عبدالله نیکویی، پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: نبود کارخانه بستهبندی و سردخانه باعث شده تا مقدار زیادی از انجیرهای شهرستان خفر ضایع شود و از بین برود در صورتیکه اگر این تجهیزات در این منطقه وجود داشت، میتوانستیم این محصول را به بسیاری از استانهاو حتی خارج از کشور صادر کنیم.
وی، با بیان اینکه از اول امردادماه ۹۹ برداشت انجیر از ۷۵۰ هکتار از انجیرستانهای شهرستان خفر آغاز شده و تا پایان شهریورماه ادامه دارد، افزود: از این مقدار سطح زیر کشت انجیر، بیش از ۵۰۰ هکتار آن انجیر دیم است و بخشی از این محصول به شهرهای شیراز. تهران و اصفهان ارسال میشود.
نیکویی، تولید انجیر در شهرستان خفر را موثر در رونق اقتصاد این منطقه دانست و گفت: متوسط برداشت انجیر از هر هکتار در خفر۲۰ تن است و ارقام آقایی، شاهانجیر، سیاه بزرگ، کنزک، عسلی و کوهمرهای از نمونههای شناخته شده انجیر این شهرستان به شمار میرود.
کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان خفر بیان داشت: روستاهای کرفت، آبسرد و شاغون بیشترین سطح زیر کشت انجیر در این شهرستان را به خود اختصاص دادهاند و ۸۵۹ خانوار از تولید انجیر دیم و آبی امرار معاش میکنند.
وی اضافه کرد: در فصل برداشت انجیر، روزانه بین ۵۰ تا ۷۰ کیلوگرم انجیر از باغهای این شهرستان برداشت میشود و این محصول برای ۵۰۰ نفر به صورت فصلی شغل ایجاد میکند.
نیکویی افزود:این میوه نوبرانه که یکی از گرانترین میوههای بازار است باعث شده تا در بین میوهها در جایگاه بالاتری قرار بگیر و شهرستان خفر یکی از تولیدکنندگان انجیر در استان و کشور است و تنوع آب و هوایی خفر موجب شده تا کیفیت انجیر این شهرستان به ویژه انجیر روستاهای کرفت، آبسرد و شاغون از دیرباز زبانزد شود و بازارپسند باشد.
وی ادامه داد: انتظار داریم با توجه به این ویژگیها، مسولان و سرمایهگذاران اهتمام بیشتری به حوزه کشاورزی این شهرستان داشته باشند چرا که سرمایهها و حاصل دسترنج یک سال کشاورزان با وجود یک سردخانه به هدر نخواهد رفت.
شهرستان خفر به مرکزیت شهرباب انار در فاصله ۱۲۰کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.