استان‌ها- ایرنا- شمار هم‌میهنان مبتلا به بیماری ویروسی کووید۱۹ همچنان در کانال افزایشی قرار دارد، به طوری که اغلب استان‌ها را به وضعیت هشدار و یا قرمز کشانده و محدودیت‌های مختلفی در مناطق مختلف کشور اعمال شده است.

از خرداد ماه، با کاهش حساسیت مردم و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی همزمان با باز شدن بسیاری از اماکن عمومی و خصوصی، آمار ابتلا به کرونا به طور نسبی در بسیاری از شهرها رو به افزایش گذاشت، موضوعی که نگرانی بیش از پیش دست اندرکاران حوزه بهداشت و درمان را برانگیخت. 

اما از ابتدای تیر ماه، تدابیر پیشگیرانه و مدیریتی به صورت جهادی در دستور کار قرار گرفت و با اقدامات عملیاتی، محیطی، روانی و افزایش حساسیت‌های مردم و مسوولان پروتکل‌های بهداشتی بیش از قبل رعایت می شود. 

در این میان، حفظ فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و شست و شوی مرتب دست ها و صورت با صابون از تدابیر مورد تاکید در مقابله با ویروس کرونا است که کارشناسان از جمله معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمان گیلان،  رعایت آن را به طور جد به مردم توصیه کرده اند. 

خبرنگاران ایرنا در سراسر کشور همچون روزهای گذشته، در ۲۴ ساعت گذشته نیز تازه ترین تحولات کرونایی در استان ها را به نقل از منابع رسمی و با رصد شرایط میدانی، دنبال و اطلاع‌رسانی کردند.

براساس گزارش مرکز ایرنا در ساری، افزایش بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی بابل که ۲ ماه پیش سیر صعودی پیدا کرد، همچنان ادامه دارد و در ۲۴ ساعت گذشته با بستری شدن  ۵۹ بیمار جدید، رکورد کل بیماران بستری به ۳۱۷ نفر رسید که در سه ماه اخیر  بی سابقه بوده است. لذا با تصمیم جدید ستاد مبارزه با کرونا بابل و برای حفظ سلاممتی و جان مردم، محدودیت‌ها در این شهرستان تشدید و پارک‌ها و بوستان‌ها در این شهر محصور شده است. 

در گرگان رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی بهداشتی گلستان با اظهار نگرانی از عواقب کم‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلام کرد که روند شیوع کرونا در سه شهر گرگان،گنبدکاووس و بندرگز افزایشی است.

دهمچنین در حالی که اخبار از قرمز شدن وضعیت کرونا در خلخال حکایت دارد،  در قزوین هم مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان آبیک گفت: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد مراجعین به بیمارستان "شهدا"ی این شهرستان مشکوک به کرونا هستند.
به گفته محس چیت‌سازان، تخت های بیمارستانی و آی سی یو استان در حال پُر شدن است، در حالی که باید بتوانیم تا قبل از رسیدن به فصل سرما و ادغام بیماری های خاص این فصل کاهش بار بیمارستان ها را داشته باشیم، ضمن اینکه بیماری های پیش رو مانند التور و تب کریمه کنگو و آنفلوآنزای پرندگان را نیز نباید فراموش کرد. 

در سیستان و بلوچستان، شرایط کرونایی معاون درمان دانشگاه علوم‌ پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان را برآن داشته است که از گروه‌های جهادی استان برای کمک به کادر بهداشت و درمان و مشارکت در خدمات رسانی به بیماران استمداد کند. 
به گفته دکتر قاسم میری علی‌آباد، پیش‌بینی می‌شود این بحران تا ماه‌ها و حتی سال‌های آتی با افت و خیز متفاوت ادامه داشته باشد و مسلما حضور گروه‌های مردمی در کنار کادر درمان علاوه بر ارتقا روحیه کارکنان بیمارستان‌ها به افزایش رضایتمندی و کیفیت خدمات به بیماران کمک خواهد کرد.

کرونا و عید قربان 

در همین حال، مناسبت‌های اسلامی فرخنده‌ای پیش روست و گرچه بزرگداشت این اعیاد ضرورتی انکارناپذیر و امری پسندیده است ، اما به طور قطع شرایط حساس و خطرآفرین شیوع بیماری کرونا ایجاب می‌کند که مردم ضمن توجه همیشگی به پروتکل‌های بهداشتی و توصیه‌های کادر درمان برای پیشگیری، کنترل، مقابله و قطع زنجیره انتقال این بیماری، آیین های بروز این بزرگداشت را متناسب با شرایط موجود تغییر دهند. 

