سنندج - ایرنا - رییس اداره مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی اداره کل آموزش و پرورش کردستان گفت: ۹۰ درصد مراکز آموزشی غیردولتی استان استیجاری است که بدلیل شیوع کرونا، اغلب با مشکل در پرداخت اجاره‌بها مواجه شده‌اند.

احمد زارع روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تعطیلی این مراکز در اسفند پارسال بر اثر شیوع کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: مدارس و مراکز آموزشی غیردولتی به جزء دریافت شهریه از اولیا دانش‌آموزان، منبع درآمد دیگری ندارند.

وی اضافه کرد: یکی از مشکلات اساسی موسسان این مراکز، پرداخت اجاره است چرا که اغلب صاحبان این املاک با وجود شیوع کرونا، نه تنها تخفیفی برای مستاجران قائل نشدند بلکه بطور کامل آن را دریافت کردند و قرار شده ۲۵ درصد به اجاره بهای امسال نیز اضافه کنند.

رییس اداره مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی اداره کل آموزش و پرورش کردستان افزود: از دیگر مشکلات این مراکز بویژه آموزشگاه‌های زبان خارجی و علوم پایه (مراکز علمی آزاد)، بی‌بهره بودن از بستری همچون «شبکه مجازی شاد» است که تاثیر بسزایی بر فعالیت آنان گذاشته است.

زارع با بیان اینکه اولیا هم بدلیل شیوع کرونا و عدم برگزاری کلاس‌ها نسبت به پرداخت شهریه امتناع می‌کنند، تاکید کرد: این موارد باعث شده برخی موسسان مراکز آموزشی به مرز ورشکستگی و در واقع به سمت تعطیل شدن پیش بروند که باید تدبیری برای آنان اندیشیده شود.

وی یادآور شد: وزارت آموزش و پرورش بعد از شیوع کرونا، برای نیروهای شاغل در مدارس و مراکز آموزشی غیردولتی که طبق قانون کار حقوق دریافت کرده‌اند و دارای کد بیمه و مشمول قانون بیمه بیکاری هستند، هر ماه مبلغی به حسابشان واریز می‌کند.

رییس اداره مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی اداره کل آموزش و پرورش کردستان گفت: به موسسانی که در سامانه کارا ثبت نام کرده‌اند به تناسب هر نیرویی که در آن مرکز فعالیت داشته ۱۶ میلیون تومان تسهیلات ۱۲ درصد با باز پرداخت ۲ ساله و تنفس چهار ماهه تعلق می‌گیرد.

زارع با اشاره به اینکه ۱۰۱ فقره پرونده برای پرداخت تسهیلات ناشی از کرونا به موسسان مراکز آموزشی غیردولتی در استان تشکیل شده است، افزود: میزان تسهیلات درخواستی ۸۷ میلیارد و ۵۶۰ میلیون ریال بوده که تاکنون هشت میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریال آن پرداخت شده و مابقی نیز در حال پرداخت شدن است.

وی اضافه کرد: موسسانی که تاکنون اقدام به ثبت نام جهت اخذ تسهیلات نکرده‌اند، فرصت دارند از طریق سامانه کارا و پس از تاییدیه آموزش و پرورش آن را دریافت کنند.

زارع راجع به دریافت چهار درصد درآمد فصلی از آموزشگاه‌های زبان اظهار داشت: این مبلغ طبق قانون به حساب خزانه واریز می‌شود که درصدی از آن نیز به آموزش و پرورش استان عودت داده می‌شود تا صرف دوره‌های آموزشی و کیفیت بخشی در مدارس و مراکز غیر دولتی شود.

در حال حاضر، ۷۱۴ مرکز پیش‌دبستانی، ۱۱۵ مدرسه ابتدایی غیردولتی، ۸۷ مدرسه دوره اول و دوم متوسطه غیردولتی،  ۴۱۵ آموزشگاه زبان‌های خارجی و ۱۲۰ مرکز عملی آزاد در کردستان فعالیت دارند.