سنندج - ایرنا - نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: بازگشت ارز حاصل از صادرات امری ضروری در راستای چرخش چرخ تولید در کشور است بنابراین انتظار می‌رود صادرکنندگان به تعهدات خود در این رابطه عمل کنند.

سید مهدی فرشادان عصر سه‌شنبه در سی و هفتمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان اظهار داشت: در سال جهش تولید باید تولیدکننده مورد حمایت قرار گیرند چون این افراد در خط مقدم تولید هستند البته باید ارز حاصل از صادرات به کشور بازگردانده شود تا چرخ اقتصاد بچرخد.  

نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر قرار است محصولات تولیدی فقط در داخل کشور عرضه شود دیگر انگیزه ای برای مازاد تولید و صادرات آن نخواهد داشت.  

فرشادان با بیان اینکه نباید با یک دید به شرکت های دولتی  و خصوصی که تمام کارها را خود انجام می دهند نگاه شود، تاکید کرد: مشوق های صادراتی باید در نظر گرفته شود تا صادرکنندگان  بتوانند با شرکت های دیگر کشورها رقابت کنند.  

تعلیق ۹۵ کارت بازرگانی غیرتولیدی در کردستان

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این نشست اظهار داشت: در استان ۴۱ کارت بازرگانی واحدهای تولیدی صادراتی به ارزش ۷۲ میلیون دلار داشتند که میزان تعهد ارزی آنها صفر درصد بود و ۳۷ کارت هم به مبلغ ۸۷ میلیون دلار تا حدودی تعهدات ارزی خود را پرداخت کردند.  

محمد دره وزمی افزود: ۹۵ کارت بازرگانی غیرتولیدی هم ۷۸۷ میلیون دلار صادرات داشتند که ارز حاصل از صادرات را بازنگرداندند و ۲۰ کارت هم به ارزش ۱۵۰ میلیون دلار کمتر از ۱۰۰ درصد تعهد ارزی خود را باز گرداندند.  

وی یادآور شد: ۱۳۶ کارت بازرگانی تولیدی و غیرتولیدی در استان نیز ارز حاصل از صادرات را برنگرداندند و ۴۷ کارت کمتر از ۱۰۰ درصد تعهد ارزی خود را پرداخت کرده‌اند.  

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: در مجموع ۱۸۳ کارت بازرگانی در استان به ارزش یک میلیارد و ۸۷ میلیون دلار از تاریخ ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۳۰ بهمن ۹۸ اقدام به صادرات کردند و تعهد ۱۰۰ درصدی بازگشت ارز حاصل از صادرات آنها تحقق پیدا نکرده است.  

دره وزمی اضافه کرد: براساس تصمیم بانک مرکزی کارت های بازرگانی غیرتولیدی که تعهد ارزی خود را ادا نکردند تعلیق می شوند که تعداد این کارت ها در کردستان ۹۵ مورد است.  

یکی از صادرکنندگان  استان کردستان هم در این نشست اظهار داشت: صادرات به اقلیم کردستان عراق و افغانستان مشمول معافیت برگشت ارز حاصل از صادرات بود حال که این محدودیت برداشته شده می طلبد بررسی شود که آیا تغییراتی در برگشت ارز حاصل از صادرات روی داده است.  

پرویز شجاعی با بیان اینکه هیچ واحد تولیدی در استان بدون برگشت ریال حاصل از صادرات خود به اقلیم کردستان عراق قادر به ادامه تولید نخواهد بود، تاکید کرد: اگر دولت بخواهد بجای ریال از صادرکنندگان استان ارز تحویل بگیرد اکثر واحدهای تولیدی صادرات محور ورشکست و تعطیل خواهند شد.  

این تولید کننده و تاجر کردستانی یادآور شد: به دلیل پایین بودن ارزش ریال طرف های عراقی به هیچ وجه حاضر به معامله با ما با استفاده از دلار و حتی دینار نیستند.