مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: این طرح شامل خطوط انتقال و تغذیه تقویتی گاز به طول ۸۵ کیلومتر با ۵۹۸ میلیارد تومان اعتبار است.
حسن افتخاری با بیان اینکه طبق برنامه این طرح تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهد رسید افزود: با بهره برداری از این طرح ۳۰ درصد به گاز ورودی شهر مشهد افزوده خواهد شد. گاز ورودی مشهد هم اینک در هر ساعت یک میلیون و ۲۶۰ هزار متر مکعب است که این طرح ۵۰۰ هزار متر مکعب بر این مقدار میافزاید.
وی ادامه داد: گاز مشهد هم اینک از خط انتقال سرخس – نکا تامین میشود و با بهره برداری از خط پارچین - سنگ بست، شهر مشهد از منابع گازی جنوب هم بهره مند خواهد شد و این شهر منبع خط انتقال دوم هم خواهد داشت.
مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی با بیان اینکه امروز همچنین عملیات گازرسانی به ۳۹ روستای دیگر هم آغاز شد گفت: هم اینک گازرسانی به ۸۲ روستا با هفت هزار و ۶۲۰ خانوار در مرحله اخذ مجوز و پیمان سپاری است. عملیات گازرسانی به ۳۵۰ روستا با ۳۹ هزار و ۳۵۳ خانوار نیز هم اکنون در حال اجراست.
امروز همچنین با حضور ویدئو کنفرانسی بیژن زنگنه وزیر نفت و مدیران ارشد شرکت ملی گاز ایران و نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی طرح گازرسانی به ۷۷ روستا و ۱۶۷ واحد صنعتی نیز به بهره برداری رسید.
با بهره برداری از این طرحها ۶ هزار و ۸۹۹ خانوار روستایی با هزینه ۷۲ میلیارد و ۹۶۳ میلیون تومان و همچنین ۱۶۷ واحد تولیدی و صنعتی با لولهگذاری انتقال گاز در مسیر ۲۶۴ هزار و ۸۹۲ متری با هزینه ۱۵ میلیارد تومان از نعمت گاز برخوردار شدند.
مجموع اعتباراتی که دولت دوازدهم برای بهرهبرداری ۲۸۳ طرح گازرسانی در خراسان رضوی هزینه کرده و اعتباری که به طرحهای در دست ساخت حوزه توسعه خدمات گازرسانی در این استان تخصیص داده به ۶ هزار میلیارد ریال میرسد.
دو هزار و ۶۶۹ روستای خراسان رضوی با جمعیت ۵۲۴ هزار و ۱۸۵ خانوار دارای شرایط گازرسانی هستند. از این تعداد تاکنون دو هزار و ۲۳۷ روستا با جمعیت ۴۷۷ هزار و ۲۱۲ خانوار گازرسانی شدهاند. بر این اساس ضریب کنونی گازرسانی روستایی در استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی به ۹۲ درصد رسیده است.
یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت خراسان رضوی در دو هزار و ۵۴۰ روستای این استان سکونت دارند.
شرکت گاز خراسان رضوی ۱۴ هزار و ۱۹۰ مشترک صنعتی دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۷۰۴ مورد صنعتی عمده و ۱۱ هزار و ۴۸۶ مورد صنعتی جزء است. بهره برداری از گازرسانی به این واحدهای صنعتی و تولیدی نقش مهمی در کاهش هزینه تولید، آلودگی محیط زیست و همچنین ایجاد رونق تولید اقتصادی ایفا خواهد کرد.
شرکت گاز خراسان رضوی اکنون وظیفه تامین گاز طبیعی دو میلیون و ۳۸۵ هزار مشترک را بر عهده دارد و پس از استان تهران در رتبه دوم کشور از این نظر قرار دارد.