به گزارش ایرنا، در ادامه انتشار کتابهای افشاگرانه علیه دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا، رسانه های آمریکایی گزارش دادند که پیتر استرزوک مأمور پیشین ضد جاسوسی «اف بی آی» که نقش اساسی در تحقیقات دخالت روسیه در امور داخلی آمریکا ایفا کرده بود نیز به دنبال انتشار کتاب «آلوده: ضد جاسوسی و تهدید دونالد ترامپ» و افشاگری از روابط گذشته ستاد ترامپ و روسیه است.
اندرو وایسمن دادستان پیشین وزارت دادگستری و از اعضای تیم مولر نیز کتابی را در ماه سپتامبر(شهریور) روانه بازار میکند.
از روزی که ترامپ جمهوریخواه بر سر کار آمده، انتشار کتابهای افشاگرانه علیه او رونق گرفته تا حدی که علاوه بر برخی از اخراجیان کابینه وی، بهتازگی یکی از خویشاوندانش نیز جنبههای ناگفته زندگی وی را بر ملأ میسازند.
پیشتر جان بولتون مشاور امنیت ملی معزول ترامپ با انتشار کتاب «اتاق اتفاق» پرده از روند تصمیمگیریها در کاخ سفید برداشت و بر ناشی گری و بیکفایتی ترامپ در رتق و فتق امور پافشاری کرد.
مری ترامپ برادرزاده وی نیز با کتاب «زیادی و ناکافی» به فرارهای مالیاتی وی و خیانتهای خانوادگیاش اشاره کرد و عمویش را فردی معرفی کرد که برای دستیابی به منافع مادی حاضر است به خویشاوندان نزدیکش خیانت کند.
جاشوآ گرین روزنامهنگار نشریه بلومبرگ در «توافق با شیطان: استیو بنن، دونالد ترامپ و قیام ناسیونالیستی» که در ژوئیه سال ۲۰۱۷(۱۳۹۶) و با گذشت تنها چند ماه از ورود ترامپ به کاخ سفید منتشر شد، به رابطه ترامپ و استیو بنن استراتژیست ارشد دولتش و مدیر سایت دست راستی بریتبارت (Breitbart) پرداخت و با تکیه بر شش سال تحقیق و مصاحبه، ریشههای راستگرایی را در کاندیداتوری ترامپ ردگیری کرد.
مایکل وولف ژانویه سال ۲۰۱۸(۱۳۹۷)کتاب «آتش و خشم» را منتشر کرد و افشا کرد ترامپ انتظار پیروزی در انتخابات را نداشت و وقتی نتایج اعلام شد، گیج و مبهوت شده بود. در این کتاب همچنین نقش ترامپ و جرد کوشنر داماد وی در به قدرت رسیدن محمد بن سلمان ولیعهد عربستان برملا شده است.
«جنون رسانه: دونالد ترامپ، مطبوعات و جنگ بر سر حقیقت» نیز در ژانویه همان سال منتشر شد. هووارد کورتز تحلیلگر فاکس نیوز در این کتاب به وسواس رسانهای ترامپ پرداخته و اینکه وی چگونه میزان وفاداری کارمندانش را براساس اینکه آنها تا چه اندازه از او در تلویزیون دفاع میکنند، میسنجد.
دیوید فروم روزنامهنگار و از نویسندگان سخنرانیهای بوش پسر در ژانویه ۲۰۱۸ در «ترامپوکراسی: فساد در جمهوری آمریکا» به این که چگونه ترامپ به دمکراسی آمریکا و آینده این کشور آسیبزده پرداخت.
دیوید کی جانستون روزنامهنگار آمریکایی افشاگر پرونده مالیاتی ترامپ کتاب «کاری که دولت ترامپ با آمریکا میکند، از چیزی که فکر میکنید بدتر است» را در ژانویه ۲۰۱۸ منتشر و در آن با تمرکز بر میل ترامپ برای دیوار کشیدن در مرز میان آمریکا و مکزیک و اعمال تعرفههای تجاری به تأثیر مخرب سیاستهای دولت ترامپ بر زندگی مردم آمریکا پرداخت.
کلیف سیمز مسئولان سابق ارتباطی کاخ سفید نیز در «تیم افعیها» نشان داد ترامپ عمیقاً به کارکنان خود در کاخ سفید مظنون است. نویسنده در بخشی از این کتاب خاطره جلسهای خصوصی را روایت میکند که در آن همراه با تیمی از افراد مورد اعتماد ترامپ به وی در تهیه فهرستی از دشمنان خود در کاخ سفید کمک کرد.
یکی از مقامهای پیشین کاخ سفید به صورت ناشناس در کتاب «هشدار» از آشفتگی و هرج و مرج در دولت ترامپ پرده برداشت و به جنبههایی از زندگی در کاخ سفید پرداخت که از آن جمله میتوان به واکنش دستیاران ترامپ به توییتهای وی و قابلیتهای ذهنی رئیسجمهوری آمریکا اشاره کرد.
جیمز کومی رئیس سابق پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) نیز در کتاب «وفاداری والاتر» ناهنجاریهای رفتاری ترامپ به عنوان رئیسجمهوری و بیاطلاعی او از اصول اولیه حکومتداری را برجسته و او را با روسای باندهای تبهکار و مافیایی دهههای گذشته آمریکا که از اعضای خود فقط وفاداری شخصی طلب میکردند، مقایسه کرد. رئیس پیشین اف بی آی در این کتاب ضمن افشای گوشههایی از زد و بندها و فساد حاکم بر نظام سیاسی آمریکا، تلاش کرده هم خود را به طور کامل تبرئه کند و هم ضمن رعایت خط قرمزها، این فساد گسترده را عارضهای مربوط به افراد و احزاب سیاسی بداند، نه بنیانهای اصلی نظام سرمایهداری آمریکا.
کتاب «تهدید» اندرو مک کیب قائممقام پیشین اف بی آی نیز دربرگیرنده خاطرات این مقام امنیتی از دوران خدمت در اف بی آی و انتقادهای او از ترامپ و اطرافیانش است.
آثار مذکور معروفترین کتابهای افشاگرانه علیه رئیسجمهوری آمریکا به شمار رفته و تمامی این گونه آثار را در بر نمیگیرند. آنچه که در دورههای پیش متعارف بود انتشار خاطرات دوران ریاست جمهوری به قلم رئیسجمهوری وقت آمریکا یا همسرش در کنار آثاری از مورخین و منتقدین وی در طول دوره و یا پایان آن بود.
سابقه نداشت که چنین طیف وسیعی از روزنامهنگاران، زیردستان و خویشاوندان رئیسجمهوری وقت آمریکا در دوران زمامداری وی دست به افشاگری زنند. چنین رخدادی میتواند از کدورتهای ناشی از رفتار خودخواهانه و غیرحرفهای ترامپ و یا سودجویی نویسندگان و بهرهبرداری آنان از کنجکاوی مردم و تنفر بخش از جامعه نسبت به او سرچشمه گیرد.