به گزارش ایرنا، ۲۲ هزار و ۳۰۰ نوآموز در سال تحصیلی جدید به جرگه فراگیران آموزشی دوره ابتدایی استان افزوده میشود و با ورود این دانش آموزان تعداد دانش آموزان دوره ابتدایی به ۱۳۲ هزار دانشآموز افزایش مییابد.
همچنین ۵۸ هزار و ۵۰۰ دانش آموز در دوره متوسطه اول شامل پایههای هفت، هشت و نهم و ۵۷ هزار دانش آموز در متوسطه دوم و پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم آموزش و پرورش استان مرکزی به تحصیل اشتغال دارند.
به گفته معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی، ثبت نام دانش آموزان آموزش و پرورش استان، تا سی و یکم مرداد ماه امسال ادامه داشته و برگزاری رزمایش حضور و آمادگی مدارس نیز از برنامههای آموزش و پرورش استان است که در ۲ هفته نخست شهریورماه امسال اجرایی میشود.
بنابر اعلام مسئولان آموزش و پرورش استان مرکزی تمامی ابعاد و مسائل بهداشتی برای مقابله با کرونا در مدارس از جمله ارتباط دانش آموزان در زنگهای تفریحی، سرویسهای بهداشتی و آبخوری، سرویس مدارس و فاصله گذاری اجتماعی در فضاهای آموزشی استان پیشبینی شده است.
تفاوت در نحوه اجرای برنامههای آموزشی در استانهای سفید، زرد و قرمز
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی معتقد است: بازگشایی مدارس در استانها بر اساس تصمیم وزارت آموزش و پرورش به سه روش در استانهای سفید، زرد و قرمز انجام می شود.
«مهدی دمنه» میگوید: بازگشایی مدارس در استانها با وضعیت سفید همانند سالهای گذشته و با رعایت موارد بهداشتی، در استانهای زرد به صورت یک روز در میان و در استانهای قرمز ارایه دروس با بهرهگیری از فضای مجازی و محتواهای الکترونیکی انجام میشود.
وی، با یادآوری آغاز سال تحصیلی جدید از پانزدهم شهریورماه امسال ادامه داد: شیوهنامههای بهداشتی و تمهیدات لازم برای آسودگی خاطر والدین و معلمان برای بازگشایی مدارس هر سه شرایط در طرح مهر امسال در استان مرکزی اندیشیده شده و اداره کل اموزش و پرورش استان از آمادگی لازم برای آغاز سال تحصیلی در سال جاری برخوردار است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی کمیته نیروی انسانی، ترویج و تبلیغ، توسعه و تجهیز و تایید صلاحیت را از جمله کمیتههای طرح مهر در استان عنوان کرد و گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در استان و کشور کارگروه سلامت و تندرستی نیز امسال برای اجرای پروتکلهای بهداشتی در آموزش و پرورش و مدارس استان به این طرح افزوده شده است.
دمنه افزود: برنامهها، اقدامات و پروتکلهای بهداشتی در حوزه سلامت، تندرستی و مقابله با ویروس کرونا در مدارس بر اساس شرایط کرونایی در شهرستانهای استان بازبینی و به مناطق مختلف آموزش و پرورش این استان ابلاغ میشود.
وی یادآورشد: بهمن ماه پارسال، ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای خرید و تجهیزات بهداشتی در بین مدارس توزیع شده و امید است تا پیش از بازگشایی مدارس منابع مالی مورد نیاز خرید این تجهیزات در اختیار مدارس قرار گیرد.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: با توجه به تحصیل ۲۴۰ هزار دانش آموز و فعالیت ۱۵ هزار نیروی در مدارس استان مرکزی روزانه ۵۱۰ لیتر مواد ضدعفونی کننده و ۲۵۰ هزار عدد ماسک در فضاهای آموزشی آموزش و پرورش این استان نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: آموزش تولید ماسکهای قابل شست و شو در خانه به دانش آموزان و والدین و فعال سازی کارگاههای تولید این محصول از جمله برنامههای اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی برای تامین بخشی از ماسک مورد نیاز دانش آموزان در سال تحصیلی جدید است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: با توجه به نیاز این میزان ماسک و مواد ضدعفونی کننده در مدارس استان نیاز است سازمان صنعت، معدن و تجارت و دستگاههای استانی فعال در این زمینه همکاری لازم را برای تامین این مواد با اداره کل آموزش و پرورش استان داشته باشند.
دمنه خاطرنشان کرد: ارایه آموزشهای مهارتی و کاهش برخورد دانش آموزان در درس تربیت بدنی برای مقابله با شیوع کرونا از جمله برنامههای اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی برای برگزاری کلاسهای تربیت بدنی است.
