«بهناز داها» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: راهاندازی برنامه نرم افزار دارویی با قابلیت نسخه پیچی الکترونیک مطابق با مولفههای کشوری برای اولین بار در حوزه بهداشت استان همدان صورت گرفت.
وی توضیح داد: از آنجا که مدیریت هزینه خدمات دارویی همواره از اهمیت ویژهای برخوردار است، صرفه جویی و مصرف بهینه منابع در اولویت فعالیت ها قرار دارد.
داها اظهار داشت: همچنین ضرورت لحاظ کردن مولفههای مورد نیاز نسخه پیچی الکترونیک کشوری، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان را برآن داشت تا استقرار نرم افزاری جامع، کاربردی و قابل استفاده در واحدهای دارویی تابعه را در دستور کار خود قرار دهد.
وی خاطرنشانکرد: در این راستا از تابستان سال ۹۷ برنامه ریزی همه جانبه آغاز شد و با تلاش مجدانه و بیوقفه مجموعه دارویی، این نرم افزار پس از طراحی، در مرداد سالجاری موفق به دریافت گواهینامه مطابقت با استانداردهای فنی تبادل اطلاعات با پرونده الکترونیک سلامت (سپاس) از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.
کارشناس مسوول واحد دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: برنامه یاد شده دستاوردی برای این دانشگاه و نقطه آغازین عملیاتی کردن برنامه در سطح استان است که پس از عقد قرارداد با شرکت مربوطه و اجرا در همه داروخانه های مراکز جامع خدمات سلامت محقق میشود.
داها گفت: کاهش کسورات بیمهای به دلیل ثبت به روز و صحیح قیمت اقلام دارویی، کاهش ضایعات دارویی به دلیل قابلیت مشاهده لحظه به لحظه موجودی و تاریخ انقضاء داروها و مدیریت مصرف اقلام دارویی با توجه به امکان گزارشگیری جزء به جزء اقلام مصرفی به تفکیک هر پزشک از مزایای این نرم افزار است.
وی از دیگر مزیتهای این نرمافزار را جلوگیری از مراجعههای تکراری و بی مورد بیماران با امکان دسترسی به پرونده الکترونیک درمانی افراد و رصد مراجعههای آنها، پیشگیری از خطای انسانی با قابلیت امکان لینک به سامانه پرداخت اطلس، امکان محاسبه میزان بیلان کاری و درآمد حاصله از فروش دارو برشمرد.