«منصور جلیلوند» روز پنجشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیران دستگاههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان مرکزی افزود: این مرکز برای نخستین باردر کشور در مرکز شماره یک اداره کل آموزش فنی و حرفهای این استان در اراک طراحی شدهاست.
وی ادامه داد: بهرهگیری از انرژیهای الکتریکی و فسیلی در این مرکز صفر است و آب مورد نیاز آن با ذخیره ازی و تصفیه آب باران تامین شده و انرژی مصرفی نیز از طریق نور خورشید تولید میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی خاطرنشان کرد: ایجاد و توسعه دپارتمان ماشینکاری دیجیتال، بهرهبرداری از کارگاه پرینتر سه بعدی ، راهاندازی اینترنت IOT و آزمایشگاه ماشینهای الکترونیکی AC-DC از دیگرطرحهای آماده این ادارهکل در سال جاری است.
جلیلوند از بهرهبرداری یک مرکز فنی و حرفهای در استان مرکزی خبرداد و گفت: با آغاز به کار این مرکز شمار اماکن فنی و حرفهای استان به ۲۲ مرکز افزایش یافت.
وی ادامه داد: ۱۲ کارگاه آموزش ثابت، ۱۲ مرکز بین کارگاهی در شرکتهای صنعتی، چهار مرکز دانشگاهی، ۵۲ مرکز جوار شهری و کارگاه سیار، ۲۵ کارگاه در پادگانهای استان برای آموزش سربازان، ۱۶۷ کارگاه روستایی، ۳۲ کارگاه در زندانها و ۲۶۸ آموزشگاه آزاد وظیفه آموزش به کارآموزان را در استان برعهده دارند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در این استان و کشور، ۲ سوم آموزشگاههای آزاد استان فعال هستند و و آموزشهای این اداره کل نیز با وجود تمامی محدودیتها در سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد کاهش یافتهاست.
جلیلوند با یادآوری کاهش آموزشهای فنی و حرفهای از اسفندماه سال گذشته بهدلیل شیوع کرونا افزود: ۲۰۰ محتوای الکترونیکی آموزشی توسط ادارهکل آموز فنی و حرفهای استان مرکزی تهیه و در کانالها بارگذاری شده است.
وی یادآورشد: پنج میلیون و ۷۰۰ هزار نفرساعت آموزش سال گذشته برای اداره کل فنی و حرفهای استان مرکزی تعهد شده بود که با تحقق ۱۰۶ درصد این تعهدها، ۶ میلیون نفر ساعت در این مدت از آموزشهای این اداره کل بهرهمند شدند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی گفت: سه میلیون و ۵۶۴ هزار نفر ساعت از مجموع آموزشهای ارایه شده در سال گذشته از سوی بخش دولتی به صورت رایگان ارایه و ۲۲ هزار نفر در استان از این آموزشها بهرهمند شدند.
جلیلوند افزود: ۸۳۰ نفر سال گذشته از آموزشهای اداره کل فنی و حرفهای استان مرکزی در محیط واقعی کار بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: یک میلیون و ۳۷۸ هزار نفر ساعت آموزش از سوی اداره کل فنی و حرفهای استان مرکزی در سالجاری ارایه شد که ۶۵۰ نفر نیز در طرح آموزش در محیط واقعی کار و ۲۵۰ نفر در پادگانهای استان از این آموزشها بهرهمند شدند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی گفت: ۶۰ درصد کارآموزان فنی و حرفهای جذب بازار کار می شوند که ۳۰ تا ۳۴ درصد آن افرادی هستند که در طرح آموزش واقعی در محیط کار حضور مییابند.
استان مرکزی یکی از قطبهای مهم کشور در حوزه صنعت و خدمات در قلب کشور قرار دارد.