وی ادامه داد: کلاس درس تربیت بدنی به وسعت حیاط مدرسه بوده و این کلاس از جمله درسهایی است که دانش آموزان کمترین برخورد را با یکدیگر دارند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: با توجه به شیوع کرونا در استان، قرنطینه نوجوانان و جوانان در منازل و کاهش تحرک آنان، برگزاری کلاسهای تربیت بدنی در مدارس علاوه بر ایجاد تحرک، افزایش شادی و نشاط را در بین دانش آموزان به همراه دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: تمهیدات برای آغاز سال تحصیلی جدید و ارایه محتوای الکترونیکی آموزشی به دانشآموزان این استان در شرایط کرونا اندیشیده شد.
«شهریار فولادوند» افزود: ۲۰ درصد دانشآموزان استان مرکزی پارسال بهدلیل نبود زیر ساخت اینترنتی در برخی روستاها از خدمات آموزشی فضای مجازی و شبکه شاد محروم بودند که در سال تحصیلی جدید با برنامهریزی انجام شده تمهیدات لازم برای بازگشایی مدارس و ارایه محتوای الکترونیکی اندیشیده شده است.
وی ادامه داد: گسترش دامنه زیرساخت اینترنتی در روستاها از سوی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات، شناسایی دانشآموزانی که امکان دسترسی به زیر ساخت اینترنت و فضای مجازی را در روستاها نداشتند و ارایه محتوای آموزشی از طریق لوح فشرده، فلش و سایر سخت افزارها و نرم افزارهای به این افراد از جمله اقدامات اداره کل آموزش و پرورش برای پوشش حداکثری آموزش در استان مرکزی است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی خاطرنشان کرد: دسترسی نداشتن دانشآموزان حاشیه شهرهای اراک و ساوه به محتوای الکترونیکی بهدلیل نداشتن سخت افزارهای لازم از جمله تبلت و گوشی تلفن همراه از مهمترین دغدغهها و مشکلات این اداره کل است و شمار بالای دانشآموزان و حضور آنان در دورههای و رشتههای مختلف آموزشی از جمله مشکلات این اداره کل در ارایه خدمات الکترونیکی است.
فولادوند افزود: با توجه به افزایش آمادگی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی در ارایه آموزش الکترونیکی در سال تحصیلی جدید در شهرهای قرمز و زرد نسبت به سال گذشته، کاهش آمار افرادی که به محتوای آموزشی الکترونیکی ندارند با بهره گیری از سایر روشها در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
وی یادآورشد: راهبری برنامههای آموزشی در سال تحصیلی جدید با توجه به شیوع کرونا در استان مرکزی و کشور و تدابیر شهرهای قرمز، زرد و سفید برای بازگشایی مدارس خواهد بود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی آغاز سال تحصیلی جدید را از پانزدهم شهریور ماه جاری عنوان کرد و گفت: فعالیت مدارس در شهرستانهای سفید با رعایت پروتکلهای بهداشتی و بهصورت عادی و در شهرستانهای قرمز همانند سال گذشته از طریق آموزش مجازی و شبکه شاد انجام می شود.
فولادوند خاطرنشان کرد: فعالیت مدارس در شهرستانهای زرد با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در بین دانشآموزان آغاز میشود.
وی ادامه داد: پیشبینی می شود فعالیت مدارس در ابتدای سال تحصیلی جدید با حداقل دانش آموزان، به صورت نوبتی یک روز درمیان، متناسب با ضوابط بهداشتی و در قالب پروتکل های بهداشتی آغاز شود.
پیشبینی حضور ۵۰ درصدی دانش آموزان در شرایط زرد
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: پیش بینی حضور ۵۰ درصدی دانش آموزان در شرایط زرد برای رعایت فاصله اجتماعی و ارایه آموزش از طریق فضای مجازی در شرایط قرمز در راستای افزایش سلامت دانش آموزان و جلوگیری از انتقال بیماری کووید ۱۹ در مدارس انجام می شود.
«علیمحمد غلامی» افزود: سال تحصیلی جدید بر اساس تصمیمات وزارت آموزش و پرورش از پانزدهم شهریورماه آغاز میشود.
وی بیان کرد: بر این اساس ثبت نام دانش آموزان در آموزش و پرورش مرکزی تا سی و یکم تیرماه ادامه داشته و با توجه به شیوع کرونا در استان و کشور و در راستای افزایش آمادگی مدارس برای مقابله با این ویروس رزمایش حضور و آمادگی مدارس برگزار میشود.
غلامی ادامه داد: در این رزمایشها آموزشهای لازم در زمینه رفتارهای بهداشتی، افزایش مهارت برای استفاده از فضای مجازی، اینترنت و شبکه شاد به نیروهای آموزشی آموزش و پرورش استان مرکزی ارایه میشود.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش بازگشایی مدارس در استان بر اساس سه وضعیت سفید، زرد و قرمز انجام میشود.
