بهرام نصراللهیزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در شرایط فعلی، منابع مالی کشور محدود است به همین دلیل توجه به وضعیت معیشت و اشتغال مردم در اولویت همه برنامه ها قرار دارد با این حال نباید روند توسعه متوقف شود هر چند به حداقل رسیدن درآمدهای نفتی باعث شد سایر منابع درآمدی بودجه مورد توجه قرار گیرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با بیان اینکه هر ساله در هنگام تدوین لایحه بودجه سال بعد تلاش شده تا منابع درآمدی مصوب استان کمتر باشد، تاکید کرد: توجه ویژه دولت به کردستان باعث شد تا تنها ۴۸ صدم درصد منابع درآمدی بودجه متوجه استان کردستان باشد که کمتر از ۹۰ درصد آن وصول شده است.
نصراللهیزاده با تاکید بر اینکه اغلب منابع درآمدی بودجه در استان در حوزههای مالیاتی، خدمات انتظامی مانند گواهینامه و گذرنامه و گمرکات تامین میشود، افزود: هر جا نیاز بوده در وصول مالیاتها توجه و تخصیص بیشتری به حوزه تولید و توسعه عمرانی شده است.
رییس ستاد تجهیز منابع درآمدی دولت در استان گفت: گاهی از برخی واحدهای تولیدی در استان نه تنها مالیات کمتری گرفته شده بلکه حتی برای تامین زیرساختها از منابع بودجه عمومی کشور نیز به این واحدها کمک و تسهیلات یارانهای به آنها پرداخت شده تا بتوانند اشتغال موجود را حفظ کنند.
نصراللهیزاده اضافه کرد: اداره امور مالیاتی نباید فقط بر روی منابع مالیاتی واضح و سهلالوصول تمرکز داشته باشد بلکه با همکاری دستگاههای متولی باید فرارهای مالیاتی را کشف و از مشاغل پردرآمد و واسطه گری مالیات بیشتری دریافت کند.
رییس ستاد تجهیز منابع درآمدی دولت در استان یادآور شد: اگر ظرفیت های ناشناخته در میان دستگاههای اجرایی کشور برای افزایش درآمدهای حاصل از ارائه خدمات و فروش کالا در استان وجود داشته باشد باید توسط دستگاههای اجرایی مدنظر قرار گیرد.
نصراللهی زاده با اشاره به اینکه با برگزاری جلسات کارشناسی با دستگاههای اجرایی و همچنین اداره کل اقتصاد و دارایی و نیز خزانه استان تلاش میکنیم موانع تحقق منابع درآمدی بودجه را در استان احصا و بررسی کنیم، گفت: دستگاه هایی که در قانون بودجه منابع درآمدی برای آنها پیش بینی شده است باید به وظایف خود توجه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد درآمدهای دولت در این استان از محل مالیاتهاست، اظهار داشت: سال گذشته عملکرد درآمدهای استان شامل پنج هزار و ۵۴۰ میلیارد و ۱۷۲ میلیون ریال معادل ۸۶ درصد مصوب ۶ هزار و ۴۴۰ میلیارد و ۱۴۹ میلیون ریال بوده است.
نصراللهی زاده اضافه کرد: امسال نیز سهم درآمدهای مصوب استان هفت هزار و ۳۸۲ میلیارد و ۳۰۷ میلیون است که نسبت به رقم مصوب سال گذشته دارای رشدی معادل ۱۴.۶۳ درصد بوده که حدود ۱۳.۳۷ درصد از میانگین ۲۸ درصد رشد کشور پایینتر است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان یادآور شد: سال گذشته سهم درآمدهای استان از کل درآمدهای کشور ۴۹ صدم درصد (کمتر از نیم درصد) بوده در حالیکه امسال این میزان با کاهش پنج صدم درصدی به ۴۴ صدم درصد رسیده است.
نصرالهی زاده افزود: این میزان سهم درآمدهای این استان در کشور و همچنین میزان رشد اآن در سال جاری تحقق وعده دولت برای جبران کم برخورداری برخی استانهاست بطوریکه دولت با کاهش این سهم بدنبال افزایش حمایتهای خود از استانهای کم برخوردار و کم درآمد است.
استان کردستان از محل بودجه سال ۹۹ برای طرحهای عمرانی ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار گرفته که از محلهای تملک دارایی، دو سوم ۲ درصد درآمد نفت، تبصره ۱۹ برنامه بودجه ۱۳۹۹، ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده، طرح توسعه و تکمیل راههای روستایی تامین و مصوب شده که حدود ۲.۸۳ درصد اعتبارات کل کشور است.
۱۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از این میزان اعتبار در بخش طرحهای عمرانی مختص کردستان، ۳۰۰ میلیارد ریال در بخش طرحهای عمرانی مشترک استان با سایر استانها و بقیه نیز در طرح های عمرانی شهرستانی هزینه خواهد شد.
استان کردستان دارای ۱۰ شهرستان، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۵ روستای دارای سکنه است که ۴۷۷ هزار نفر در این روستاها ساکن هستند.