"ذبح دام عید قربان بوشهری‌ها فقط در کشتارگاه انجام می‌شود"، این خبری است که معاون سلامت دامپزشکی استان بوشهر اعلام کرد و هدف از آن را پیشگیری از شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا خواند. 
محمد مهدی سیمرونی افزود: اگر مردم ناچار به ذبح دام در منزل هستند، قبل از شروع ذبح هماهنگی‌های لازم را با اکیپ‌های ثابت و سیار شبکه دامپزشکی شهرستان‌ها به عمل آورده تا قربانی کردن دام با شرایط شرعی و بهداشتی مدنظر دامپزشکی انجام شود.

همچنین در همین راستا، دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل اعلام کرد که به خاطر وضعیت قرمز از نظر شیوع ویروس کرونا دعای عرفه و نماز عید قربان در اردبیل برگزار نخواهد شد.
استان اردبیل که در یک هفته گذشته بالاترین میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در پنج ماه گذشته را تجربه کرده، در ردیف استان‌های با وضعیت قرمز قرار گرفته و سیر صعودی مبتلایان استان ادامه دارد. 

تصمیم به لغو دعای عرفه به اردبیل محدود نشده و در مرز خسروی نیز فرماندار قصرشیرین گفت که برخلاف یک تصمیم قبلی، آیین پرفیض دعای عرفه در مرز رسمی خسروی روز پنجشنبه نهم مرداد ماه جاری به دلیل محدودیت‌های کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار نمی‌شود.

همچنین در یزد اعلام شد که دعای روحبخش عرفه تنها در مناطق با وضعیت سفید و زرد استان با رعایت نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار می شود.

در گنبدکاووس، نیز تعدادی از مسوولان و ائمه جمعه شیعه و اهل سنت گنبدکاووس در آستانه ۲ عید "قربان و غدیر" با صدور بیانیه‌ مشترک از مردم این شهرستان خواستند با رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی و توجه به مصوبات ستاد مقابله با کرونا، از دید و بازدیدهای رودرروی این اعیاد بزرگ اسلامی برای پیشگیری از انتقال کرونا پرهیز کنند.

کرونا همچنین نماز عیدقربان را در آن دسته از شهرهای  خراسان شمالی که وضعیت قرمز دارند، لغو کرد.

اخبار کرونایی از چهار گوشه کشور:

کرونا پنجمین پزشک بوشهری را آسمانی کرد

امکان غربالگری کرونا برای خبرنگاران خراسان رضوی فراهم شد

۱۹ واحد صنفی در تربت‌حیدریه مهر و موم شد

۶۰ درصد شهروندان تایبادی از ماسک بهداشتی استفاده می‌کنند

۷۰درصد مردم خدابنده پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می کنند

۱۲ طلبه خواهر بوشهری در غسل زنان فوت شده بر اثر بیماری کرونا مشارکت دارند

اقدامات کادر بهداشت و درمان در مقابله با کرونا ماندگار است

۲۹ درصد تردد جاده‌ای در سیستان و بلوچستان کاهش یافته است

ضدعفونی معابر و اماکن عمومی پاکدشت آغاز شد

باشگاه‌های ورزشی شهرستان ری تا ۱۰ مرداد تعطیل است
ونتیلاتور به اندازه بیماران در بیمارستان‌های آذربایجان‌شرقی موجود است

مادرانی کرونایی نوزادان را از شیر طبیعی محروم نکنند

امام جمعه سمنان: مردم نکات بهداشتی را برای شکست کرونا جدی بگیرند

اختصاص ۷۰۰ میلیاردتومان تسهیلات بانکی برای جبران خسارت کرونا در لرستان

کرونا پنجمین پزشک بوشهری را آسمانی کرد

تاثیر منفی کرونا بر نرخ مشارکت نیروی کار استان بوشهر

معاون استاندار: بر اساس یافته‌های علمی، قم خاستگاه انتشار کرونا نبوده است


گزارش‌های کرونایی: 

آیین‌های سور و سوگ به چه قیمتی؟

بازار مشکوک به کرونای کتاب

کرونا به روایت آمار رسمی: 

بنا بر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۲۹۸ هزار و ۹۰۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۱۹۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان‌باختگان این بیماری به ۱۶ هزار و ۳۴۳ نفر رسید، چهار و ۲۷ بیمار نیز در آی سی یو هستند.

سیما سادات لاری روز چهارشنبه بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (هشتم مرداد ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۳۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۶۰۴ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۹۸ هزار و ۹۰۹ رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام اینکه ۲۶ استان در وضعیت قرمز یا هشدار هستند، افزود: استانهای تهران، مازندران، گلستان، فارس، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، خراسان رضوی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، لرستان و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند.همچنین استانهای آذربایجان غربی، خوزستان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، زنجان، همدان، کهگیلویه و بویر احمد، مرکزی، یزد، گیلان و قم  هم در وضعیت هشدار قرار دارند.