تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰

تهران-ایرنا- محققان موفق شدند آنزیم مهمی را کشف کنند که عامل ایجاد بوی بد در بدن است.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، مطالعات قبلی نشان داده اند که تنها تعداد معدودی از باکتری ها مسئول بوهایی هستند که از عرق زیر بغل منتشر می شوند. اکنون محققان دانشگاه «یورک» در کانادا در مطالعه ای متوجه شدند که این باکتری ها آنزیم خاصی را تولید کرده اند که مسئول  بوی تند و زننده بدن هستند.

محققان این آنزیم را «آنزیم بوی بدن» ( BO enzyme) نامیده‌ و اعلام کردند که این آنزیم توسط باکتری «استافیلوکوکوس هومینیس»(Staphylococcus hominis) تولید می‌شود که محل زندگی آن زیر بغل است و از اجداد باستانی به ما ارث رسیده است.

این آنزیم باعث می‌شود مواد شیمیایی بدون بو در عرق بدن، تبدیل به موادی با بوی تند شوند. آنزیم BO به ترکیبات بی ‌بو ساخته شده از غدد درون ریز می‌چسبد. با شناسایی ترکیب ویژه بودار بدن، محققان معتقدند که می‌توانند دئودرانت ‌هایی تولید کنند که این آنزیم را خنثی و بوی بد بدن را ریشه‌ کن کند.

«میشیل رودن» از دپارتمان زیست‌شناسی دانشگاه یورک اظهار داشت: کشف ساختار این آنزیم به ما این امکان را داد که گام مولکولی در باکتری مشخص را پیدا کنیم که می ‌تواند مولکول ‌های بو را تولید کند. این یک پیشرفت اساسی در درک چگونگی عملکرد بوی بدن است و به توسعه مهارکننده ‌های هدف که تولید بوی بدن را متوقف می‌ کنند،‌ منجر می ‌شود؛ بدون اینکه در میکروبیوم‌های زیر بغل اختلالی ایجاد شود.

نتایج این مطالعه در مجله  Scientific Reports منتشر شده است.