تهران- ایرنا- مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر سی‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با تاکید بر شرایط متفاوت برگزاری امسال این دوره از جشنواره به سبب شیوع ویروس کرونا گفت: تمرکز امسال این رویداد بر حوزه اقتباس و تلاش برای پیوند هنر سینما با ادبیات داستانی استوار است.

سید صادق موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره بر آنکه جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه یکی از مهم‌ترین بسترها برای شناسایی هنرمندان جوان برای ورود به حوزه حرفه‌ای سینمای کشورمان در آینده خواهد بود یادآور شد: مطابق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و کار کارشناسی صورت گرفته سی‌وهفتمین دوره جشنواره فیلم کوتاه تهران در آبان‌ماه ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد.

ارسال بیش از پنجهزار اثر از ۱۲۰ کشور

دبیر سی‌وهفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران با تاکید بر آنکه هنوز زمان پایان ارسال آثار به این جشنواره به پایان نرسیده است گفت: تا این لحظه بیش از پنجهزار اثر از ۱۲۰ کشور به دبیرخانه ارسال شده است و اعضای هیئت انتخاب، کار انتخاب آثار ارسالی را آغاز کرده‌اند.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران درباره برگزاری این رویداد به شکل فیزیکی و یا آنلاین به دلیل شرایط کشور و درگیری آن با شیوع ویروس کرونا گفت: درحال حاضر اعضاء هیأت دبیرخانه، داوران و تیم‌های پشتیبانی مطابق برنامه‌ریزی درحال انجام اقدامات خود هستند و همان‌طور که اشاره کردم فعلاً مراحل ارسال و انتخاب آثار در جریان است.

خطر قاچاق آثار در صورت برگزاری آنلاین جشنواره‌های سینمایی

موسوی ادامه داد: باتوجه به آنکه شرایط فعالیت‌های فرهنگی و هنری در کشور در گرو رخت بربستن ویروس کرونا و یا کنترل آن به شکلی است که برپایی فعالیت‌های فرهنگی و هنری آسیبی به مخاطبان، برگزارکنندگان و هنرمندان وارد نکند، اگر در آبان‌ماه شاهد فعالیت سالن‌های سینمایی باشیم این جشنواره به شکل فیزیکی برگزار خواهد شد. درغیراین‌صورت باید تمهیدات دیگری را مدنظر داشته باشیم.

دبیر سی‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه با اشاره به آنکه برگزاری جشنواره‌های سینمایی به شکل آنلاین با خطرپذیری بالایی همراه است تصریح کرد: آن‌گونه که شاهدیم جشنواره‌های بزرگ بین‌المللی حوزه سینما در جهان نیز که اقدام به برگزاری جشنواره در بستر فضای مجازی کردند شاهد بودند که بسیاری از آثار آن‌ها مورد سرقت قرارگرفته است و همین مساله ضریب امنیت را برای برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران به شکل آنلاین بسیار دور از ذهن می‌سازد.

وی ادامه داد: تلاش بر آن داریم اگر بنا به برگزاری جشنواره به شکل آنلاین باشد در راستای بررسی و کار کارشناسان، برگزاری این رویداد را بعد از انتخاب آثار منتخب در صورت کسب توافق کتبی از صاحبان آثار با وجود تمام خطرپذیری‌های ممکن در بستر فضای مجازی قرار دهیم تا مخاطبان قادر به تماشای آثار باشند.

کدام بخش‌های جشنواره به شکل آنلاین برگزار می‌شود؟

دبیر سی‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تصریح کرد: این رویداد در حوزه‌های دیگر مانند برپایی ورک‌شاپ‌ها، دوره‌های آموزشی و همچنین نشست‌های دانش‌افزایی مربیان و یا در بخش‌هایی مانند پوستر، عکس و کتاب تجربه برگزاری آنلاین را پشت سر خواهد گذاشت. گمان نمی‌کنیم که برگزاری این بخش‌ها به شکل آنلاین لطمه‌ای به برگزاری جشنواره وارد سازد.

اقتباس ادبی، تمرکز اصلی جشنواره

موسوی در پاسخ به این پرسش که جشنواره دوره سی‌وششم در تعامل با خانه کتاب بخشی از فعالیت خود را بر حوزه ادبیات و سینما قرار داده بود و آیا این شیوه در دوره جدید نیز مدنظر قرار خواهد گرفت گفت: امسال تمرکز اصلی جشنواره بر حوزه اقتباس ادبی استوار است. تلاش کردیم بعد از پشت سر گذاشتن تجربه یکی، دو دوره پیشین جشنواره، این بار برای برقراری ارتباط هدفمند میان حوزه ادبیات داستانی و هنر سینما در قامت فیلم کوتاه تلاشی مضاعف را مدنظر قرار دهیم.

ارسال بیش از ۳۵۰ اثر با محور ویروس کرونا

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا مبنی بر آنکه آیا در میان بخش‌های جشنواره بخشی مختص فیلم‌های مربوط به ویروس کرونا نیز وجود دارد خاطرنشان کرد: بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی و هنری طی این ایام در ارتباط مستقیم و یا غیرمستقیم با شیوع این ویروس نه‌تنها در کشور که در جهان قرار دارند. به همین سبب بخشی نیز در جشنواره امسال مربوط به آثار فیلم کوتاه در حوزه ویروس کرونا است که تا به امروز نیز بیش از ۳۵۰ اثر از هنرمندان فیلم‌ساز به‌دست ما رسیده است که در میان آن‌ها آثاری درخشان و قابل توجه نیز به چشم می‌خورد.

سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به دلیل شیوع کرونا ۷ الی ۱۳ آبان ماه برگزار می‌شود.