تهران- ایرنا- رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: برگزاری مراسم دعای عرفه در سراسر کشور نمونه‌ای موفق از توانایی متدینین برای برپایی هیات‌های مذهبی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی است.

به گزارش روز جمعه سازمان تبلیغات اسلامی حجت الاسلام محمد قمی گفت: برگزاری مراسم های مختلف دعای عرفه در کشور با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، مانند مراسم حسینیه هدایت و مراسم مصلای اهواز، نمونه‌ای از توانایی متدینین برای برگزاری هیئات مذهبی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

وی افزود: تأمین سلامت مردم در هیئات مذهبی ماه محرم و صفر، هدف و خط قرمز ما است ولی در عرفه ثابت شد برگزاری این آئین های مذهبی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی امکان پذیر است و مقصود ما از توانایی برپایی هیئات در ماه محرم، چنین اتفاقاتی است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: زمانی‌که می‌توانیم شعائر مذهبی و دینی را در کنار رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی حفظ کنیم، سخن گفتن از تعطیلی و حذف مناسک نشان‌دهنده عدم اطلاع و یا از روی تعمد است.

سازمان تبلیغات اسلامی به دنبال ترویج مدل مراسم عرفه در محرم است

حجت الاسلام مصطفی جلالی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی نیز گفت: متاسفانه برگزاری مراسم مسلمیه که با وجود توصیه های ارائه شده در جلسات به وزیران کشور و بهداشت و درمان، مشکلاتی را به همراه داشت، این تجربه را به دست داد که باید برای عزاداری های محرم زودتر تدبیری اندیشید.

وی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی آمادگی دارد تا به هیات هایی که می توانند مراسم عزاداری ماه محرم را مانند مراسم عرفه برگزار کنند مجوز بدهد. در این صورت ما می توانیم کمک کنیم در هیات هایی که پروتکل های بهداشتی رعایت نمی شود، نهادهای انتظامی از مراسم ایشان جلوگیری کنند ولی وقتی مسیر طبیعی بسته شود و کارها زیرزمینی انجام شود توقع مدیریت کار بی معنا است.

جلالی ادامه داد: چنانچه عزاداری های محرم در شهرهای مختلف کشور بخواهد مانند مسلمیه اتفاق بیافتد کار از دست سازمان تبلیغات اسلامی خارج و ما نمی توانیم مسئولیت چنین مراسم هایی را به عهده بگیریم. 

معاون سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: ما اکنون در موقعیتی قرار داریم که یا مجوز می دهیم و با رعایت پروتکل ها و دستورالعمل ها هیات ها را در مراسم امسال محرم مدیریت می کنیم مثل آنچه در عرفه اتفاق افتاد یا مانند سلیقه ای عمل کردن در مسلمیه بعضی مسئولین مراسم را تعطیل اعلام می کنند و نتیجه این می شود که بعضی هیات ها در فضاهای غیررسمی و غیرطبیعی کار خود را انجام می دهند که هیچکس نمی تواند چنین چیزی را مدیریت کند.

وی تصریح کرد: با مدیریت مناسب می توان هیات های مذهبی را به رعایت کامل پروتکل های بهداشتی سخت گیرانه تر هدایت کرد که راه حل بهتری است مثل آنچه در عرفه اتفاق افتاد.