اسماعیل للهگانی روز شنبه در شورای هماهنگی بانکهای چهارمحال و بختیاری گفت: لازمه تهیه طرحهای دارای توجیه فنی و اقتصادی، استفاده از تیم کارشناسی قوی و شرکتهای مشاورهای رتبهدار است.
وی ادامه داد: تلاش ما بر این است تا منابعی که در اختیار بانکهای استانی قرار میدهیم برای رفع مشکلات و موانع تولید و رونق اشتغال به واحدهای کوچکتر اختصاص داده شود و طرحهای بزرگ توجیهدار از منابع ملی استفاده کنند.
للهگانی ،با بیان اینکه سرمایهگذاری ادبیات خاص خود را دارد، تصریح کرد: نمیتوان از یک سرمایهگذار بخواهیم در منطقهای سرمایهگذاری کند که توجیه اقتصادی و بهرهوری لازم را برای این شرکت ندارد، بلکه سرمایهگذاران علاقهمند در جایی ورود پیدا کنند که با کمترین موانع و مشکلات روبرو باشد.
مدیرعامل بانک رفاه کارگران، شناسایی ظرفیتها و مزیتهای نسبی هریک از استانها را لازمه رشد و توسعه آن منطقه دانست و گفت: در استانهایی نظیر چهارمحال و بختیاری در ابتدا باید ظرفیتهای نسبی به خوبی شناسایی و طرحهای کارشناسی شده بر مبنای همین ظرفیتها تهیه شود و سپس اقدام به سرمایهگذاری شود چرا که در غیر این صورت، سرمایهگذار در ادامه راه نمیتواند به سود لازم دست پیدا کند و اعلام ورشکستگی میکند.
للهگانی پیشنهاد داد، در استان چهارمحال و بختیاری کارگروهی تشکیل شود تا از طریق این کارگروه موانع سرمایهگذاری و مشکلات واحدهای تولیدی به خوبی شناسایی و برای رفع آن از اختیارات استانی استفاده کند و چنانچه رفع این موانع در اختیارات استان قرار نداشت، موضوع را از محدوده اختیارات دستگاههای بالادستی پیگیری کنند.
وی، استفاده از ظرفیت شرکتهای سرمایهگذاری برای اتمام واحدهای صنعتی نیمهتمام، استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و انتشار اوراق مشارکت را از ظرفیتهای موجود برای اجرای طرحهای سرمایهگذاری عنوان کرد و گفت: چهارمحال و بختیاری در استفاده از این ظرفیتها عملکرد مطلوبی نداشته و میطلبد با برقراری ارتباط بیش از پیش با دستگاههای بالادستی در مرکز مشکلات و موانع موجود را برطرف کند.
للهگانی خاطرنشان کرد: چهارمحال و بختیاری از سالمترین استانها در سیستم بانکی کشور است اما در کنار قانونمداری میطلبد با انعطافپذیری و استفاده از محدوده اختیارات بانکهای استانی و ملی، اعطای تسهیلات به سرمایهگذاران برای اجرای طرحهای فنی و کارشناسی را تسهیل کند چرا که نفع آن به استان بازمیگردد.
مدیرعامل بانک رفاه کارگران ادامه داد: چالش دیگری که در کنار برخی سختگیریهای بیمورد در اعطای تسهیلات وجود دارد، شناسایی نکردن درست ظرفیتهای نسبی این استان است چرا که شایسته نیست استانی که دارای ظرفیتهای بیشماری است به یکی از استانهای با بالاترین نرخ بیکاری تبدیل شود.
للهگانی، ایجاد زیرساختهای لازم و آموزش سرمایهگذاران را از دیگر الزمات رونق تولید دانست و گفت: پس از شناسایی ظرفیتهای نسبی، باید زیرساختهای مناسبی برای جذب سرمایهگذاران فراهم کرد و به افرادی که قصد سرمایهگذاری دارند نحوه ورود موفق و سرمایهگذاری در حوزههای پربازده را آموزش داد.
وی با قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در شبکه بانکی به ویژه در بانک کشاورزی این استان، خاطرنشان کرد: با این وجود باید ظرفیتهای شبکه بانکی این استان ارتقا داده شود.
مدیر شعب بانک رفاه کارگران چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست از پرداخت ۱۱ هزار و ۲۰۰ فقره تسهیلات در این استان طی سال گذشته خبر داد و گفت: این تسهیلات به ارزش چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.
مصطفی تاجی افزود: همچنین طی چهارماه امسال نیز ۲ هزار و ۸۰۰ فقره تسهیلات به ارزش یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده است.
وی خاطرنشان کرد: بانک رفاه کارگران در ۱۷ شعبه در نقاط مختلف استان چهارمحال و بختیاری خدماترسانی میکند.