به گزارش خبرگزاری رویترز از بلگراد؛ بیانیه مربوط به خرید سامانه دفاعی موشکی سطح پایه میان برد هدایت پذیر راداری اف کی – ۳، توسط شرکت تسلیحات دولتی یوگوایمپورت اس دی پی آر صربستان به سازمان دولتی ثبت معاملات دولتی این کشور ارایه شده است.
این شرکت اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۹ میلادی ۱۶۳ قرارداد واردات به مبلغ ۶۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار با ۳۱ کشور بسته است. خریدهای تسلیحاتی صربستان در منطقه بالکان اروپا از چین، شامل پهپادهای مسلح و نخستین محموله از سامانه اف کی – ۳ در اروپا می شود.
این شرکت در بیانیه خود افزوده است: بخش بزرگی از واردات با نوسازی و بهسازی هواپیماهای جنگنده میگ – ۲۹، خرید سامانه های پهپادی و سامانه دفاع هوایی اف کی – ۳ ارتباط دارد.
پکن، صربستان را بخشی از ابتکار "یک کمربند، یک جاده" می بیند که هدف آن گشایش روابط تازه بازرگانی خارجی برای شرکت های چینی اعلان شده است.
شرکت یوگوایمپورت در سال ۲۰۱۸ نیز ۱۶۲ قرارداد وارداتی به ارزش ۴۸۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار با ۳۲ کشور امضا کرده است که شامل بالگردهای توپدار و بالگردها حمل و نقل از روسیه می شود.
سرمایه گذاری های میلیاردها دلاری پکن در صربستان، عمدتا به صورت وام های کم بهره و طرح های زیرساختی و تولید انرژی می شود.
نیروی هوایی صربستان در اواخر ژوئن ۶ فروند پهپاد رزمی سی اچ -۹۲ ای مسلح به موشک های هدایت لیزری تحویل گرفته که نخستین استقرار پهپادهای ساخت چین در سراسر قاره اروپا به شمار می رود.
صربستان که در آرزوی پیوستن به اتحادیه اروپا به سرمی برد، در سال ۲۰۰۶ با اعلان بی طرفی نظامی به یک برنامه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پیوست، هرچند هنوز درخواست عضویت کامل در این پیمان نظامی غربی را ارایه نکرده است.
ارتش صربستان که ساختاری بر اساس فناوری اتحاد شوروی سابق دارد، در سال های اخیر جت های جنگنده میگ – ۲۹ و موشک، بالگرد، تانک و نفربرهای زرهی از روسیه خریداری کرده است.
https://www.reuters.com/article/us-serbia-arms-china/serbian-purcase-of-missile-defence-system-shows-ties-deepening-with-china-idUSKBN24Z171?il=0