احمدرضا احسانی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کسب و کارهای فرهنگی مانند کتابفروشی، انتشارات، کانونهای تبلغاتی فاقد بیلبورد، خبرنگاران، آموزشگاههای هنری و موسسههای فرهنگی با وجود معافیت در قانون، سالها است که مالیات پرداخت می کنند.
وی اضافه کرد: مشاغل فرهنگی و هنری درآمد آنچنانی ندارند و با سیلی صورت خود را سرخ می کنند و سزاوار پرداخت مالیات نیستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان تاکید کرد: فعالان این صنف با مشکلات عدیده ای مواجه هستند و اگر نمی توانیم آنها را حمایت و پشتیبانی کنیم با دریافت مالیات و عوارض دردی به درهایشان اضافه نکنیم.
احسانی با اشاره به وجود ۹۸ آموزشگاه هنری در این استان گفت: این مراکز در اماکن اجاره ای دایر و تعدادی از جوانان دانش آموخته در آنها مشغول به کار هستند و کسب و کارشان آنگونه که باید سودآور نیست و دریافت مالیات از این قشر ناعادلانه است.
وی یادآوری کرد: فعالیت های فرهنگی و هنری در استان همدان به نسبت جمعیت رشد نکرده است و سختگیری و فشار مضاعف بر فعالان این عرصه موجب می شود آنها نیز عطای فرهنگ را به لقایش بخشیده و تغییر شغل بدهند.
احسانی تاکید کرد: دولت با شرایط کمبود اعتبار و محدودیت های مالی دست و پنجه نرم می کند و انتظار زیادی نمی توانیم برای کمک به بخش فرهنگ و هنر داشته باشیم اما تعامل بین دستگاه های اجرایی استان می تواند گره از مشکلات اهالی فرهنگ و هنر بگشاید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با ابراز گلایه از برخی تنگ نظری ها در بدنه کارشناسی اداره های استان افزود: اگر این رفتارها با گشادهرویی و عطوفت تعویض شود بی تردید می توانیم فضای بهتری برای بروز و ظهور استعدادهای هنری و اجرای برنامه های دلخواه مردم ایجاد کنیم.
وی گفت: کسب و کارهای فرهنگی در حال حاضر مقرون به صرفه نیست و تنها با تعامل و دلجویی از هنرمندان می توان آنها را به ادامه فعالیشان امیدوار کرد.
احسانی از متولیان و مسوولان مربوطه خواست اطلاعات خود را از مشاغل فرهنگی و هنری بروزرسانی و در فرآیند وصول مالیات از این بخش مظلوم بازنگری و تجدیدنظر کنند.