به گزارش روز شنبه ایرنا از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، مهدی جعفری مجری طرح، اجرای این طرح را در راستای ایجاد ارزش افزوده دانست و گفت: در این طرح با عنوان "بهینهسازی و مدلسازی استخراج و میکروانکپسوله کردن ترکیبات موثره زعفران" ترکیبات موثره زعفران با اثراتی چون ضد سرطان و ضد استرس استخراج و سپس با کاربرد نانو حاملهای محصولی پایدار تولید شد.
وی با بیان اینکه این طرح با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد، افزود: با توجه به ظرفیت بالای کشور به عنوان بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان نتایج این تحقیق به اقتصاد و رشد صنعت بومی این محصول کمک زیادی میکند.
جعفری ادامه داد: در این طرح از فناوری ریز پوشانی استفاده شد و با کاربرد آن زعفران به مادهای قابل استفاده در صنایع بهداشتی و غذایی تبدیل شد. سپی این گیاه با فناوری پیوند داده شد تا راهکاری برای جلوگیری از خام فروشی آن ارائه شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی اظهارداشت: ترکیبات دارویی و زیست فعال مورد نیاز بدن در فناوری ریزپوشانی داخل پوششهایی در مقیاس نانو و میکرو قرار میگیرد. در این صورت ماده از شرایط نامساعد محیط و فرآیند در امان میماند، پس از آن به صورت هدفمند به بافتهای بدن میرسد.
جعفری گفت: این طرح با موفقیت در سطح پایلوت انجام و ثبت اختراع شده است و هم اکنون در مراحل تجاریسازی قرار دارد.