لندن – ایرنا – کمیته پارلمانی مواد غذایی مجلس عوام انگلیس هشدار داده که سه عامل بحران کرونا، خروج لندن از اتحادیه اروپا و تغییرات آب و هوایی اصلی ترین تهدید برای امنیت غذایی میلیون‌ها نفر در انگلیس بشمار می‌روند.

به گزارش ایرنا، قانون‌گذاران و اعضای این کمیته پارلمانی با انتشار گزارشی تصریح کرده‌اند که اوضاع پیش از آنکه بهتر، بدتر می‌شود و ضروری است که دولت برای رسیدگی به این معضل معاونت امنیت مواد غذایی تشکیل دهد.  

همچنین موج دوم کرونا و احتمال عدم دستیابی به توافق برگزیت، به عنوان یکی از عوامل بالقوه اختلال در توزیع مواد غذایی یاد شده است.

نیل پاریش رئیس کمیته پارلمانی مواد غذایی انگلیس در این باره گفت که به رغم تسهیل محدودیت‌های قرنطینه، مشکلات ناشی از امنیت مواد غذایی بر طرف نشده است. از این رو به گفته وی ضروری است که دولت معاونت جدیدی را در حوزه مواد غذایی منصوب تا از وخیم‌تر شدن اوضاع جلوگیری کند.

این سیاستمدار انگلیسی عنوان کرد که تصمیم دولت برای اعمال قرنطینه و بستن کسب‌وکارها برای مهار کرونا ضروری بود، اما این اقدام در حوزه امنیت مواد غذایی پیامدهای بزرگی را در پی داشت.  

بر اساس این گزارش بالغ بر ۴.۹ میلیون انگلیسی بزرگسال و ۱.۷ میلیون کودک با عدم امنیت مواد غذایی روبرو هستند. قانون‌گذاران انگلیسی خواستار تصویب لایحه‌ای هستند که در آن حق دسترسی به مواد غذایی دیده شود.

به گزارش ایرنا، نتایج بیشتر تحقیق‌ها و پژوهش‌های انجام شده توسط نهادهای خیریه و حقوق‌بشری در انگلیس نشان می‌دهد، میلیون‌ها خانوار در این کشور بخش مهمی از درآمد خود را در نتیجه بحران ویروس کرونا از دست داده و در فقر زندگی می‌کنند.

نتایج تحقیقات بنیاد زندگی استاندارد(Standard Life Foundation)، نشان می‌دهد ۷.۹ میلیون خانوار انگلیسی (۲۸ درصد جمعیت) از ابتدای شیوع ویروس کرونا در این کشور با مشکلات شدید مالی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.  

آنها شامل افراد شاغلی‌ هستند که به‌صورت موقت خانه‌نشین شده و درآمد خود را از دست داده، یا خویش‌کارفرمایانی هستند که بیکار یا بخش عمده درآمدشان کم شده است.

همچنین یافته‌های این موسسه انگلیسی بیانگر آن است که نیمی از خانوارها در این کشور نگران وضعیت مالی خود در دوران شیوع کرونا هستند و ۷.۷ میلیون خانوار انتظار دارند درآمدشان در سه‌ ماه آینده کاهش یابد. این در حالیست که از هر ۵ خانوار، یک خانوار برای پرداخت خرید اقلام ضروری به استفاده از کارت‌های اعتباری روی آورده‌اند.

براساس این گزارش‌ها، برخی از خانواده‌ها در انگلیس برای سیر کردن شکم فرزندان‌شان، به خود گرسنگی می‌دهند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفته، احتمال دارد در نتیجه شیوع ویروس کرونا در جهان، ۵۰۰ میلیون نفر فقیر شوند.

وی با ذکر اینکه ابزارهای لازم برای مقابله با ویروس کرونا «باید در همه جا و در دسترس همه باشد» خواستار آماده‌سازی یک بسته کمک مالی برای همه کشورها به ارزش حداقل ۱۰ درصد از کل اقتصاد جهانی شد.