خلیل بزرگی، دوشنبه در نشست مشترک مسوولان اقلید و آباده که در محل مجتمع گوشت اقلید برگزار شد، با اشاره به وسعت ۲۰۰ هکتاری و همچنین وجود سه حلقه چاه آب در این مجتمع، افزود: متاسفانه هم اکنون تنها از ۱۰ درصد ظرفیت این مجتمع صنعتی استفاده میشود که حل این مشکل نیازمند حمایت و پشتیبانی مسوولان ذیربط است.
وی، بیان داشت: با توجه به اینکه در این شرایط دشوار اقتصادی، امکان ایجاد صنایع بزرگ مشکل است به همین سبب حفظ صنایع موجود، تلاش برای رفع موانع فراروی آنها با هدف روان سازی روند بهرهبرداری هر چه بیشتر از این صنایع و همچنین افزایش اشتغال در این واحدهای صنعتی، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است و تحقق این مهم مستلزم توجه و همکاری مسوولان منطقهای است.
بزرگی اضافه کرد: همچنین برای توسعه همه جانبه شهرستانهای شمالی فارس، لازم است تفکر منطقهای را دنبال کنیم از این رو گسترش مراودات برای بهبود وضعیت اقتصادی این شهرستانها ضروری است.
قابلیت ایجاد بیش از ۲۰۰ فرصت شغلی در مجتمع گوشت اقلید
مالک کشتارگاه صنعتی دام اقلید نیز در این نشست گفت: مجتمع گوشت و بستهبندی فرآورده های دامی اقلید در سال ۱۳۸۲ توسط رییس جمهور وقت، به عنوان بزرگترین مجتمع کشتارگاهی جنوب کشور افتتاح شد.
مهدی پرویزی افزود: ظرفیت اسمی این مجتمع عظیم صنعتی، سه نوبت کاری و از قابلیت کشتار روزانه یک هزار راس دام سبک و ۱۰۰ راس دام سنگین برخوردار است که در صورت تکمیل تمام ظرفیتها و رفع موانع موجود، امکان ایجاد بیش از ۲۰۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم نیز در این مجتمع وجود دارد.
وی ادامه داد: با وجود قابلیتهایی که این مجتمع از آن برخوردار است و همچنین وجود دستگاههای مجهز برای ذبح دام، هم اکنون روزانه در این مجتمع ۲۲۰ راس دام کشتار میشود و روز بعد مراحل بستهبندی محصولات گوشتی انجام میشود اما متاسفانه از همه ظرفیتهای این مجتمع استفاده نمیشود.
پرویزی، در بخش دیگری از مطالب خود بیان کرد: حذف کشتارگاههای سنتی برای حفظ سلامت مردم و بهداشت محیط و همچنین حذف دلالان برای تعدیل قیمت گوشت قرمز ضروری است.
مجتمع گوشت اقلید مورد بیمهری قرار گرفته است
امام جمعه اقلید هم در این جلسه اظهار داشت: در زندگی هر فرد، سه شاخص مهم امنیت، عدالت و فراوانی نعمت، همواره مطرح است و وجود این مجتمع، شاخص فراوانی نعمت در منطقه است که متاسفانه مورد بیمهری قرار گرفته است.
حجتالاسلام محمد صادق طالبی ادامه داد: ظرفیت و استعداد برای اشتغال در این مجتمع وجود دارد اما متاسفانه به جای سه نوبت کاری، هم اکنون این مجتمع به صورت یک نوبت کاری فعالیت دارد که این امر هدر رفت سرمایه ملی است.
وی افزود: با در نظر گرفتن اینکه امکانات لازم برای بهرهبرداری کامل از ظرفیتهای این مجتمع فراهم است، امیداوریم با تلاش مسوولان، این موضوع مهم عملیاتی شود.
تشکیل کارگروه مشترک اقلید و آباده برای حل مشکل مجتمع گوشت اقلید
فرماندار شهرستان آباده نیز که در این نشست حضور داشت گفت: وجود این مجتمع یک ظرفیت ملی است که توجه و استفاده از آن، نفع همگانی مردم منطقه را به همراه دارد.
زینالعابدین نیک مرام بیان کرد: بسیاری از مدیران و کارکنان شهرستان آباده از اهالی شهرستان اقلید هستند و بالعکس، همین امر موجب شده که اهالی این ۲ شهرستان برای آبادانی منطقه خود در کنار یکدیگر با برادری و همدلی تلاش کنند.
فرماندار شهرستان آباده افزود: برای حل مشکل مجتمع گوشت اقلید، در هفته آینده با تشکیل کارگروهی متشکل از اتاق اصناف، دامپزشکی و اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستانهای اقلید وآباده و همفکری برای استفاده از ظرفیتهای مشترک در این زمینه اقدام خواهد شد.
نیک مرام اظهار داشت: تصمیمات این کارگروه به صورت عملیاتی و در اسرع وقت اجرا خواهد شد.
وی اضافه کرد: به جز مجتمع گوشت اقلید، هدفهای مشترک دیگری همچون فرودگاه شمال فارس هم وجود دارد که لازم است در آینده با برگزاری نشستهای مشترک مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
نیک مرام، همچنین با انتقاد از رویکردهای عوامگرایانه و قومیتی برخی از افراد، گفت: همه ما در زیر پرچم مقدس ایران زندگی میکنیم و دارای حقوق برابر هستیم.
شهردار آباده هم در این جلسه بیان داشت: سلامت مردم در اولویت هر برنامهریزی قرار دارد و با توجه به غیراستاندارد بودن ذبح دام در شهرستان آباده، استفاده از ظرفیت کشتارگاه شهرستان اقلید به نفع سلامت مردم شهرستان آباده است.
غلام عباس زارع، همچنین پیشنهاد داد نام کشتارگاه شمال فارس برای مجتمع گوشت اقلید انتخاب شود زیرا موجب همافزایی هر چه بیشتر خواهد شد.
شهرستانهای اقلید و آباده به ترتیب در فاصله ۲۶۷ و ۲۷۴ کیلومتری شمال شیراز قرار دارند.