محمدرضا کرمینژاد روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تهرانیها روز گذشته سه میلیون و ۶۵۶ هزار مترمکعب آب مصرف کردند که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸.۵ درصد افزایش داشت.
وی ادامه داد: طی ۱۱ مردادماه نیز تهرانیها سه میلیون و ۶۳۷ هزار مترمکعب آب مصرف کردند که در مقایسه با مصرف روز مشابه سال گذشته افزایش داشت.
وی افزود: بر اساس آمارها ۷۳.۹ درصد از منابع آبهای سطحی و ۲۶.۱ درصد از آبهای زیرزمینی برداشت میشود و فرهنگ صحیح مصرف باید نهادینهسازی شود.
به گفته وی جامعه ما هنوز حساسیت مناسبی نسبت به موضوع کمآبی و مدیریت مصرف پیدا نکرده است و در هر شستوشوی ۳۰ ثانیهای دست، ۱۵ لیتر آب مصرف میشود.
وی ادامه داد: اگر در روز هر فردی ۱۰ مرتبه دست خودش را بشوید، شاهد مصرف ۱۵۰ لیتری آب خواهیم بود.
وی ابراز داشت: استان تهران پس از سیستان و بلوچستان، فقیرترین استان کشور از نظر منابع آبی است زیرا جمعیت زیادی در پهنه کوچکی جمع شدهاند و ساکنانش باید بیشتر از سایر استانها به مدیریت مصرف آب توجه داشته باشند.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین از همشهریان درخواست کرد که هنگام شستوشوی دستها، مسواک زدن و شستن ظروف از مصرف بیرویه آب جلوگیری کنند؛ همچنین برای کولرها از سایهبان استفاده کنند تا با کمبود آب مواجه نشویم.
قطرهقطره آبی که پس از هزینهها و زحمتهای فراوان از طریق شبکه آبرسانی به پهنه زندگی ما جاری میشود، در صورت استفاده بهینه و صرفهجویی میتواند به دریایی تبدیل شود و عطش فصل کمآبی و خطر ویروس کرونا را به صورت همزمان برطرف کند.
آب یکی از مهمترین نیازهای زندگی بشری است و اهمیت آن در روزهایی که از مردم خواسته میشود تا در پی شیوع ویروس کرونا دست از نظافت برندارند، بیش از پیش مشخص میشود؛ به ویژه آب سالم و بهداشتی که دولت برای آن یارانه هم اختصاص میدهد تا با هزینه کم در اختیار ما قرار بگیرد.
آبی که به دست مشترکان در تهران میرسد بر اساس گفته مدیرعامل آبفای استان تهران حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تومان در یک مترمکعب هزینه بر میدارد این درحالی است که مشترکان تنها ۷۰۰ تومان بابت هر مترمکعب آن پرداخت میکنند و شاید هم به همین خاطر برخیها قدر آن را نمیدانند.
زیرا شهروندانی بدون توجه به کمبود منابع آبی و مشکلاتی که قطعی آب میتواند ایجاد کند، آن را همچنان برای شستوشوی حیاط و خودرو، آبیاری باغچهها و سایر موارد غیرضروری استفاده میکنند؛ بدون اینکه نگران کمآبی یا حتی بیآبی باشند.
ابزار نگرانی و هشدار شرکت آبوفاضلاب استان تهران نسبت به مصرف بیرویه آب نیز بیانگر این واقعیت است که اگر آب سالم و بهداشتی به صورت بهینه مورد استفاده قرار نگیرد، امکان قطعی وجود دارد و امسال برخی از کارهای غیرضروری که مصرف آب لولهکشی را در پی دارد، باید کنار گذاشته شود.