علی اکبر گروسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی یکسال گذشته ۲۱۸ هزار و ۹۷۰ فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف این استان وارد و با تلاش کارکنان شورا ۲۲۰ هزار و ۶۵۲ فقره پرونده مختومه شده است.
وی اضافه کرد: شوراهای حل اختلاف آذربایجانغربی طی یکسال گذشته ۵۴ هزار پرونده را با میانجیگری به سرانجام رساندند که ۳۳ درصد از این تعداد مربوط به صلح و سازش دعاوی بوده است.
رییس کل دادگستری آذربایجانغربی گفت: مختومه شدن پروندهها با صلح و سازش طرفین علاوه بر جلوگیری از تشکیل پروندههای بعدی در دستگاه قضایی، منجر به آرامش درونی افراد میشود.
گروسی بیان کرد: با هدف افزایش میزان صلح و سازش در پروندههای ورودی به شعب شورای حل اختلاف، اعضای شعبی که بیشترین مصالحه را داشته یا در این زمینه فعال هستند، در طول سال یا در هفته قوه قضائیه تجلیل میشوند.
وی با اشاره به اجرای طرح پابندالکترونیک در آذربایجانغربی اضافه کرد: طی یکسال گذشته در راستای اجرای طرح مراقبت الکترونیکی از زندانیان ۶۷ نفر از این طرح استفاده کردند.
به گزارش ایرنا در حال حاضر ۳۴۲ شعبه شورای حل اختلاف در شهرها و روستاهای آذربایجانغربی فعال است؛ از این تعداد ۲۱۰ شعبه شورای حل اختلاف در شهرها و ۱۳۲ شعبه شورای حل اختلاف در روستاهای این استان قرار دارد.
شوراهای حل اختلاف از سال ۱۳۸۷ با تصویب مجلس شورای اسلامی راهاندازی شدهاند، شوراهای حل اختلاف با فعالیت زیر نظر قوه قضاییه صلاحیت رسیدگی به همه دعاوی مدنی و حقوقی، جرائم قابل گذشت و نیز رسیدگی به جنبه خصوصی جرائم غیرقابل گذشت را دارند.
یکی از اولویتهای قوه قضاییه کاهش جرائم و آسیبهای اجتماعی است.