مراغه - ایرنا - معاون عمرانی فرماندار مراغه با تاکید بر لزوم رفع مشکلات مناطق روستایی گفت: توسعه زیرساخت‌های روستایی مستلزم مشارکت مردم و همدلی مسوولان و مدیران شهرستانی است.

نقی مسکینی روز سه شنبه در بازدید مدیران شهرستانی از روستاهای بخش مرکزی مراغه افزود: در راستای رفع برخی کمبودها و مشکلات موجود در زمینه زیرساخت های روستایی از جمله آب و معابر روستایی، این بازیدها صورت می گیرند.

وی ادامه داد: برخی از روستاهای این شهرستان با وجود تلاش ها و اجرای طرح های عمرانی در برخی زیرساخت ها با مشکلاتی مواجه هستند که با برنامه ریزی مناسب دستگاه های اجرایی و خدمات رسان مرتفع خواهد شد.

مسکینی اضافه کرد: در این راستا، هم اکنون طرح های عمرانی از جمله بهسازی و آسفالت معابر روستایی و توسعه شبکه آب شرب روستایی با تلاش های بخشداری و به همت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شرکت آب و فاضلاب این شهرستان در حال اجراست.

وی افزود: تلاش های بخشداری مرکزی، شرکت آب و فاضلاب و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ماه های اخیر با وجود کمبودها و محدودیت های اعتباری، قابل تقدیر بوده و نوید بخش توسعه روستایی این شهرستان است.

رفع مشکلات روستایی، اولویت دستگاه های اجرایی

بخشدار مرکزی مراغه با اشاره به آغاز اجرای ۱۰۰ طرح عمرانی از آغاز سال جاری تاکنون در روستاهای این بخش گفت: رفع مشکلات روستایی، اولویت دستگاه های اجرایی است.

مصطفی مجیدی افزود: این طرح ها شامل بهسازی، هدایت آب های سطحی و آسفالت ریزی در روستاهای این بخش است.

وی ادامه داد: همچنین طرح های توسعه شبکه آب شرب توسط شرکت آب و فاضلاب شهری با مشارکت و همراهی روستاییان این بخش در روستاهای بخش مرکزی در حال اجراست که می تواند زمینه ساز کاهش مشکلات در تامین آب شرب بهداشت در این مناطق شود.

مجیدی اضافه کرد: طرح های بهسازی معابر روستایی نیز در قالب طرح های هادی هم اکنون در ۶ روستای این شهرستان در حال اجراست.

وی با اشاره به بازدید از روستاهای مغانجیق، کهلان و قیه بلاغی این شهرستان نیز افزود: برای اجرای بهسازی معابر روستایی در هر یک از این روستاها ۱۲۰ میلیون تومان اعتبار هزینه خواهد شد که ۵۰ درصد آن از طریق مشارکت های مردمی تامین می شود.

۲.۴ میلیارد تومان اعتبار برای طرح هادی و بهسازی ۶ روستا

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مراغه گفت: برای اجرای طرح هادی روستایی در پنج روستا و بهسازی و آسفالت یک روستا، حدود ۲.۴ میلیارد تومان اعتبار هزینه می شود.

خلیل احمدیان افزود: در این راستا، طرح های هادی روستایی در روستاهای کهق، قلعه خالصه، کرده ده، قوم تپه و کرمجوان و طرح بهسازی و آسفالت معابر نیز در روستای آقکند ثمرق اجرا می شود.

وی ادامه داد: همچنین طرح بازنگری طرح های هادی روستایی نیز در ۱۶ روستای این شهرستان از ابتدای سال آغاز شده است.

وی اضافه کرد: همچنین امسال یک هزار و ۶۰ واحد وام مقاوم سازی مسکن روستایی از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دریافت کرده اند.

احمدیان افزود: چهار تفاهم نامه برای اجرای طرح هادی ورستایی نیز در روستاهای این شهرستان از جمله هرق، چلان سفلی و خیلفه کندی نیز از سوی این بنیاد منعقد شده است.

توسعه شبکه آب شرب روستایی با مشارکت مردمی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مراغه نیز گفت: در راستای کاهش مشکلات روستایی، توسعه شبکه آب شرب روستاهای این شهرستان با همراهی و مشارکت مردمی در حال اجراست.

ابراهیم سلیمانی افزود: برای این منظور و با همراهی بخشداری ها، دهیاری ها و نیز روستاییان در پنج روستای بخش مرکزی شامل روستاهای هرق، آشان، بهنق، مغانجیق و کهلان، چاه و ایستگاه های پمپاژ روستایی راه اندازی می شود.

وی ادامه داد: در این راستا و با تامین زمین مورد نیاز توسط اهالی این روستاها، این تاسیسات و ایستگاه های پمپاژ آب شرب توسط شرکت آب و فاضلاب احداث و راه اندازی می شود.

وی اضافه کرد: با راه اندازی این چاه ها و تاسیسات، مشکل افت فشار آب شرب در برخی از فصول سال در این روستاها مرتفع می شود.

شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.

۷۴۸۷