سنندج - ایرنا - رییس جهاد دانشگاهی کردستان گفت: رسانه‌های این استان هنوز چند قدم تا حرفه‌ای بودن فاصله دارند و افزایش سواد رسانه‌ای برای مردم، فعالان رسانه و مدیران دستگاه‌های اجرایی لازم است.

چیا سهراب‌نژاد روز سه شنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سنندج که در آستانه روز خبرنگار انجام شد، اظهار داشت: رسانه‌ها نقش مهمی در ایجاد تصور مردم از یک واقعه یا رویداد دارند.

وی با بیان اینکه برخی رسانه‌های استان از جمله خبرگزاری ایرنا، مسیر حرفه‌ای خود را طی کرده و قابل اعتماد هستند، اضافه کرد: برخی رسانه‌ها با پشتوانه های نامعلوم به جای کمک به آرامش کشور در شرایط تحریم و فشارهای خارجی،  تنش و ناامیدی در بین مردم را ایجاد می‌کنند.

رییس جهاد دانشگاهی کردستان امیدآفرینی و اعتمادسازی برای مخاطبان را وظیفه اصلی رسانه‌ها برشمرد و گفت: نیاز اصلی حوزه اطلاع‌رسانی این است که مردم به رسانه‌های داخلی بیشتر از رسانه‌های خارجی اعتماد کنندو این کار با تخریب انجام شدنی نیست.

وی ایرنا و ایسنا را رسانه‌هایی همسو برای پیشبرد اهداف دولت و نظام جمهوری اسلامی اعلام کرد که در مسیری حرفه‌ای و فارغ از جناح بندی سیاسی در خط مستقیم اطلاع‌رسانی حرکت می‌کنند.

سهراب‌نژاد به وظایف جهاد دانشگاهی در بخش آموزش‌های کوتاه مدت تخصصی و آموزش‌های میانمدت و بلند مدت دانشگاهی اشاره کرد و افزود: این نهاد چندین دوره کوتاه مدت برای آموزش خبرنگاران برگزار و برترین های دوره را در خبرگزاری ایسنا به خدمت گرفته ضمن اینکه در آموزش‌های دانشگاهی هم رشته خبرنگاری را در مقطع کاردانی آموزش می‌دهد.

وی یکی دیگر از الزامات حوزه رسانه را افزایش سواد رسانه‌ای مدیران دستگاه‌های اجرایی برشمرد و تاکید کرد: بسیاری از ادارات و رابط عمومی‌های منفعلی دارند که با وجود خدمات بسیاری که به مردم ارائه می‌شود، در انعکاس آن به مردم ناتوان هستند.

سهراب نژاد چالش اصلی در این زمینه را افزایش سواد رسانه‌ای مدیران برای اطلاع از اهمیت خبر و اطلاع رسانی اعلام کرد و یادآور شد: توسعه سواد رسانه‌ای می تواند در کنار آموزش حرفه ای خبرنگاران، زمینه‌های توسعه استان را به واسطه آگاهی مردم از خدمات فراهم کند.

شورای فرهنگ عمومی کشور در سال ۷۸ روز ۱۷ مرداد را روز خبرنگار نامگذاری کرده است؛ این روز سالگرد شهادت «محمود صارمی» مسئول دفتر خبرگزاری ایرنا در مزارشریف افغانستان است که سال ۱۳۷۷ به دلیل حمله و اشغال کنسولگری جمهوری اسلامی از سوی طالبان به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران به شهادت رسید.