تهران- ایرنا- دبیرکل حزب اراده ملت دلیل خروج این حزب از شورای هماهنگی را تنبلی، سکون و سکوت این نهاد در مواجهه با رکود سیاسی دانست و گفت: در آنجا شاهد اتفاق جدیدی نیستیم و نقد درون جریانی، اصلاحات ساختاری و هیچ کنشی صورت نمی‌گیرد و حضور در این نهاد در حد اسامی چند حزب است.

«احمد حکیمی‌پور» روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با تایید اینکه «محمد خون‌چمن» دبیرکل حزب جوانان ایران در حال حاضر رییس دوره‌ای شورای هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب است، اظهار کرد: ریاست دوره‌ای این جبهه هر سه ماه یک‌بار به صورت چرخشی است و طبق برنامه، این دوره نوبت حزب جوانان ایران اسلامی است و بعد از آن مجمع فرهنگیان ریاست شورای هماهنگی را عهده‌دار خواهد شد.

وی خروج حزب متبوع خود از شورای هماهنگی را ناشی از قهر یا تشتت با دیگر احزاب ندانست و یادآور شد: مدت زیادی بود در داخل شورا در خصوص رویکردها و کارکردهای آن به صورت درون جریانی مباحثی داشتیم. طبق قانون جدید احزاب، جبهه و ائتلاف تعریفی مشخص دارد و نهاد دائمی نیست.

دبیرکل حزب اراده ملت خاطرنشان کرد: شورای هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب طی سال‌های اخیر حتی یک اطلاعیه یا بیانیه صادر نکرده است. فقط موعد هر انتخابات -که امری موسمی و چند ماهه است- این نهاد به تکاپو می‌افتد. با این شرایط و وقتی  این شورا هیچ کنش و برنامه‌ای برای دیگر ایام سال ندارد، حضور و عضویت در آن چه سودی به حال جریان اصلاحات و مردم دارد؟

تشکیل جبهه‌ها موجب تضعیف احزاب می‌شود

حکیمی پور با تاکید بر اینکه موضوع، محدوده، سیاست و نقشه راه ائتلاف سیاسی باید مشخص باشد، گفت: در عین حال معتقدم تشکیل این جبهه‌ها منجر به تضعیف احزاب می‌شود کما اینکه وقتی شورای عالی به وجود آمد، احزاب تضعیف شدند در حالی که ما حکمرانی حزبی را مسیر درستی برای توسعه سیاسی می‌دانیم.

وی افزود: احزابی که جدی هستند و قصد دارند کار مستمر حزبی انجام دهند، بهتر است کنش و رفتار مستقل خود را داشته باشند و اگر در مقطع خاصی مانند انتخابات ضرورت ایجاب کرد می‌توانند با احزاب همسو اقدام به تشکیل و تعریف ائتلاف کرده و کار جمعی کنند.

این فعال اصلاح‌طلب "سیاست خُرد" را بهترین کنش برای احزاب معرفی کرد و گفت: به عنوان مثال ما در بیش از ۱۰۰ شهر کشور شعبه داریم و به آنها ابلاغ کرده‌ایم مطالبات و مشکلات (حداقل ۳ مطالبه) شهرها و روستاهای حوزه خود را شناسایی، جمع بندی و در قالب گزارش ارائه دهند. با این رویکرد مردم متوجه فعالیت‌های اساسی و پایه‌ای حزب می‌شوند و این اقدام موجب اعتماد مردم به حزب می‌شود، از طرفی در  جریان این کنشگری کارنامه حزب هم پربارتر می‌شود.

استراتژی "اهداف کوچک و تلاش بزرگ"

دبیرکل حرب "حاما" ادامه داد: شعب ما در کنار این فعالیت‌ها، بر انتخابات شوراها به عنوان مجرایی مطمئن و دست‌یافتنی تمرکز کرده و برای انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا در سال ۱۴۰۰ خود را آماده می‌کنند. با این راهکار نتیجه بهتری حاصل می‌شود، چون حوزه‌ها کوچک‌تر و مطالبات محدودتر است.

وی با بیان اینکه حزب اراده ملت ایران "اهداف کوچک و تلاش بزرگ" را دنبال می‌کنیم، اظهار کرد: این استراتژی با این هدف تدوین شده که حزب ثبات پیدا کرده و اعتماد مردم را جلب کند.

حکیمی پور اضافه کرد: مردم سیاست‌زده شده‌اند به همین دلیل اگر یک حزب بتواند در حوزه‌های غیر سیاسی اعتماد مردم را جلب کند، در قالب همان "سیاست خرد" زمینه جلب اعتماد مردم به حزب فراهم می‌شود.

دبیر کل حزب اراده ملت ایران خاطرنشان کرد: احزاب باید در کارکرد حزبی خود دنبال اهداف بزرگ مانند گزینه ریاست جمهوری نروند، مگر اینکه یکی دو ماه مانده به انتخابات در میان نامزدهای این پست شخصی ورود کند که با اهداف و برنامه‌های آن قرابت داشته باشد. درآن مقطع می توان از آن شخص حمایت کرد اما اینکه به عنوان یک حزب از میان این همه حزب، کاندیدا داشته باشیم، با توجه به نقش کم احزاب منطقی به نظر نمی‌رسد.

این فعال اصلاح‌طلب ادامه داد: به همین دلیل تمرکز خود را بر سیاست‌های خرد مانند مطالبات صنفی، محلی و منطقه‌ای گذاشته‌ایم که این سیاست می‌تواند در انتخابات شوراها تجلی پیدا کرده و نتیجه بهتری از آن  حاصل شود.

وی دلیل خروج حزب اراده ملت از شورای هماهنگی را سکون و سکوت این نهاد در مواجهه  با رکود فضای سیاسی دانست و اضافه کرد:  در حالی که ما انرژی خود را در آنجا گذاشته‌ایم، اتفاق جدیدی در آن نمی افتد و نقد درون جریانی، اصلاحات ساختاری و کنشی معنی داری در شورای مذکور صورت نمی‌گیرد و حضور در این نهاد در حد اسامی چند حزب است.