خلیل فعلهگری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سازمان جهاد کشاورزی در این استان ۴۸۳ واحد آسیب دیده بخش کشاورزی بر اثر گسترش شیوع ویروس کرونا را شناسایی کرده که تاکنون ۱۶۸ مورد از این واحدها در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات ثبت نام کردهاند.
وی اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی نیز تا کنون درخواست ۱۳۶ واحدها را بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا بررسی و برای دریافت ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات مصوب دولت به بانکهای عامل معرفی کرده است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: پیشبینی میشود ۴۸۳ واحد آسیب دیده شناسایی شده مشمول رسته چهاردهم کسب و کارهای مورد حمایت دولت از آسیبهای شیوع ویروس کرونا متحمل بیش از سه هزار میلیارد ریال خسارت شده باشند.
وی افزود: این خسارتها شامل ۲۲۹ میلیارد ریال به ۴۴۱ واحد مرغداری گوشتی، ۳۰ میلیارد ریال به پنج واحد مرغداری مادر گوشتی، یک میلیارد ریال به یک واحد تولید ماهیان زینتی و ۴۰ میلیارد ریال به ۱۳ واحد مرکز محصولات گلخانهای سبزی، سیفی و مراکز تولید و عرضه گل و گیاهان زینتی است.
فعلهگری با بیان اینکه واحدهای کشاورزی متحمل خسارتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا در این استان بیش از این میزان است اما این کسب و کارها در زیرمجموعه رستههای مورد حمایت دولت نیامده است، گفت: این زیربخشها شامل واحدهای فعال در تولید گوشت قرمز و شیرخام بوده که در اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت ۹۹ به علت کاهش تقاضای مصرف به همراه سایر واحدهای مشمول رسته چهاردهم متحمل خسارت شدهاند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: تعطیلی رستورانها و غذاخوریهای، لغو مراسم عروسی و عزاداری و سفرهای نوروزی به منظور پیشگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا از عمده دلایل کاهش تقاضای مصرف محصولات کشاورزی و دام و طیور در این سه ماه بوده است.
وی افزود: هم اکنون تمام اطلاعات مربوط به واحدهای کسب و کارآسیب دیده مشمول رسته چهاردهم (بخش کشاورزی) جمع آوری شده و در انتظار به روزرسانی سیستم کارای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای بارگذاری و دریافت کد رهگیری به منظور معرفی به بانک جهت اخذ تسهیلات هستیم.
۱۴ رسته شغلی از جمله مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده، مراکز گردشگری، حمل و نقل عمومی، تولید و توزیع پوشاک، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، باشگاهها و مجتمعهای ورزشی و آموزشگاههای رانندگی مشمول دریافت تسهیلات حمایتی در مقابل آسیبهای شیوع ویروس کرونا هستند.
دولت به منظور حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در این استان چهار هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده تا در راستای تثبیت اشتغال به این واحدها پرداخت شود.
این تسهیلات به ۱۹ هزار و ۴۷۹ واحد آسیب دیده پرداخت میشود که شامل ۶ هزار و ۷۵ واحد در سنندج، چهار هزار و ۲۲۱ واحد در سقز، یک هزار و ۸۸۹ واحد در بانه، ۵۶۶ واحد در دهگلان، ۱۱۰ واحد در دیواندره، یک هزار و ۵۷۹ واحد در قروه، یک هزار و ۸۲۲ واحد در کامیاران، یک هزار و ۷۲۰ واحد در مریوان و یک هزار و ۴۹۷ واحد در بیجار است.
مبلغ تسهیلات ۱۲۰ میلیون ریال برای کسب و کارهای آسیب دیده و ۱۶۰ میلیون ریال برای واحدهایی که به دستور ستاد مبارزه با کرونا تعطیل شدهاند منظور شده که ۷۰ درصد این مبلغ برای پرداخت هزینههای دستمزد و ۳۰ درصد آن برای سایر هزینههای عملیاتی مرتبط با کسب و کار در نظر گرفته شده است.
دکتر سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: از دیروز تا امروز ١٢ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶٨۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴٢٣ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ٣٠٩ هزار و ۴٣٧ نفر رسید، در طول ۲۴ ساعت گذشته، ٢٠٨ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ١٧ هزار و ١٩٠ نفر رسید، تاکنون ٢۶٨ هزار و ١٠٢ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند، ۴٠٨٩ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون دو میلیون و ۵٠٨ هزار و ۴١٨ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
استانهای مازندران، لرستان در وضعیت قرمز قرار دارند همچنین استان قم در وضعیت هشدار قرار دارد.