گنبدکاووس - ایرنا - رییس اداره هواشناسی گنبدکاووس گفت: با توجه به اینکه در منطقه اغلب بارش‌ها نقطه‌ای و محلی بوده و اختلافات فاحشی در برخی پارامترهای اقلیمی وجود دارد، راه‌اندازی ایستگاه خودکار برای مدیریت بحران و مطالعه آسایش اقلیمی گنبدکاووس ضروری است.

منصور فرشاد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: پیشنهاد راه اندازی ایستگاه خودکار هواشناسی در داخل شهر گنبد که معمولا دمای بالاتری نسبت به اطراف دارد، با اعتبار بیش از ۲ میلیارد ریال مورد موافقت فرماندار قرار گرفته و شهرداری هم قول تامین اعتبار آن را داده است.

وی افزود: با توجه به افزایش وقوع پدیده‌های حدی بارشی و دمایی ناشی از تغییرات اقلیم، برای جمع‌آوری بهتر داده‌های آماری به صورت آنلاین از آخرین وضعیت آب و هوایی نیازمند ساخت ایستگاه های خودکار و راهدار هواشناسی در گنبدکاووس هستیم.

فرشاد با اشاره به فعالیت ۱۶ ایستگاه هواشناسی در گنبدکاووس، گفت: ۲ ایستگاه سینوپتیک(اصلی)، چهار ایستگاه خودکار اقلیم شناسی و ۱۰ ایستگاه باران سنجی در این شهرستان با اقلیمی نیمه بیابانی که در برخی از روزهای سال رکورد همزمان گرمترین و سردترین نقطه استان گلستان را از آن خود می کند، فعال است.

ایستگاه‌های سینوپتیک هواشناسی ایستگاه‌هایی هستند که به‌ طور هم‌زمان در سراسر دنیا بر اساس ضوابط و مقررات سازمان جهانی هواشناسی به‌ صورت ۲۴ ساعته موظف به اندازه‌گیری و تهیه پارامترهای جوی و ارسال آن‌ها در شبکه مخابراتی به ترتیب سه ساعت به سه ساعت به نام سینوپ و ساعت به ساعت هستند.

وی افزود: همه ۱۰ ایستگاه باران سنجی گنبدکاووس سنتی است و بررسی داده‌های آنها روزانه به صورت دستی با حضور در محل انجام می‌شود که تلاش داریم با تامین بودجه مورد نیاز معادل هفت میلیارد ریال آنها را به ایستگاه خودکار ارتقا دهیم.

رییس اداره هواشناسی گنبدکاووس ادامه داد: ایستگاه‌های خودکار هواشناسی نیاز به متصدی ندارد و آخرین داده‌ها اطلاعاتی آنها به صورت آنلاین از طریق وب و یا تلفن همراه کنترل می‌شود.

فرشاد افزود: اداره هواشناسی گنبدکاووس ۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز، بروزرسانی، نگهداری و تامین قطعات نیاز دارد که امسال هنوز اعتباری برای آن مصوب نشده است.

شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت واقع در شرق استان گلستان، دارای اقلیم آب و هوایی خشک و نیمه خشک است.