به گزارش راشا تودی، ماه ژوئن (۱۲ خرداد تا ۱۰ تیر) حدود ۱۵ میلیون و ۲۳ هزار نفر در سطح اتحادیه اروپا کار خود را از دست داده اند که حدود ۱۲ میلیون و ۶۸۵ هزار نفر از این افراد در کشورهای عضو منطقه یورو متشکل از ۱۹ کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند ساکن هستند.
اتحادیه اروپا متشکل از۲۷ عضو است که شامل ۱۹ کشور عضو منطقه یورو به علاوه، بلغارستان، مجارستان، لهستان، دانمارک، سوئد، کرواسی، جمهوری چک و رومانی است.
گزارشها حاکی است این رقم در مقایسه با ماه می، در منطقه اتحادیه اروپا ۲۸۱ هزار نفر و در سطح منطقه یورو ۲۰۳ هزار نفر افزایش یافته است.
همچنین در میان کشورهای اروپایی، اسپانیا با ۱۵.۶ درصد در صدر جدول است، لتونی با ۱۰.۱ درصد و قبرس با ۹.۸ درصد به ترتیب در جایگاه دوم و سوم از نظر نرخ بیکاری قرار دارند.
جمهوری چک با ۲.۶ درصد، لهستان با سه درصد، آلمان با ۴.۲، هلند با ۴.۳ و مالت با ۴.۴ درصد از نظر کاهش شمار نرخ بیکاری در صدر کشورهای اروپایی قرار گرفته اند.
پیش از این نیز سازمان جهانی کار در گزارشی اعلام کرد: تاثیرات بیماری کرونا بر وضعیت اشتغال درجهان بسیار فراتر از آن است که پیش از این تصور میشد و نرخ بیکاری در جهان با رشدی ۱۴ درصدی رو به رو شده است.
اکنون نرخ بیکاری در سه ماه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی با رشد ۱۴ درصدی روبهرو شده که این رقم معادل ۴۰۰ میلیون شغل تمام وقت به شمار میآید.
بیکاری، یکی از تبعات اقتصادی شیوع کرونا در جهان است که به واسطه اعمال محدودیتهای تردد و تعطیلی کسب وکارها، دامنگیر بخش قابل توجهی از نیروی کار در جهان شده و ایران نیز از این قاعده، مستثنی نیست.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده در ایران پس از شیوع بیماری کرونا، معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی از پرداخت مقرری بیمه بیکاری دوران شیوع ویروس کرونا به ۹۹۰ هزار و ۳۴۳ نفر (۹۰ درصد از واجدین شرایط) خبر داد.
به گفته مهرداد قریب، مطابق با دستورالعمل اجرایی «پرداخت بابت ایام بیکاری دوره شیوع بیماری کرونا از محل منابع صندوق توسعه ملی» مصوب ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، پرداخت مقرری مربوطه برای ۲۱۳ هزار و ۱۶ نفر در اسفند ۹۸، تعداد ۴۴۶ هزار نفر در فروردین و تعداد ۳۳۱ هزار و ۳۲۷ نفر در اردیبهشت ۹۹ انجام شد.