بهاره کاویانی مدیرعامل این شرکت فناور درمورد این طرح گفت: سال گذشته، بنا به ضرورت تولید آب آشامیدنی منطبق با شرایط استاندارد، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مناقصهای برای اجرای پروژه تصفیه آب برای پنج شهر استان کرمان برگزار کرد که شرکت ما با توجه به فناوری و قیمت پیشنهادی برنده این مناقصه شد.
وی با بیان این که در این مناقصه قرار شد با استفاده از فناورینانو فلزات سنگین نظیر آرسنیک از آب مناطق حذف شود، اظهار داشت: این کار در قالب پنج طرح تعریف شد و در حال حاضر ۲ طرح از این مناقصه به اتمام رسیده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است و پروژه سوم نیز پایان مرداد به اتمام خواهد رسید، پس از اجرایی شدن این پنج پروژه، کیفیت آب آشامیدنی ۵ شهر استان کرمان بهبود قابل توجهی خواهد یافت.
به گزارش روز چهارشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مدیرعامل این شرکت فناور ارزش این پروژهها را ۲۳ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: با اجرای این طرحها تصفیه ۳۲ هزار متر مکعب آب در روز در این مناطق انجام خواهد شد.
کاویانی یادآور شد: با توجه به وجود فلزات سنگین در آب شرب برخی از مناطق زاگرس، آذربایجان شرقی و غربی، این فناوری قابلیت ارتقای کیفیت آب را در این مناطق دارد، در حال رصد مناقصههای این مناطق هستیم تا با استفاده از فناورینانو مشکلات آب شهرهای مختلف را رفع کنیم.
وی اظهارداشت: این سامانه مجهز به جاذبهای مبتنی بر فناورینانو بوده که امکان حذف فلزات سنگین با قیمت پایین را فراهم میکند، چراکه این جاذبها دو مزیت عمده دارند که شامل عدم نیاز به تنظیم pH و مواد افزودنی و قدرت جذب بالا میشود و این دو مزیت منجر به کاهش هزینه فرآیند شده است.
مسوول این شرکت فناوری تاکید کرد: ما این طرح را چند سال قبل با ظرفیت سه هزار و ۵۰۰ مترمکعب در اردبیل اجرایی کردیم و پس از آن با استفاده از جاذب های نانویی سامانههایی در روستاهای مختلف کرمان نصب و راهاندازی شد.