به گزارش ایرنا، عبدالرضا فولادوند روز سهشنبه در گفت و گویی تلویزیونی اظهار داشت: مقدمات و راهکارها برای برگزاری کلاسهای درس در شرایط سفید، زرد و قرمز تعریف شده؛ در شرایط سفید دانشآموزان میتوانند در مدرسه حضور پیدا کنند، در شرایط زرد؛ دانشآموزان نیمهحضوری و به صورت زوج و فرد در قالب گروههای «الف» و «ب» به مدرسه میروند و در شرایط قرمز کلاسها مجازی برگزار خواهد شد.
وی افزود: ساماندهی نیروی انسانی و سرویس رفت و آمد دانشآموزان نیز براساس این شرایطها تعریف شده، برای آغاز سال تحصیلی آمادگی داریم و منتظریم اواخر مرداد پیشبینی شود که شرایط در ۱۵ شهریور چگونه خواهد بود که به فراخور زمان درباره چگونگی برگزاری کلاسهای درس تصمیمگیری کنیم.
فولادوند درباره تغییر شهریه مدارس غیردولتی براساس شرایط زرد یا قرمز گفت: در بحث شهریه، انتقال محتوای آموزشی شرط است و مدارس غیردولتی میتوانند در هنگام ثبتنام شهریه مصوب را در قبال برنامه هفتگی که تدریس میشود، دریافت کنند اما برای کلاسهای فوق برنامه تصمیمی گرفته نشده، برگزاری این کلاسها در تابستان به صورت حضوری ممنوع شده و در بعضی از مدارس مجازی برگزار میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به فعالیت حدود ۲هزار و ۵۰۰ مدرسه غیردولتی در پایتخت خاطرنشان کرد: این مدارس به جز شهریه مصوب، حق دریافت مبلغی برای کلاسهای فوق برنامه، سرویس و تغذیه و ناهار ندارند، هزینه این موارد را میتوانند در طول سال تحصیلی اگر وضعیت سفید یا زرد باشد به تناسب روزهایی که خدمات ارائه میدهند، تعیین و دریافت کنند.
وی درباره دریافت نکردن شهریه در مدارس دولتی اظهارداشت: براساس قانون این روال باید انجام شود اما در یک مجموعه که حدود ۵ هزار آموزشگاه وجود دارد شاید در بعضی از مدارس این موضوع رعایت نشود که باید با نظارت ارباب رجوع و همکاری با آموزش و پرورش، این تخلفات اطلاع داده شود تا به آنها رسیدگی کنیم، در هر مدرسهای شماره تلفن و نشانی اینترنتی آموزش و پرورش اعلام شد که اولیا میتوانند در صورت مشاهده تخلف از این طریق اطلاع دهند.
فولادوند درباره لباس فرم مدارس گفت: تهیه لباس فرم مدارس برای پایههای اول، هفتم و دهم که ورود به مقطع تحصیلی محسوب میشوند، مجاز است و مدارس میتوانند در این رابطه تصمیم بگیرند اما برای کلاسهای میان پایه هیچ اجباری نیست و دانشآموزان میتوانند از لباسهای سال گذشتهشان استفاده کنند.
چگونگی فعالیت شبکه «شاد»
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به راهاندازی شبکه آموزش دانشآموزی(شاد) در شرایط شیوع کرونا و تعطیلی مدارس بیان کرد: این شبکه بهار امسال راهاندازی شد و مرحله آزمایشی را طی کرده، مشکلات و کمبودهای آن رفع میشود و اول مهر نیز فعالیت خواهد کرد.
وی گفت: در راستای راهاندازی شبکه شاد تفاهمنامههایی با وزارت ارتباطات منعقد شد و دانشآموزانی که عضو این شبکه باشند، میتوانند از اینترنت رایگان استفاده کنند.
فولادوند با بیان اینکه در اوایل راهاندازی شبکه شاد اجباری در عضویت دانشآموزان در این شبکه وجود نداشت، افزود: با توجه به رصد آموزش و پرورش برای پیشرفت محتوای آموزشی، تقویم و بودجهبندی کتابهای درسی، دانشآموزان عضو شبکه شاد میشدند اما اجباری نبود، بخشی از مدارس غیردولتی و مدارس دولتی، گروههای آموزشی را در فضای مجازی راهاندازی کرده و حتی استودیوهای پخشی را آماده و بهترین محتوای آموزشی را تولید کرده بودند و این گام موثری است، کرونا در عین حال که تهدید بود برای آموزش و پرورش به یک فرصت تبدیل شد.
وی درباره نادیده گرفتن عدالت آموزشی در آموزش مجازی و شبکه شاد گفت: ما نباید همه جامعه را با یک نسخه درمان کنیم و بگوییم عدالت آموزشی این است که همه تحت پوشش شبکه شاد قرار بگیرند، اگر ۷۰ درصد جامعه ما تحت پوشش شبکه شاد بود نباید به خاطر آن ۳۰ درصد، این ۷۰ درصد را تعطیل کنیم، تلاش میکنیم که به مرور زمان پوشش ۱۰۰ درصدی داشته باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران اظهارداشت: مدیران مدارس آموزش تک تک دانشآموزان را در شرایط کرونا رصد میکردند و بخش از دانشآموزان به اینترت، تلفن همراه و تبلت دسترسی داشتند و بخشی دیگر که به این امکانات دسترسی نداشتند از برنامههای آموزشی شبکههای چهار و آموزش رسانه ملی بهرهمند میشدند و حتی در بعضی از مدارس بستههای آموزشی تهیه و در اختیار دانشآموزان قرار داده میشد، همچنین فرصتی یک ماهه در مدارس برای حضور رفع اشکال دانشآموزان فراهم شد.
فولادوند افزود: آموزش و پرورش توانست در عین تعطیلی مدارس، بحران را مدیریت کند و آموزش تداوم پیدا کرد، امتحانات به صورت مطلوب برگزار شد حتی در امتحانات نهایی که به صورت حضوری برگزار شد، میانگین نمرات نسبت به سالهای گذشته فاصلهای ندارد و این نشان دهنده این است که آموزش و پرورش به اهداف خود در سال تحصیلی جاری رسیده است.
به گزارش ایرنا، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشآموز در سال تحصیلی جاری در چهار هزار و ۲۰۰ مدرسه پایتخت تحصیل میکنند، مدارس شهر تهران همچون مدارس سایر استانهای کشور از چهارم اسفندماه ۱۳۹۸ تا پایان سال تحصیلی برای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا تعطیل شدند.
قرار است مدارس کشور از ۱۵ شهریورماه به صورت رسمی بازگشایی شوند.