علی نوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع ۲۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی مجهز شده گنبدکاووس به سیستمهای نوین آبیاری، هشت هزار و ۵۰۰ هکتار آن از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۸ به این شیوه آبیاری مجهز شدند و قرار است تا پایان امسال نیز سه هزار هکتار دیگر از اراضی زراعی و باغی این شهرستان به سیستمهای آبیاری نوین مجهز شوند.
وی بابیان اینکه از مجموع ۱۶۱ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی گنبدکاووس ۷۰ هزار هکتار آن به شیوه آبی کشت میشود، افزود: از این مقدار اراضی آبی فقط ۵۰ هزار هکتار آن قابلیت استفاده از شیوههای نوین آبیاری را دارند که تا سال ۹۸ مقدار ۲۰ هزار هکتار به این شیوه آبیاری مجهز شدند.
نوری گفت: دولت برای حمایت از این شیوه آبیاری که مزایای زیادی از جمله کاهش و صرفه جویی در مصرف آب، جلوگیری از هدررفت آب و افزایش بهرهوری دارد، بین ۶۰ تا ۸۵ درصد هزینه اجرای این شیوه آبیاری در هر هکتار را متناسب با نوع روش (قطرهای، بارانی، کم فشار و ماشینهای آبیاری) در قالب کمک بلاعوض به متقاضیان پرداخت میکند.
رییس اداره فنی و زیربنایی مدیریت جهادکشاورزی گنبدکاووس، کاهش هزینههای کارگری، جلوگیری از رشد علفهای هرز و افزایش تولید در واحد سطح را از دیگر مزایای اجرای سیستمهای آبیاری نوین برشمرد و اضافه کرد: هم اکنون دولت برای اجرای شیوه آبیاری قطرهای ۱۷۵ میلیون ریال، شیوه بارانی ۱۰۵ میلیون ریال، سیستم آبیاری کم فشار ۷۴ میلیون ریال و استفاده از ماشینهای آبیاری نیز مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال به ازای هر هکتار کمک بلاعوض پرداخت میکند.
گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت و دارا بودن ۱۶۱ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از شهرستانهای مهم در تولیدات بخش کشاورزی در استان گلستان است.