دکتر حسین قناعتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کسانی که مردم را به مصرف داروهایی مانند رمدسیویر ۵۰ میلیونی یا فاوی پیراویر حدود ۱۰ میلیون تومان تشویق می کنند یا از روی جهل بوده یا براساس منافع مادی و ارتباط با کمپانی های دارویی است.
وی تاکید کرد: مردم فکر می کنند که این داروها اثرگذاری فراوانی دارد یا به عبارتی این داروها معجزه می کنند که این باور غلط است و هیچ تفاوتی بین کسانی که این داروها را مصرف کردند با سایر بیماران وجود ندارد.
سه استراتژی مهم برای مقابله با کرونا
وی به سه استراتژی مهم برای مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: این سه استراتژی مهم برای مقابله با کرونا شامل پیشگیری و نگاه بیماری محور، اقتدار دولت ها و بیماریابی است.
رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران با یادآوری این که فناوری اطلاعات در این زمینه می تواند نقش مهمی داشته باشد، ادامه داد: با انجام این سه کار می توان کرونا را کنترل کرد، در غیر این صورت اتلاف زمان و وقت کردیم.
قناعتی تصریح کرد که این بیماری نشان داد که به صورت تصاعدی افزایش پیدا می کند، هرکشوری که اقدامات مقابله ای را به نحو مطلوب اجرا کرد از آسیب های این بیماری تا حد زیادی در امان بود.
قرنطینه انتقال بیماری را به شدت کاهش می دهد
وی بر لزوم اعمال قرنطیه برای مقابله با کرونا تاکید کرد و گفت: در صورتی که قرنطینه اجرا شود یک فرد مبتلا می تواند ۲.۵ نفر را بیمار کند ولی اگر این موضوع رعایت نشود یک بیمار می تواند بیش از ۴۰۰ نفر را مبتلا کند.
رییس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: با استفاده از ماسک و قرنطینه، می توان تعداد مبتلایان را به شدت کاهش داد تا هم مردم در سلامت بیمانند و هم ظرفیت بیمارستان ها پر نشود.
قناعتی افزود: ما بیمارستان ها را برای بیماران غیر کرونایی مانند قلبی، تصادفی، سرطانی، سکته های مغزی و قلبی، دیالیز هم نیاز داریم و بسیاری از بیماران از ترس کرونا به مراکز درمانی حضور پیدا نمی کنند که این کار سبب افزایش فوتی ها در این افراد می شود.
براساس آخرین آمار وزارت بهداشت، تاکنون ۳۰۴ هزار و ۲۰۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۹۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری به ۱۶ هزار و ۷۶۶ نفر رسید.