تهران - ایرنا- صبح امروز (پنج‌شنبه) پنج واحد بزرگ صنعتی - معدنی با اعتبار بیش از پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای یک هزار و ۷۰۰ نفر با دستور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایرنا، طرح توسعه تولید انواع تخته MDF شرکت آرین شیمی در استان مازندران و طرح‌های سیلوی فلزی ۳۰ هزار تنی اقلید، سیلوی فلزی ۴۰ هزار تنی داراب در استان فارس، تولید شمش و میلگرد مجتمع فولاد روهینا جنوب در خوزستان و طرح تولید کربنات سدیم کاوه در استان فارس پنج طرح ملی و بزرگی بودند که امروز (پنج‌شنبه نهم مرداد) با دستور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسیدند.

مانند خاری در چشم دشمن

در شانزدهمین هفته از افتتاح طرح‌های مهم ملی عمرانی، تولیدی و زیربنایی با شعار «تدبیر و امید برای جهش تولید» با بهره‌برداری از پنج پروژه عظیم وزارت صنعت، معدن و تجارت با سرمایه‌گذاری ۵۶ هزار و ۸۰ میلیارد ریالی برگزار شد.

پروژه‌هایی که رئیس‌جمهوری معتقد است آن‌ها حکایت از حرکت ایران در مسیر تولید و توسعه دارند و افتتاح‌شان مانند خاری در چشم دشمنان اسلام و ایران است.

روحانی در افتتاح این مراسم که به‌صورت ویدیو کنفرانس و با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در محل افتتاح یکی از پروژه‌ها برگزار شد، به کامل شدن زنجیره فولاد در بخش‌های نهایی اشاره کرد و گفت: تولید زنجیره فولاد در آغاز دولت یازدهم، تقریباً نصف شرایط امروز بود. ما توانستیم در شرایط تحریم، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و فولاد را در مجموع دو برابر کنیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی می‌گوید دولت شنبه‌ها با برگزاری ستاد ملی مقابله را کرونا به «جان» مردم فکر می‌کند و افتتاح پنج‌شنبه‌ها وظیفه‌ای است که برای تأمین نان مردم بر عهده دارد و این برنامه‌ها را تا پایان دولت ادامه خواهد داد.

درخواست صدور مجوز برای واحدهای سلولزی

طرح توسعه تولید انواع تخته MDF شرکت آرین شیمی در استان مازندران نخستین طرحی بود که با حضور «حسین مدرس خیابانی» سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت به‌صورت ویدیو کنفرانس به بهره‌برداری رسید.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در آیین بهره‌برداری از بزرگ‌ترین کارخانه «ام. دی. اف» مازندران در بندر امیرآباد از در دست اجرا بودن چهار هزار طرح صنعتی در کشور خبر داد و گفت اغلب آن‌ها بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.

وی در خصوص پروژه‌ای که با حضور او و دستور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید، گفت: با بهره‌برداری از این واحد صنعتی سلولزی، ظرفیت تولید ام دی اف در کشور به ۲.۲ میلیون تن می‌رسد. این اتفاق نه‌تنها جمهوری اسلامی ایران را در تولید این محصول صنعتی به خودکفایی می‌رساند بلکه زمینه صادرات ام دی اف را نیز فراهم خواهد ساخت.

مدرس خیابانی با بیان این‌که ظرفیت تولید ام دی اف در واحد تولیدی افتتاح شده حدود ۳۰۰ هزار تن است، افزود: در سال جاری در مجموع با سرمایه‌گذاری یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی حدود ۶۰۰ هزار تن به ظرفیت ام دی اف کشور افزوده شد. ضمن این‌که هر ۲ واحد صنعتی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و شرکت آرین شیمی به بهره‌برداری رسیده است.

این طرح ایجادی با ظرفیت ۳۰۰ هزار متر مکعب تولید تخته ام دی اف با سرمایه‌گذاری بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان احداث شده است. همین شرکت هفته گذشته طرح و هزینه‌ای مشابه با این طرح را در استان گیلان به بهره‌برداری رساند که در مجموع ۶۰۰ هزار مترمکعب به ظرفیت تولید تخته ام دی اف کشور افزوده شد و رشد ۲۵ درصدی را رقم زد.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون ظرفیت تولید ام دی اف به حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب در کشور رسیده و با بهره‌برداری از این دو طرح علاوه بر تحقق جهش تولید، می‌توان گفت کشور در زمینه ام دی اف به خودکفایی رسیده است.

