شیراز - ایرنا- هر سال با آغاز فصل گرما از اواسط بهار تا اواخر تابستان ، استان فارس در داغ روزهای گرم می‌سوزد ، اما داغ از دست دادن جوانان و نوجوانانی که با سهل انگاری در آبگیرها ، دریاچه های سدها ، رودخانه ها و استخرهای کشاورزی جان می سپارند و فریادهای بی ثمر آنان زیر آب شنیده نمی شود جان سوزتر است.

رودخانه کُر که از مناطق شمال و غرب استان فارس سرچشمه می گیرد و در مسیر پایین دست ده‌ها آبگیر ،  رودخانه و استخرهای فراوان کشاورزی را پر آب می کند ، منطقه گردشگری تنگ براق شهرستان اقلید ، دریاچه سد درود زن در شهرستان مرودشت و آبراهه های منشعب از آن ، رودخانه فهلیان در شهرستان ممسنی ، برم های پر آب منطقه خان زنیان شیراز ، رودخانه شش پیر و سایر آبگیرها و رودهای شهرستان سپیدان  از جمله مکان هایی است که گزارش های مختلف از غرق شدگی در آن داده می شود.

معمولا با شروع فصل گرما شاهد شنا کردن برخی از جوانان و نوجوانان در رودخانه‌ها، استخرها، کانال‌های آب و سدهای خاکی هستیم،  بیشترین آمار غرق‌شدگی نیز در ماه‌های تابستان تیر، مرداد و شهریورماه گزارش می شود پزشکی قانونی  استان فارس هم  بیشترین غرق شدگی را در گروه سنی کودکان، نوجوانان و جوانان و بیشترین فوتی را در رودخانه ها اعلام کرده است .

ایمنی پایین رودخانه‌ها، وجود سنگ و اشیای تیز و برنده در مسیر رودخانه و مشخص نبودن گودی و ژرفای  بستر رودخانه‌ها  و مهمتر از همه عدم آشنایی با فنون شنا از جمله مواردی است که باعث می شود تن سپردن به آب روزدخانه ها مساوی با مرگ باشد .

غرق شدگی ۳۹ نفر در سه ماه نخست سال جاری در استان فارس

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیست به بالا بودن شمار غرق شدگی در استان فارس هشدار داد و غرق شدگی را یکی از مشکلات جدی سلامت و بهداشت عمومی به ویژه در فصل تابستان دانست.

 عبدالرسول همتی روز سه شنبه با بیان اینکه بر اساس گزارش های سازمان پزشکی قانونی کشور، ۹۸ نفر در استان فارس  در سال ۱۳۹۸ بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده اند گفت: این آمار نسبت به سال پیش از آن روند رو به رشدی را نشان می دهد.

وی افزود: بیشترین موارد غرق شدگی از استان های خوزستان، مازندران، گیلان، فارس و اصفهان گزارش شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در استان فارس بر اساس آمار مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه، در سه ماهه نخست سال جاری، ۳۹ نفر بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده اند، اظهار کرد: بیشترین موارد غرق شدگی استان از شهرستان های اقلید، مرودشت، سپیدان، منطقه خان زنیان شیراز و ممسنی گزارش شده است.

دکتر همتی بیشترین عامل غرق شدگی در استان فارس را رودخانه، سد، کانال، استخرهای کشاورزی و باغ ها عنوان کرد و ادامه داد: در همین راستا و با توجه به آغاز فصل گرما و   شنا در دریاها، دریاچه ها و رودخانه ها به ویژه در گروه جوانان، پویش  " نه به  غرق ‌شدگی " از سوی وزارت بهداشت آغاز شده است.

این مقام مسوول در دانشگاه، هدف از اجرای این پویش را آموزش و اطلاع رسانی به مردم نسبت به پیشگیری از غرق شدگی دانست و گفت: این امر مهم با مشارکت سازمان های مرتبط، به ویژه فرمانداری ها، نیروی انتظامی، داوطلبان و سازمان های مردم نهاد و هلال احمر در ایام فصل تابستان در حال اجرا است.