دکتر جلیل مشاری روز یکشنبه به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس تحقیقات سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کرونا از مادر مبتلا و یا مشکوک به بیماری کووید- ۱۹ به نوزاد انتقال نمی یابد و مادران بدون هیچ دغدغه ای نسبت به شیردهی به فرزند خود اقدام کنند و دلیلی برای قطع شیردهی در این شرایط وجود ندارد.
وی ادامه داد: شیر مادر حاوی موادی مغزی است که جنبه پیشگیرانه دارد و بدن کودک را برابر بیماریها مقاوم میکند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: مادران مبتلا به کرونا و یا بدحال که در بیمارستان بستری هستند و می توانند شیر خود را دوشیده و بعد به نوزاد خورانده شود و مادرانی که وضعیت عمومی خوبی دارند با رعایت موازین بهداشتی و پیشگیرانه و بدون هیچ گونه دغدغه به فرزند خود شیر بدهند.
مشاری افزود: رعایت اصول بهداشتی و زدن ماسک و شست و شوی مرتب دستها با آب و صابون و مواد ضد عفونی کننده مانند الکل برای همه اشخاص و از جمله مادران شیرده برای پیشگیری از انتقال احتمالی بیماری کووید- ۱۹ ضروری است.
وی ادامه داد: تغذیه انحصاری با شیر مادر ضامن بقاء نوزاد و شیرخوار است و بچه هایی که با شیر مادر تغذیه می کنند دچار چاقی و فشار خون نمی شوند و از هوش بالاتری برخوردار هستند و در سنین بزرگسالی به آلرژی و حساسیت فصلی کمتر مبتلا می شوند.
یک متخصص کودکان و نوزادان هم گفت: شعار امسال هفته جهانی تغذیه با شیر مادر که توسط سازمان جهانی بهداشت اعلام شده "سیاره سالم با حمایت از شیر مادر" است چون شیر مادر یک هدیه الهی برای شیرخوار است که کاملا طبیعی است و به گرم کردن احتیاج ندارد و فاقد ضایعات است و استفاده از آن هیچ گونه ضایعاتی برای محیط زیست ایجاد نمی کند.
دکتر جواد صادقی نسب افزود: شیر خشک و یا شیر مصنوعی علاوه بر هزینه های زیاد بر خانواده ها باعث آلودگی محیط زیست نیز میشود.
دهم تا شانزدهم مردادماه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است.
شهرستانهای گناباد و بجستان واقع در جنوب استان خراسان رضوی تحت پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی گناباد قرار دارند.