزد خاص و عام است.

ایرج موفق با بیان اینکه اصفهان در بخش صنعت، معدن و تجارت رتبه اول کشور را دارد افزود: در زمان حاضر ۹۰۰ واحد صنعتی مجوز دار در استان موجود است و  ۱۲ درصد صنعت کشور در اصفهان فعال است و از نظر تعداد معدن رتبه اول کشور، از نظر حجم معدن رتبه سوم کشور و استخراج معدن رتبه پنجم کشور را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: استان اصفهان ۶ درصد بخش بازرگانی کشور را به خود اختصاص داده است و ۲۲۰ هزار واحد صنفی فعال و ۲۵ اتاق اصناف در این استان وجود دارد.

موفق هدف سازمان صنعت معدن و تجارت را بومی سازی مواد اولیه وارداتی از خارج عنوان کرد و و خواستار فعالیت تیم‌های علمی و پژوهشی در راستای تولید مواد اولیه صنایع شد. وی گفت:  همه مواد معدنی فلزی و غیر فلزی و مصالح ساختمانی در بخش زمین شناسی به وفور یافت می‌شود و شرایط استان به لحاظ مواد معدنی بسیار خوب است و امیدواریم با انعقاد این تفاهم نامه تعامل و فعالیت های مشترک بین ۲ سازمان افزایش یابد.

افزون بر ۹ هزار واحد تولیدی و صنعتی در اصفهان فعالیت دارد.