مهاباد- ایرنا- رییس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میاندوآب گفت: گمانه‌زنی چهار تپه باستانی شامل "انجیرداغی" روستای حاجی‌حسن و تپه روستاهای "داش‌تپه"، "یقین‌علی تپه" و "نصیرکندی" به منظور تعیین عرصه و حریم محوطه در این شهرستان آغاز شده است.

فاطمه علیزاده روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید سرپرست فرمانداری میاندوآب از اجرای عملیات گمانه‌زنی این تپه‌ها در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مجوز مستندنگاری یک تپه دیگر بنام "میرزا علی‌عسگر" در کوی "قره‌ورن" نیز صادر شده که عملیات تعیین حریم آن بزودی آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه این آثار جزو محوطه‌های پیشنهادی میراث فرهنگی میاندوآب‌ طی سال‌جاری بود، اضافه کرد: برای اجرای عملیات تعیین حریم این تپه‌ها یک میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میاندوآب هدف از اجرای این عملیات را مشخص کردن گستره آثار تاریخی، تعیین حریم و عرصه آنها برای حفاظت بیشتر و تعیین کاربری اثر در گذشته عنوان کرد و افزود: مشخص شدن ارتباط تمدن‌ها، چگونگی زایش و اوج گرفتن و از بین رفتن یک تمدن با گمانه‌زنی و مشاهده آثار تپه از دیگر اهداف اجرای این عملیات است‌.

مجری عملیات تعیین حریم تپه‌های باستانی در میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تعیین حریم و عرصه برای مشخص کردن حریم تپه‌ها اجرا می‌شود، اظهار داشت: مشکل تپه‌هایی که در بافت روستا یا در محدوده زمین کشاورزی قرار دارد و به تبع آن مردم با میراث فرهنگی در تعارض هستند، با تعیین حریم حل می‌شود.

عارف بیگلری با بیان اینکه قسمت‌های تخریبی "یقین علی تپه" به مرور زمان به زمین کشاورزی، راه مالرو و نهر کشاورزی تبدیل شده، اظهار داشت: قدیمی‌ترین آثار به دست آمده از این تپه نشان می‌دهد که قدمت آن به سه ‌هزار و ۵۰۰ سال پیش و مربوط به عصر آهن است.

وی با اشاره به اینکه عصر مفرغ این تپه محرز است، اضافه کرد: همچنین تکه‌های سفالی مربوط به دوره ساسانیان و هزار سال پیش و آثاری هم از دوره صفویه در آن به چشم می‌خورد.

امسال در آذربایجان‌غربی عملیات تعیین حریم ۲۱ تپه تاریخی در راستای صیانت از آثار تاریخی تعیین حریم می‌شود که شاملتپه‌هایی در شهرهای میاندوآب، مهاباد، پیرانشهر، سردشت، ارومیه، سلماس، خوی و چالدران است.

بیش از ۱۰۰ اثر تاریخی در شهرستان میاندوآب وجود دارد که ۴۳ اثر از آنها در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

میاندوآب به عنوان سومین شهرستان بزرگ و پرجمعیت آذربایجان‌غربی در فاصله ۱۶۴ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.