منوچهر کرمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بیشتر جمعهای فامیلی و خانوادگی اصول بهداشتی را رعایت نکرده و بر این باورند که در جمعهای خانوادگی ویروس کرونا منتقل نمیشود.
وی اضافه کرد: این در حالیست که هر فرد می تواند بیمار یا ناقل بدون علامت ویروس کرونا باشد بنابراین باید در جمعهای فامیلی و خانوادگی هم دستورالعملهای بهداشتی نظیر رعایت فاصله فیزیکی، زدن ماسک و شستشوی دست ها را در دستور کار قرار داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات کنونی، بیرغبتی جوانان و نوجوانان نسبت به استفاده از ماسک است چرا که از نظر اجتماعی این قشر درک خطر کمتری نسبت به سایر گروههای سنی دارند.
کرمی خطاب به این طیف از افراد تاکید کرد: همه افراد در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند و شمار مرگ افراد زیر ۴۰ و ۳۰ سال به علت ابتلا به ویروس کرونا در همدان کم نیست.
وی ادامه داد: جوانان و نوجوانان در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی و استفاده نکردن از ماسک احتمال مبتلا شدن به کرونا و تبدیل شدن به منبع این ویروس و انتقال آن به سایر اعضای خانواده را دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: کاهش آمار مبتلایان به کرونا و مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس در استان، نیازمند همت بزرگ مردم در رعایت شیوهنامه های بهداشتی است.
کرمی اظهار داشت: برای کاهش آمار کرونا در همدان ناچار به اعمال محدودیتهایی هستیم اما همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله زدن ماسک، پرهیز از برگزاری تجمع های بالای ۱۰ نفر، رعایت نکات بهداشتی از سوی اصناف مورد تاکید است.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا هفتم مرداد امسال ۲۹۶ هزار و ۲۷۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۲۳۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۶ هزار و ۱۴۷ نفر رسیده است.