قم-ایرنا- دبیر علمی کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب، گفت: این کنگره سال ۱۴۰۱ در شهرهای قم، تهران و مشهد با ۷ محور اصلی برگزار می شود.

خبرنگار ایرنا روز چهارشنبه از جامعه المصطفی کسب اطلاع کرد که نخستین جلسه سیاست‌گذاری کنگره بین‌المللی «اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی عباسی، رییس جامعه المصطفی و محمدمهدی طهرانچی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی در جامعه المصطفی برگزار شد.

دبیر علمی این کنگره در نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری کنگره بین‌المللی «اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای»، معرفی روزافزون شیوه تفسیری و سیره قرآنی مقام معظم رهبری را به جامعه علمی داخل و خارج کشور ضروری دانست.

حجت‌الاسلام محمدعلی رضایی اصفهانی اظهار داشت: با توجه به آثار و سخنرانی‌های تفسیری مقام معظم رهبری در قبل و بعد از انقلاب اسلامی، ضرورت دارد تا نظریه‌ها، شیوه تفسیری و سیره قرآنی ایشان به جامعه علمی در داخل و خارج کشور بیشتر معرفی شود.

وی افزود: مقام معظم رهبری رویکرد اجتماعی و سیاسی در تفسیر قرآن دارند و نظریه ابتنای علوم انسانی بر قرآن کریم را مطرح کردند و تاکید بر قرائت، حفظ و تدبر در قرآن دارند که درمجموع می‌تواند الگوی راهبردی در مرجعیت علمی قرآن و بازگشت به قرآن فراروی ما قرار دهد.

رضایی اصفهانی با اشاره به همکاری جامعه المصطفی و دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری این کنگره، با نظارت و همکاری دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری ادامه داد: در نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری کنگره، کلیات طرحنامه و زمان و مکان و مسئولان کنگره مشخص شد.

وی افزود: کنگره با اشراف حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباسی، رئیس جامعه المصطفی و دکتر طهرانچی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار خواهد شد.

دبیر علمی کنگره بین‌المللی «اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای» بابیان اینکه این کنگره ۹ کارگروه خواهد داشت، تصریح نمود: در شورای سیاست‌گذاری و کمیته علمی شخصیت‌های علمی داخلی و خارجی حضور دارند تا کار علمی شایسته‌ای ارائه گردد.

رضایی اصفهانی با دعوت از مراکز علمی و نهادهای انقلابی و مردمی برای مشارکت در برگزاری این کنگره خاطرنشان ساخت: از مراکز علمی می‌خواهیم که با جهت‌دهی پایان‌نامه‌ها و مقالات مجلات علمی و برگزاری نشست‌های علمی، در این کار عظیم قرآنی و انقلابی سهیم شوند.

در این جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباسی رییس جامعه المصطفی با اشاره به اهمیت برگزاری کنگره، بر همکاری نهادهای دیگر در این امر تاکید کرد و اظهار داشت: لازم است بخش بین‌الملل این کنگره مهم، به‌ویژه در از خارج کشور، تقویت شود.

همچنین محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز برگزاری چنین کنگره‌ای را مهم توصیف کرد و اظهار داشت: لازم است گروه‌های دانشی و اندیشه‌ای، در قالب گفت‌وگوهای مجازی و پیش نشست‌های حرفه‌ای در برگزاری هر چه باشکوه‌تر این کنگره مشارکت داشته باشند.

بر این اساس، در این جلسه مقرر شد این کنگره با اهداف شناخت اندیشه‌های کلی امام خامنه‌ای در مباحث قرآنی، ارائه دیدگاه‌های خاص تفسیری مقام معظم رهبری، ارائه اندیشه‌های مقام معظم رهبری در مباحث علوم انسانی با صبغه قرآنی، تدوین آثار قرآنی مقام معظم رهبری، کشف نوآوری‌های قرآنی مقام معظم رهبری، جهت‌دهی به فعالیت‌های قرآنی توسط امام خامنه‌ای و کیفیت نقش‌آفرینی قرآن در زندگی مردم و جامعه برگزار شود.

گفتنی است پیش نشست‌های این کنگره بین‌المللی در سال ۱۴۰۰ و اجلاس کنگره (یک روز در قم، یک روز در تهران و یک روز در مشهد) در سال ۱۴۰۱ برگزار می‌شود..