سنندج - ایرنا - نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: با توجه به اینکه چند ماه از تعطیلی مساجد در استان می‌گذرد، نیاز است برای برگزاری مجدد نمازجمعه در شهرهای استان تدابیری اندیشیده شود.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سیدمحمد حسینی شاهرودی روز چهارشنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا کردستان اظهار داشت: طولانی شدن تعطیلی مساجد و نماز جمعه، از لحاط روحی، روانی فشاری بر مردم و روحانیون وارد کرده است، بنابراین باید تدابیری برای برگزاری همراه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی این آیین عبادی در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه رعایت مسایل بهداشتی و حفظ جان انسان‌ها ضروری است، اضافه کرد: با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و دستورالعمل‌های بهداشتی، می‌توان نمازجمعه‌ها را در شهرهای زرد و نارنجی و در فضای باز برگزار کرد.

نماینده ولی‌فقیه در کردستان به واجب بودن نماز جمعه و سنت بودن نماز عید قربان اشاره کرد و گفت: نیاز است از طریق اوقاف و امور خیریه به روحانیون و ماموستاها اعلام شود که نماز عید قربان در مساجد برگزار نشود، چراکه خطر سرایت کرونا به دلیل روبوسی و فضای کوچک مصلی‌ها زیاد است.

آیت‌الله حسینی شاهرودی اضافه کرد: به جای برگزاری نماز عید قربان، نقاطی برای ادای نماز جمعه در شهرها تعیین شود، ضمن اینکه برای برگزاری نمازجمعه در هفته‌های آینده براساس شرایط آمار مبتلایان و وضعیت شهرها تصمیم گرفته شود.

امام جمعه سنندج نیز به اهمیت مساله بهداشت و حفط سلامت انسان‌ها در دین اسلام اشاره کرد و گفت: از آنجایی که مدت زیادی است که نماز جمعه در استان تعطیل شده است و با توجه به اهمیت این آیین به عنوان نماد وحدت و برادری در اسلام، پس باید برای برگزاری مجدد آن اقدام کرد.

ماموستا فایق رستمی عدم برگزاری طولانی مدت نمازجمعه را فرصتی برای سواستفاده دشمنان برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان دانست و افزود: از مسوولان درخواست داریم که با در نطر گرفتن تدابیر بهداشتی، زمینه برگزاری نماز جمعه را در مصلی‌ها فراهم کنند.

 پیک مجدد کرونا خطرناکتر است

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم به عبور استان از پیک کنونی کرونا در کمتر از ۲۰ روز به دلیل رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توسط مردم اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر جزو استان‌های نارنجی و زرد هستیم و با توجه به اینکه ۲۵ استان کشور با کرونا درگیر و تعداد زیادی در وضعیت قرمز هستند، در صورت پیک مجدد آن در کردستان، با مشکل بزرگی در زمینه امکانات و تخت مواجه خواهیم شد، چراکه امکان ارسال امکانات و تجهیزات به استان کمتر خواهد شد.

فرزین رضاعی با بیان اینکه سریع کنترل شدن کرونا در استان نباید موجب غفلت ما در زمینه رعایت پروتکل‌ها شود، افزود: در حال حاضر شرایط خوبی داریم و این مهم نشان از همکاری مردم با دستگاه‌های مسوول در زمینه رعایت دستورالعمل‌ها و استفاده از ماسک دارد.

وی با بیان اینکه وصعیت قروه و بیجار قرمز و سایر شهرهای استان زرد است، یادآور شد: به مردم قروه و بیجار هشدار داده‌ایم که حتما پروتکل‌ها را رعایت کنند، چراکه بسیاری از مردم این شهرها از ماسک استفاده نمی‌کنند که خطرناک است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه می‌توان نماز جمعه را با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار کرد، گفت: برای برگزاری نماز جمعه رعایت استفاده از ۲۵ درصد ظرفیت مساجد، لزوم زدن ماسک توسط نمازگزاران، رعایت ۱.۵ مترمربع فاصله از چهار طرف، گندزدایی سرویس بهداشتی و داخل مسجد، کاهش زمان حضور در مصلی‌ها و برگزاری آن در فضای باز ضروری است.

رضاعی تاکید کرد: در بحث انجام قربانی هم، نبابد خارج از شبکه دامپزشکی ذبح صورت گیرد، بلکه نیاز است این کار در کشتارگاه‌ها و با رعایت موازین بهداشتی باشد.

تعطیلی مراکز موقت عرضه دام زنده
مدیرکل دامپزشکی کردستان هم از تعطیلی مراکز عرضه موقت دام زنده در شرایط شیوع کرونا و در آستانه عید قربان خبر داد و گفت: امسال فقط میادین و مراکز رسمی حق عرضه دام زنده را زیر نظر این اداره کل دارند.

مجتبی ورمقانی با بیان اینکه ۶۰ اکیپ برای ساماندهی و نطارت بر عرضه دام زنده سازماندهی شده است، افزود: با توجه به نگرانی شیوع تب کریمه کنگو، به مردم اطلاع‌رسانی شده که از میادین عرضه رسمی، دام‌ زنده خریداری و در کشتارگاه‌ها و با نظارت و ذبح رایگان اقدام به قربانی کنند، ضمن اینکه در صورت انجام قربانی در منزل، بازرسان به طور رایگان بر ذبح دام نظارت خواهند کرد تا مشکلی پیش نیاید.

 سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۲۹۸ هزار و ۹۰۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۱۹۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان‌باختگان این بیماری به ۱۶ هزار و ۳۴۳ نفر رسید، چهار هزار و ۲۷ بیمار نیز در آی سی یو هستند.