تهران- ایرنا- مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر گفت: فراخوان اولین دوسالانه کتاب غدیر، با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در دهه امامت و ولایت اعلام و برگزیدگان آن در روز میلاد حضرت علی (ع) معرفی خواهند شد.

حسین ظریف‌منش امروز در نشست خبری به تبیین برنامه‌های این نهاد در دهه امامت و ولایت پرداخت و گفت: در شرایطی که جشن‌های بزرگ مردمی به سبب شیوع ویروس منحوس کرونا متوقف شده است، ما برنامه‌های دیگری در نظر گرفته‌ایم. از جمله مسابقات کتابخوانی با موضوع غدیر، طرح احسان علوی و استمرار کمک‌های مومنانه با شعار هر خانه یک غذاست که نمونه آن، پنج‌میلیون نفر اطعام و یک‌ونیم میلیون بسته غذایی است، جشنواره بزرگ فرهنگی هنری دانش‌آموزی با همکاری وزارت آموزش و پرورش، پویش‌های مختلف در فضای مجازی مانند رزق علوی، نذر علوی، همه در خدمت غدیر باشیم، من غدیری‌ام و...، آذین‌بندی بازارها با همکاری اتاق اصناف ایران، پیش‌همایش مجازی بانوان پیشگامان دفاع از حریم ولایت، همایشی با همکاری دانشگاه امام حسین (ع) و امام صادق (ع) با عنوان مدیریت و فرماندهی در فرهنگ علوی از جمله این برنامه هاست.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر افزود: همچنین همایش سیره علوی با رویکرد سلامت، همایش حکمرانی علوی، همایش فقرزدایی در سیره امیرالمومنین در استان مرکزی، همایش علمی و ملی نهج‌البلاغه و زمان‌شناسی در استان گیلان، همایش ولایت محور اتحاد امت اسلام در استان هرمزگان، نهضت تعظیم شعائر غدیر با مشارکت مساحت و حسینیه ‌ها و تکایا در استان فارس، طرح اطعام ۴٠٠ هزار نفر و طرح  نان رایگان در استان اصفهان با مشارکت ١١٠ نانوایی، نمایشگاه‌های مجازی کتاب در استان لرستان، اطعام هزار کودک کار در استان گیلان، ۲۰۰ کاروان‌ شادی سیار در تهران و عطرافشانی گلزار شهدای سراسر کشور را نیز در برنامه ها داریم. ظریف منش ادامه داد: همچنین آستان قدس رضوی، آستان حضرت معصومه و آستان حضرت شاهچراغ، آستان حضرت عبدالعظیم و دیگر بقاع متبرکه با همکاری سازمان اوقاف برنامه‌هایی دارند. جز این، شهرداری‌ها و چهل سازمان و ارگان دیگر مانند سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان انرژی اتمی و وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیرو، کار، رفاه و تامین اجتماعی و ورزش و جوانان، هریک مجموعه برنامه‌هایی دارند.

او با بیان اینکه در این ایام شاهد مشارکت وسیع اهل سنت و اعلام و ابراز محبت به امیرالمومنین (ع) هستیم و در کشورهای جهان هم برنامه‌هایی در نظر گرفته شده است، اعلام کرد: فراخوان اولین دوسالانه کتاب غدیر، با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در همین دهه اعلام و  برگزیدگان آن در روز میلاد حضرت علی (ع) معرفی خواهند شد.

معنی غدیر عدالت و مردم سالاری دینی است

ظریف منش غدیر را بزرگترین حادثه تاریخ بشریت پس از بعثت پیامبر اکرم دانست و گفت: به غدیر در طول تاریخ نگاه‌های متفاوتی شده است؛ یک نگاه این است که غدیر یک واقعه مسلم تاریخی است که در آن جانشینی پیامبر مشخص شد و ایشان تکلیف مدیریت جامعه را تعیین کرد. نگاه دیگر زمینه‌ها و پیامدهای غدیر بود و نگاه آخر نگاه انقلاب اسلامی و علمای شیعی است که غدیر را به‌مثابه یوم‌الله و نقطه عطف تاریخ بشریت لحاظ می‌کنند و اینکه یک حقیقت همیشه جاوید است.

 مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر افزود: غدیر اگرچه در چهاره قرن پیش رخ داد اما برای امروز پیام و درس دارد و می‌تواند سرمایه بی‌بدیل برای بشریت باشد که چگونه زندگی کند و مناسبات خود را تعریف کند و چگونه حاکمی را بپذیرد. با این نکته غدیر مورد غضب و توجه دشمنان الهی قرار گرفته است و اگرچه شیعیان غدیر را جشن می‌گیرند، دشمنان هم تلاش دارند آن را تقلیل دهند. عنصر تبعیت و اسوه قراردادن امیرالمومنین می‌تواند در زندگی امت‌ها، تاثیر قطعی برای آزادی و مردم‌داری داشته باشد که این، مورد خواست دشمن نیست. در چند کلمه، غدیر یعنی سیاست و دخالت مردم در سرنوشت خودشان، یعنی عدالت و یعنی مردم‌سالاری دینی.

او در ادامه با تاکید بر اینکه توصیف و تبیین فلسفه غدیر و ترویج پیام غدیر سرلوحه اقدامات ماست، خاطرنشان ساخت: مهم‌ترین پیام غدیر برای ملت، افتخار به ولایت است. استمرار انقلاب در گرو ولایت‌پذیری است. غدیر اما یک پیام جهانی‌ نیز دارد و آن، این است که بیایید با برترین محور الهی، وحدتی بیافرینیم که زمینه‌ساز تمدن انقلاب باشد. همچنین ضرورت تبیین ویژگی‌های حکمران اسلامی، فلسفه غدیر، ویژگی‌ها و آموزه‌های امیرالمومنین و ترویج نهج‌البلاغه به‌عنوان یک اثر ماندگار، حیات‌بخش و درس‌آموز محورهای کلی است.