دکتر سید محمد جزایری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: محققان ایرانی علاوه بر طرح های پژوهشی داخلی در مطالعات بین المللی حضور موثر و فعال داشته اند که نتایج آن می تواند افتخاری برای کشور باشد.
وی با اشاره به اینکه تمهیدات لازم برای هم افزایی تحقیقات و پژوهش ها در داخل کشور فراهم شده است، گفت: ارتباط بین دانشمندان و محققان جوان کشور در حوزه های علوم پایه، بالینی و مهندسی در حال ایجاد بوده و قرار است آنان در یک مسیر قرار گیرند.
جزایری ادامه داد: ارتباط بین این حوزه ها در کشورهای جهان سوم به خوبی تعریف نشده است و همیشه این کشورها چشم به اندوخته های علمی کشورهای پیشرفته داشته و دارند.
وی گفت: برخی از اختراعات و ابداعات در مورد کنترل بیماری کرونا در حوزه غیرپزشکی انجام می گیرد که در اغلب موارد متخصصان پزشکی از آنها مطلع نیستند و هماهنگی این مجموعه ها علاوه بر اینکه می تواند گامی موثر در ارتقای کیفیت اختراعات به وجود آورد، زمینه خدمت رسانی بهتر را فراهم می کند.
رییس شبکه بیماریهای ویروسی ایران به تولید کیت های تشخیصی کرونا و تجهیزات درمانی مانند ونتیلاتور در ایران اشاره کرد و گفت: علاوه بر این ها تحقیقات در زمینه تولید واکسن و داروهای مناسب برای درمان کرونا در کشور ما همپای کشورهای پیشرفته دنیا در جریان است.
جزایری با اشاره به اینکه کووید - ۱۹ فرصت زیادی در اختیار همگان نگذاشت و هنوز در حال کشتار افراد در سراسر دنیا از جمله ایران است، افرود: هرقدر محققان هماهنگ تر باشند، می توانند اطلاعات علمی و اختراعات را با کیفیت بالاتر در اختیار بیماران قرار دهند تا عوارض ناشی از بیماری را بهتر بتوان کنترل کرد.
وی افزود: کمیته راهبردی بکارگیری روش های علمی برای مقابله با کووید - ۱۹ متشکل از سه دانشگاه تهران، علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی اخیرا با نیل به اهداف ذکر شده در عالی ترین سطح تشکیل شده است.
جزایری ادامه داد: عمده اعضای این کمیته افراد صاحب نظر و هیات علمی هستند که در زمینه های مختلف این بیماری اعم از اختراعات، فعالیت های پژوهشی، آموزش و برگزاری وبینارها فعالیت می کنند.
وی بیان داشت: این کمیته با همکاری شبکه تحقیقات ویروس شناسی کشور و میز ارتباط دانشگاه علوم پزشکی تهران با ایتالیا کنگره بین المللی مجازی (وبینار) را از همان ابتدا در دستور کار خود قرار داد. این رویداد علمی به صورت مجازی و از طریق بستر اینترنت با حضور متخصصان و افراد صاحب نظر داخلی و خارجی در زمینه کووید - ۱۹ با همکاری انجمن عفونی اروپا در روزهای ۹ و ۱۰ مرداد ماه برگزار شد.