غلامی افزود: در صورت قرار گرفتن استان مرکزی در وضعیت قرمز برای جلوگیری مشکلات، همکاران آموزشی آموزش و پرورش استان با رعایت مسائل بهداشتی در مدارس حضور یافته و از امکانات فضاهای آموزشی برای ارایه آموزشهای لازم به دانش آموزان می توانند بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: دانش آموزان استان مرکزی در صورت قرار گرفتن استان در وضعیت زردبه صورت زوج و فرد و هفتهای ۲ روز در مدارس حضور می یابند و روزهای دوشنبه آموزش به صورت مجازی برای آنان برگزار می شود.
غلامی افزود: اکنون محتوای الکترونیکی تمامی کتابهای دوره ابتدای آموزش و پرورش تهیه شده است.
وی از بهره برداری از شبکه شاد پلاس توسط وزارت آموزش و پرورش خبرداد و گفت: با بهره برداری از این طرح امکان ارتباط ۲ طرفه و پرسش و پاسخ در شبکه شاد فراهم شدهاست.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا و انتقال این ویروس به دانش آموزان در محیط مدرسه توسط کارکنان آموزش و پرورش مناطق مختلف استان تهیه شده و مدارس از آمادگی لازم برای آغاز سال تحصیلی جدید برخوردار هستند.
غلامی ادامه داد: تمامی ابعاد و مسائل بهداشتی برای مقابله با کرونا در مدارس از جمله ارتباط دانش آموزان در زنگهای تفریحی، سرویسهای بهداشتی و آبخوری، سرویس مدارس و فاصله گذاری اجتماعی در فضاهای آموزشی استان دیده شده تا والدین با آسودگی خیال دانش آموزان را به مدارس بفرستند.
وی با یادآوری نگرانی برخی والدین در خصوص سرویس مدارس گفت: افزایش هرچه بیشتر نظارت بر سرویس مدارس در دستور کار اعضای کمیسیون ۱۸ (تاکسی رانی، شهرداری و آموزش و پرورش) بوده و هرگونه تخلف بهداشتی قطع ارتباط این سرویسها با آموزش و پرورش را به همراه دارد.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: برای مقابله با ویروس کرونا و انتقال این ویروس به دانش آموزان استفاده از ماسک، دستکش و ضد عفونی سرویسهای مدارس در سال تحصیلی جدید پیش بینی شده و سلامت رانندگان توسط دستگاههای مربوطه مورد بررسی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: خانوادهها باید آگاه باشند به همان میزان که سلامتی دانش آموزان مهم است، سلامت روحی آنان نیز از اهمیت خاصی برخوردار بوده و در صورتی که حضور دانش آموزان در مدارس خطراتی را برای آنان به همراه داشته باشد، آموزش و پرورش اعلام کرده و همانند سال گذشته آموزش از طریق فضای مجازی انجام می شود.
والدین دانش آموزان استان مرکزی از دغدغههای خود میگویند
مادر یکی از نوآموزان دوره ابتدایی آموزش و پرورش استان مرکزی در این خصوص گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا نیاز است برای جلوگیری از انتقال این ویروس در مدارس، ارایه آموزشهای مستمر به دانش آموزان در شرایط زرد و قرمز در سال تحصیلی جدید نیز همانند سال گذشته به صورت مجازی ارایه شود.
«فاطمه حسینی» افزود: دانش آموزان دوره ابتدایی از توان کافی برای محافظ از خود و رعایت فاصله اجتماعی برخوردار نبوده و لازم است تا آموزش و پرورش به این مهم توجه ویژه داشته باشند
وی، حفظ سلامتی و جان دانش آموزان را مقدم بر آموزش دانست و ادامه داد: در صورت بازگشایی مدارس استان مرکزی در شرایط زرد و قرمز خواستارم تا فرزندم همچنان زیر پوشش شبکه آموزش مجازی در سامانه شاد باشد.
یکی دیگر از والدین دانش آموزان در این خصوص گفت: با توجه به ناتوانی دانش آموزان پایه ابتدایی برای محافظ از خود و رعایت فاصله اجتماعی در صورت قرار گرفتن استان مرکزی در شرایط زرد در هنگام آغاز سال تحصیلی جدید، نیاز است ارایه آموزش برای دوره ابتدایی به صورت الکترونیکی انجام شود.
معصومه عباسی ادامه داد: در صورتی حضور یک دانش آموز ناقل ویروس کرونا در مدارس، تمامی دانش آموزان کلاس، مدرسه و خانواده آنان به این بیماری مبتلا می شوند.
این مادر اراکی گفت: رعایت شیوهنامههای بهداشتی در مدارس ابتدایی به دلیل عدم توانایی و شرایط فیزیکی دانش آموزان کاری بسیار سخت است و امکان رعایت کامل فاصله اجتماعی در بین بچههای کوچک واقعا وجود ندارد.
عباسی افزود: امیدواریم آموزش و پرورش با تدوین برنامههای مدونی به ویژه برای پایه نونهالان زمینه ساز راهبردی باشد تا همچنان آموزش در فضای مجازی اولویت نخست در دوران کرونا باشد.
۲۳۴ هزار و ۸۳۴ دانشآموز در ۲ هزار و ۳۶۹ مرکز آموزشی تحصیل میکنند.