تهران - ایرنا- معاون میراث‌فرهنگی کشور با «دیمیتری الکساندر اکیس» سفیر یونان در تهران دیدار کرد و در این نشست بر همکاری‌های مشترک و تبادل تجربیات در زمینهٔ استرداد اموال فرهنگی‌تاریخی تأکید شد.

محمدحسن طالبیان با اشاره به بحث تشکیل مجمع تمدن‌های کهن با حضور کشورهای صاحب تمدن همچون ایران، یونان و چین با موضوع اصلی مبارزه با قاچاق اشیای تاریخی و استرداد اموال فرهنگی‌تاریخی با تکیه ‌بر دیپلماسی فرهنگی، گفت: ایران یکی از موفق‌ترین کشورها در استرداد بیش از ۳۴۰۰ اثر تاریخی‌فرهنگی به‌ویژه از سال ۱۳۹۳ بوده، اقدامات ایران موجب ناامن شدن بازار جهانی برای قاچاق و فروش اموال فرهنگی‌تاریخی شده است.

وی در این نشست به اقدامات انجام شده از سوی کشورمان در بازگرداندن اموال فرهنگی‌تاریخی کشورهایی همچون عراق، افغانستان و برخی کشورهای همسایه پرداخت و افزود: با توجه به اینکه ایران نیز همچون یونان با غارت، سرقت و قاچاق اموال تاریخی طی دو قرن اخیر مواجه بوده است امیدواریم بتوانیم با همکاری و اتخاذ راهکارهای مناسب، زمینه بازگشت گنجینه‌های سرقت شده را فراهم کنیم.

طالبیان در این نشست از پیشنهاد ارائه‌شده از سوی معاونت میراث‌فرهنگی مبنی بر استفاده از ظرفیت‌های مجمع در آغاز جنبشی مبنی بر همکاری‌های هدفمند بین‌المللی با تمرکز بر استرداد اموال تاریخی‌فرهنگی مسروقه در چارچوب بیانیه‌ها و در قالب طرح مشترک خبر داد و اظهار کرد: این پیشنهاد با اعلام موافقت وزیر فرهنگ یونان و درخواست او برای بازدید از ایران در ماه‌های سپتامبر یا اکتبر و برگزاری وبینار با مسئولان یونان در صورت ادامه شرایط کرونا همراه بوده است.

او در ادامه با معرفی اقدامات انجام شده همچون فراهم‌سازی بازدیدهای مجازی از موزه‌ها و آثار تاریخی جهانی، وبینارهای پایگاه‌های جهانی با دیگر مراکز جهانی در شرایط محدودیت‌های کرونا و پرونده‌های مشترک میراث ناملموس، آمادگی ایران را برای همکاری‌های موزه‌ای و نمایشگاهی به‌صورت مجازی اعلام کرد.

پیشنهاد برگزاری سمیناری با تمرکز بر تخت جمشید و اکروپلیس

دیمیتری الکساندر اکیس سفیر یونان نیز با تأکید بر اینکه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در جهان پر چالش امروز، ابزار مهمی برای ترویج و تحکیم صلح میان جوامع و ملت‌هاست از علاقه‌مندی کشورش در استفاده از تجربیات ایران و همکاری در استرداد اموال فرهنگی‌تاریخی خبر داد.

به‌گزارش مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، او با اشاره به اینکه در یونان، امور گردشگری و فرهنگی چارچوب‌های جداگانه‌ای دارند و وزارت فرهنگ یونان صرفاً به موضوعات فرهنگی می‌پردازد، افزود:به منظور گسترش همکاری‌های فرهنگی در اموری همچون ایجاد موزه‌های مجازی، میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس، انعقاد تفاهم‌نامه جامع با موضوع میراث‌فرهنگی پیشنهاد می‌شود.

برگزاری یک سمینار با تمرکز بر تخت جمشید و اکروپلیس با هدف گسترش مشترکات فرهنگی دو ملت به‌ویژه در این دو مکان مهم از دیگر پیشنهادها سفیر یونان در این دیدار بود.