تهران- ایرنا- قیمت انواع نفت در ماه گذشته میلادی با رشد همراه بود. از همین رو، سبد نفتی اوپک نیز در جولای، رشد دو درصدی را به ثبت رساند.

ماه گذشته میلادی برای اغلب بازارهای نفتی، ماهی آرام به شمار می‌رفت. در این ماه اگرچه قیمت نفت با نوسانات اندک همراه بود اما شیب صعودی خود را حفظ کرد و اغلب نفت‌های شاخص دنیا با رشد چند درصدی قیمت معاملات خود را به پایان بردند.

اگرچه همچنان سایه شیوع کرونا و ذخیره‌سازی گسترده نفت بر سر بازار نفت احساس می‌شود.

با وجود آن اما استمرار توافق کاهش تولید نفت از سوی اوپک و غیر اوپک باعث شده تا طلای سیاه به قیمت‌های بالای ۴۰ دلار در هر بشکه واکنش مثبت نشان دهد. موضوعی که امیدها را برای بازگشت قیمت نفت به بالای ۵۰ دلار در هربشکه طی ماه‌های آینده افزایش داده است.

از سوی دیگر، ‌هر چند که کرونا در جهان می‌تازد اما از گوشه و کنار دنیا خبر موفقیت کشف واکسن این ویروس به گوش می‌رسد.

واکسنی که می‌تواند نوید رونق اقتصاد در سراسر دنیا و افزایش تقاضا برای نفت باشد. در تازه‌ترین اقدام نیز روسیه اعلام کرده تا کمتر از ۲۰ روز دیگر واکسن کرونا را به بازار عرضه می‌کند.

مجموع این عوامل باعث شده تا قیمت نفت برنت در ماه جولای از ۴۲ دلار و ۳ سنت در ابتدای این ماه به ۴۳ دلار و ۵۲ سنت برسد که حکایت از رشدی ۳.۵ درصدی د قیمت این نفت شاخص دارد.

نفت شاخص آمریکا نیز با ۱.۱ درصد افزایش از ۳۹ دلار و ۸۲ سنت به ۴۰ دلار و ۲۷ در هر بشکه رسید.

در این میان سبد نفتی اوپک نیز حدود ۲ درصد بالا رفت و از ۴۲ دلار و ۶۶ سنت به ۴۳ دلار و ۴۰ سنت افزایش پیدا کرد.

نکته‌ای که در این میان اهمیت ویژه دارد این است که تفاوت قیمت بین سبد نفتی اوپک و نفت آمریکا حدود ۳ دلار است. این موضوع می‌تواند تمایل خریداران آسیایی را به واردات نفت از آمریکا افزایش دهد.

آن هم در شرایطی که کشورهای اوپک به دلیل توافق کاهش تولید برای کنترل قیمت‌ها در بازار،‌ تولید خود را کاهش داده‌اند.

آمریکایی‌ها در ماه‌های اخیر محموله‌های نفت خام خود را به کشورهای شرق آسیا از کره جنوبی گرفته تا چین صادر کرده‌اند و به دنبال جای پای محکم در بازار انرژی این کشورها هستند.

البته چین نیز در تلاش است تا با نفت‌های ذخیره شده خود، در تعیین قیمت نفت اثر گذار باشد و تاکنون نیز محموله‌هایی را به کره جنوبی صادر کرده است.