مشهد- ایرنا- بهره‌برداری از طرح‌های گازرسانی به ۷۷ روستا و ۱۶۷ واحد صنعتی و تولیدی خراسان رضوی در روز دوشنبه ۱۳ مرداد ضریب نفوذ گازرسانی روستایی در این استان را به ۹۲ درصد افزایش داد.

مراسم بهره برداری از این طرح‌ها و همچنین آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به ۳۹ روستای دیگر امروز از طریق ویدئو کنفرانس با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت و مسوولان ارشد شرکت ملی گاز ایران و جمعی از نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

وزیر نفت در این مراسم گفت: تا پیش از آغاز دولت تدبیر و امید، حدود ۱۴ هزار روستا گازرسانی شده بود اما از سال ۹۲ تاکنون این تعداد از ۳۰ هزار روستا نیز گذشت و تا پایان سال جاری به ۳۳ هزار روستا خواهد رسید.

بیژن زنگنه افزود: اکنون به طور متوسط ۸۸ درصد جمعیت روستایی کشور به شبکه گاز متصل هستند و حدود ۹۵ درصد جمعیت کشور زیرپوشش شبکه گاز قرار دارند. 

وی با بیان اینکه ‌از ابتدا نیز هدف‌گذاری برای پوشش ۹۵ درصد جمعیت کشور به شبکه گاز انجام شده بود ادامه داد: اما تا پایان دولت دوازدهم این عدد افزایش خواهد یافت بطوریکه این سطح از پوشش گسترده گازرسانی را در هیچ کجای دنیا نداریم. 

وزیر نفت گفت: در این دوره و از میانه سال ۹۲ گروهی از افراد مسلط را انتخاب کردیم تا روش‌های مختلف تامین انرژی پایدار و مطمئن را برای روستاها مطالعه کنند و با مشخص‌شدن هزینه برای هر انشعاب، ‌مشخص شد که روش گازرسانی از طریق خط لوله، اقتصادی‌ترین روش در مقایسه با برق، ‌سی.ان.جی و ال.ان.جی است.

وی با بیان اینکه پولی برای اجرای گازرسانی روستایی دریافت نکردیم افزود: تنها از مجلس اجازه گرفتیم تا آنچه که می‌سوزد و از بین می‌رود از محل حاصل از صادرات سوخت مایع، برای گازرسانی روستایی در نظر گرفته شود.

زنگنه ادامه داد: دولت برنده بود زیرا مقدار زیادی فرآورده مایع برای صادرات به دست آورد و علاوه بر آن رضایتمندی مردم نیز حاصل شد تا با کاهش هزینه‌ها، ‌رفاه بیشتری داشته باشند.

وی به آثار زیست‌محیطی اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: در چند سال آینده این آثار زیست محیطی را خواهیم دید.

وزیر نفت افزود: گازرسانی روستایی، صدها هزار اشتغال ایجاد کرد زیرا تمامی تجهیزات ساخت ایران است و پیمانکاران نیز ایرانی هستند.

وی ادامه داد: صنعت نفت در سخت‌ترین شرایط ایستاده و طرح‌های این صنعت در شرایط تحریم و کرونا نه تنها تعطیل نشده بلکه طرح‌های جدید هم شروع شده است‌. ما با تمام توان، امید و اشتیاق کارهایمان را برای توسعه کشور و خدمت به مردم به انجام می‌رسانیم.

مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی هم گفت: دو هزار و ۶۶۹ روستای خراسان رضوی با جمعیت ۵۲۴ هزار و ۱۸۵ خانوار دارای شرایط گازرسانی هستند که از این تعداد تاکنون دو هزار و ۲۳۷ روستا با جمعیت ۴۷۷ هزار و ۲۱۲ خانوار گازرسانی شده‌اند. بر این اساس ضریب کنونی گازرسانی روستایی در استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی به ۹۲ درصد رسیده است.

حسن افتخاری افزود: هم اینک ۸۲ روستا با ۷ هزار و ۶۲۰ خانوار هم در مرحله اخذ مجوز و پیمان سپاری است. 

وی ادامه داد: مجموع اعتباراتی که دولت دوازدهم برای بهره‌برداری ۲۸۳ طرح گازرسانی در خراسان رضوی هزینه کرده و اعتباری که به طرح‌های در دست ساخت حوزه توسعه خدمات گازرسانی در این استان تخصیص داده به ۶ هزار میلیارد ریال می‌رسد.

مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: عملیات گازرسانی به ۳۵۰ روستا با ۳۹ هزار و ۳۵۳ خانوار هم اینک در حال اجراست که با بهره برداری از این طرحها ضریب گازرسانی روستایی به ۹۸.۵ درصد خواهد رسید.

شرکت گاز خراسان رضوی اکنون وظیفه تامین گاز طبیعی دو میلیون و ۳۸۵ هزار مشترک را بر عهده دارد و پس از استان تهران در رتبه دوم کشور از این نظر قرار دارد. این استان با ۳۵ هزار کیلومتر شبکه‌گذاری لوله گاز در رتبه نخست و از نظر تعداد انشعاب‌های گاز هم پس از تهران و اصفهان و از نظر میزان مصرف گاز بعد از استان‌های تهران، اصفهان، خوزستان و بوشهر قرار دارد.

یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت خراسان رضوی در دو هزار و ۵۴۰ روستای این استان سکونت دارند.