سیدجلال موسوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بابت وجه محصول به گندمکارانی که تا پایان دوم مرداد ماه سال جاری تحویل داده اند پرداخت شده است.
وی افزود: این میزان گندم خریداری شده در قالب ۲۰ هزار و ۵۱۰ محموله و از هفت هزار و ۷۹ کشاورز بوده است.
وی گفت: در اوج خرید گندم ۲۶ مرکز خرید فعال بود که با توجه به اینکه بخش زیادی از محصول گندمزار های این استان برداشت شده است هم اکنون ۱۵ مرکز فعال است.
وی اظهار داشت: در تمامی شهرستان ها دست کم یک مرکز برای خرید گندم فعال است.
موسوی با بیان اینکه قیمت کشوری مصوب گندم ۲۵ هزار ریال است افزود: اما قیمت خریداری شده گندم در استان به طور متوسط ۲۵ هزار و ۶۰ ریال بوده است.
وی افزود: سیلوی مرکز استان در ۴۵ روز به صورت شبانه روز فعالیت داشته است که هم اکنون با توجه به کاهش برداشت گندم از ساعت ۶ صبح تا ۲۱ شب دایر است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی گفت: هنوز دو تا سه هزار تن گندم سال زراعی گذشته در سیلوها باقی مانده است که در اختلاط با گندم امسال تبدیل به آرد می شود.
وی افزود: پارسال ۱۶۱ هزار تن گندم از کشاورزان به صورت تضمینی و سه هزار تن به صورت توافقی در ۲۳ مرکز خریدار شد که امسال نیز پیش بینی میشود همین میزان باشد.
موسوی ظرفیت انبار گندم در استان را ۲۵۰ هزار تن دانست.
وی اظهار داشت: این استان از شرایط مطلوبی از ذخیره سازی کالاهای اساسی گندم، شکر و برنج برخوردار است و با توجه به تلاشهای صورت پذیرفته در راستای برآورده نمودن نیازهای کالاهای اساسی در بین مردم توسط شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران جای هیچگونه نگرانی در خصوص تامین کالای اساسی و تنظیم بازار آن در استان وجود ندارد.
۹۸ هزار هکتار از دیمزارها و ۴۷ هزار هکتار از کشتزارهای آبی استان زیر کشت گندم است و پیش بینی می شود که از این سطح ۲۵۰ هزار تن گندم برداشت شود.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند.
بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.