لقمان خسروپور روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری از کرونای بوکان با اشاره به اینکه مردم باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، اظهار داشت: ستاد کرونای شهرستان تاکنون خوب عمل کرده و وضعیت آینده شهرستان در خصوص اپیدمی کرونا به رفتار مردم و چگونگی برخورد آنها در اجتماع بستگی دارد.
وی در خصوص بازگشایی میدان دواب بوکان گفت: حین بازگشایی بازار بیش از ۹۵ درصد مردم و مراجعه کنندگان به میدان دواب از ماسک استفاده کردند و این امر مهم در هفته های دیگر توسط مردم و مراجعه کنندگان به میدان دواب باید ادامه داشته باشد.
سرپرست فرمانداری بوکان اضافه کرد: استفاده از ماسک حتی از نوع معمولی یکی از اقلام بهداشتی و حائز اهمیتی است که نقش مهمی در پیشگیری از انتقال بیماری کرونا دارد و سلاحی کارآمد است که در کنار رعایت بهداشت فردی و فاصلهگذاری اجتماعی میتواند حافظ سلامت انسان باشد.
وی از خرید پنج هزار ماسک توسط شهرداری خبر داد و افزود: این ماسکها توسط اکیپهای سلامت که توسط اعضای ستاد تشکیل شده و در حال حاضر فعالیت آن کم رنگ شده، برای فرهنگسازی در اختیار مردم قرار میگیرد .
"خسروپور" افزود: استفاده نکردن مردم از ماسک و رعایت نکردن دیگر موازین بهداشتی، زنگ خطری است که تمامی تلاش مجموعه بهداشت و درمان و دیگر اعضای ستاد کرونا را از بین میبرد.
دید و بازدید عید فطر عامل اصلی بروز موج دوم کرونا در بوکان
مدیر شبکه بهداشت ودرمان بوکان نیز در این جلسه گفت: در موج نخست تعداد مبتلایان و فوت شدگان بسیار پایین بود ولی با پایان ماه رمضان و افزایش رفت آمدها به مناسبت عید سعید فطر در بین مردم و خانوادهها میزان تلفات و مبتلایان چهار برابر موج نخست شدیدتر بود.
محمد عباسی با بیان اینکه موج دوم از عید سعید فطر در بوکان آغاز شد، ادامه داد: باید به خاطر خود و عزیزانمان دید وبازدید در عید قربان را کاهش داده و از رفتن به منزل پدر ومادر خودداری کنیم.
وی افزود: گشت سلامت که فعالیت آن کم رنگ شده بود، دوباره از سر گرفته خواهد شد و مثل گذشته با همکاری دیگر مسوولان و با نظارت فرمانداری فعالیت تبلیغی خود را شروع می کند.
چهار اکیپ دامپزشکی بر ذبح دام ویژه عید سعید قربان در بوکان نظارت میکنند
رییس شبکه دامپزشکی بوکان نیز گفت: چهار اکیپ ۲ نفره نظارتی این شبکه برای اطمینان از سالمبودن دامهای قربانی، بر ذبح دام در عید سعید قربان در این شهرستان نظارت کرده و خدمات رایگان ارایه میدهند.
اسماعیل محمدیانی افزود: این اقدام به منظور حفظ سلامتی و تأمین بهداشت عمومی جامعه و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام ناظران بهداشتی و شرعی در روز عید سعید قربان به صورت رایگان آماده بازرسی بهداشتی و شرعی دامهای قربانی شهروندان خواهد بود.
وی با بیان اینکه شبکه دامپزشکی این طرح را به منظور تضمین سلامت مصرفکنندگان گوشت قرمز و پایشهای دام به لحاظ شناسایی احتمالی بیماریهای مشترک بین دام و انسان در روز عید قربان اجرا میکند، افزود: به منظور پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، جلوگیری از تجمعات و به تبع آن پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، استفاده از روشهای نوین ذبح، خونگیری و پوستکنی برای افزایش کیفیت مطلوب گوشت استحصالی پیشنهاد میشود.
وی اظهار داشت: جهت جلوگیری از آلودگی ثانویه گوشت همچنین جلوگیری از آلودگی کوچه و خیابانهای شهر نیز از شهروندان و خیران درخواست میشود دامهای قربانی خود را برای ذبح به کشتارگاه ارسال کنند.
"محمدیانی" بیان کرد: شهروندان در صورت تمایل برای نظارت و ذبح بهداشتی و شرعی دامها و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفنهای ۴۶۲۳۴۴۰۰ و ۴۶۲۳۴۴۳۵ و جهت ارتباط با کشتارگاه با شماره تلفن ۰۹۱۴۱۸۰۸۷۱۵ تماس بگیرند.
وی از شهروندان خواست در روز عید قربان با توجه به شیوع بیماری کرونا پروتکلهای بهداشتی شامل استفاده از ماسک و دستکش و فاصله اجتماعی را رعایت کنند و گوشت حیوان تازه ذبح شده را به مدت ۲۴ ساعت در دمای مناسب در درون یخچال قرار دهند.
بوکان در جنوب آذربایجانغربی قرار دارد.