از نظر سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، مهم‌ترین مشکل صنایع سلولزی عدم صدور مجوز برای واردات چوب با پوست است. مدرس خیابانی از رئیس‌جمهوری خواست این مجوز برای واحدهای سلولزی ازجمله ام دی اف استان مازندران صادر شود.

رئیس‌جمهوری پس از صدور دستور آنلاین برای بهره‌برداری از این پروژه، در خصوص ضرورت اهمیت دادن به صنعت چوب در شمال کشور خاطرنشان کرد: منطقه شمال و استان‌های مازندران، گیلان و گلستان مناطقی هستند که برای کشت محصولات کشاورزی و صنعتی آمادگی کامل را دارند. یکی از ویژگی‌های خوب این استان‌ها مهیا بودن بستر مناسب برای زراعت چوب است. صنعتی که به گفته وزیر جهاد کشاورزی قبلی و دو تن از استانداران درآمد آن حتی از کشت برنج نیز بیشتر است.

به همین دلیل ضروری است تا بخشی از زمین‌های موجود را به زراعت چوب اختصاص دهیم تا نه‌تنها نیاز به واردکردن چوب نداشته باشیم، بلکه بتوانیم قدم در راه صادرات ام. دی. اف بگذاریم.

افتتاح مجتمع فولاد روهینا جنوب

فاز دوم مجتمع فولاد روهینا جنوب با تولید سالانه ۹۰۰ هزار تن محصولات طویل و مفتول فولادی با سرمایه‌گذاری ارزی ۱۵۰ میلیون دلاری و سه هزار میلیارد سرمایه ریالی دیگر پروژه‌هایی بود که امروز در شهرستان دزفول با دستور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید.

با افتتاح این مجموعه سالانه در بخش نورد میلگرد ۴۵۰ هزار تن و در بخش فولادسازی، ریخته‌گری و نورد پیوسته، ۴۵۰ هزار تن محصول فولادی تولید می‌شود. یکی از ویژگی‌های این مجتمع فولادی این است که تنها سه کارخانه با این فناوری پیشرفته در دنیا وجود دارد و تلاش شده از آخرین پیشرفت‌های علمی در تولید فولاد در این کارخانه استفاده شود.

کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد، سیلوهای گندم فارس

فاز نخست کارخانه کربنیات سدیم کاوه در شهرستان فیروزآباد که بزرگ‌ترین کارخانه در نوع خود در خاورمیانه به شمار می‌رود، از امروز با ظرفیت تولید سالانه ۳۲۰ هزار تن محصول فعالیت خود را آغاز کرد. این کارخانه با سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۶۷ میلیارد تومان و در زمینی به مساحت ۲۸۰ هکتار احداث شده است.

بخش قابل‌توجهی از ماشین‌آلات به کار رفته در این کارخانه از داخل و بخشی هم از کشور چین تأمین‌شده و محصولات تولیدی آن نیز در صنایع شیشه‌سازی و شوینده مورداستفاده قرار می‌گیرد.

همچنین امروز دو سیلوی گندم به ظرفیت ۷۰ هزار تن در شهرستان‌های اقلید و داراب به بهره‌برداری رسید که به گفته سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با افتتاح این دو سیلو، ظرفیت ذخیره‌سازی کشور در این محصول راهبردی به ۲۲ میلیون تن می‌رسد در حالی که این میزان پیش از انقلاب ۷۰ هزار تن بود.

افتتاح پنج طرح صنعتی - معدنی و ایجاد ۱۷۰۰ شغل

این پنج طرح صنعتی و معدنی که امروز در شهرهای مختلف کشور به بهره‌برداری رسید، به ترتیب برای ۱۷۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و پنج برابر آن به‌صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کرد.

در واحد تولیدی سلولزی ام دی اف، بیش از ۳۰۰ نفر مشغول به کار هستند. مجتمع فولاد روهینا جنوب برای ۵۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۲ هزار نفر به صور غیرمستقیم ایجاد شغل خواهد کرد.