علیرضا آخوندزاده روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای اولین بار در آذربایجانغربی جهت توانمندسازی روستاییان و رونق اقتصادی روستا درصدد هستیم این طرح را تا سقف ۳۰۰ مترمربع برای هر خانه اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته برای ۱۴ روستا جهت اجرای طرحهای ملی "یک روستا، یک محصول" و "روستای بدون بیکار" هدفگذاری شدهبود و به دلیل جدید بودن طرح و نیاز به ارتباطات و اطلاع رسانی بیشتر، موفق به اجرای طرح در هشت روستا شدیم.
مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجانغربی ادامه داد: تولید قارچ در روستای مافی کندی سلماس، نان سنتی در شوریک چایپاره، گلیم دستی در گل سلیمان میاندوآب و قالی بافی در قوزلو شاهیندژ از جمله محصولاتی است که در این طرح در روستاها تولید و ورانه بازار مصرف میشود.
وی گفت: اولین شهر بدون بیکار با عنوان سیمینه نیز در شهرستان بوکان راهاندازی و یک روستا نیز در این شهرستان جهت اجرای طرح ملی «یک روستا، یک محصول» معرفی شدهاست.
آخوندزاده افزود: امسال نیز ۲۰ روستا جهت اجرای طرحهای ملی «یک روستا، یک محصول» و «روستای بدون بیکار» در آذربایجان غربی هدفگذاری شده که امیدواریم این طرحها جهت رونق اقتصادی روستاها اثرگذار باشند.
وی ادامهداد:در راستای رونق اشتغال، برای یکهزار و ۴۴۲ طرح بیش از ۸۰۲ میلیارد ریال تسهیلات در استان به متقاضیان پرداخت شده است و ایجاد و راهاندازی رویدادهای کارآفرین شو در شهرستانها، تقویت و توانمندسازی روستاها در قالب طرحهای یک روستا یک محصول، روستای بدون بیکار و صندوق خرد محلی بانوان روستایی از اهداف مهم صندوق است.
وی افزود: تاکنون با اجرای این طرح ها در استان برای چهار هزار و ۸۷۵ نفر اشتغالزایی شده که بیشتر آنها در زمینه کشاورزی، گلخانه، پرورش دام، قالیبافی و گردشگری با ایجاد مراکز بومگردی بوده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجانغربی با بیان اینکه اشنویه از ظرفیت های بسیار مناسب جهت سرمایهگذاری و دریافت تسهیلات برخوردار است، اضافه کرد: باید مسوولان و شهروندان عزم جدی برای بهرهمندی از مزایا را داشته باشند و در ارایه طرح، بیشتر تلاش کنند تا در طرح توانمندی روستاها گام اساسی برداریم.
اجرای طرحهای روستای بدون بیکار، هر روستا یک طرح، خود اشتغالی، بومگردی در روستاهای استان برای استفاده از جاذبههای گردشگری و بهبود امرار معاش روستاییان است؛ اجرای این طرحها میتواند با فراهم کردن زمینه اشتغال در روستاها، از مهاجرت روستاییان به شهرها و توسعه حاشیهنشینی جلوگیری کند.
صندوق کارآفرینی امید، بر اساس رویکرد جدید حمایت ازکسب و کارهای خرد بازارمحور با روش تامین مالی خرد، وظایف مهم و مغفول ماندهای را در زنجیره حمایتهای دولتی از تولید در بخش خصوصی برعهده داشته است.